Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kwiecisty ogród Doroty cz. 7

Post »

Witaj... Wspomnienie wiosny śliczne... I takie słoneczne... ;:138
U mnie też wieje, pada deszcz ze śniegiem... Jak nie będzie topniał, to może się zrobi biało...
Róże też kupujesz, ja mam kilka dosłownie i już więcej miało nie być, nie mam wiele czasu, żeby się nimi zajmować, ale kilka więcej, to może dam radę... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dorotko Kochana :wit ...jakże piękne widoki pokazałaś ...jak znalazł na ten dzisiejszy wietrzny , chłodny dzień.
Ja tez dostaję już obłędu od... co pewien czas aktualizowanej listy róż. Ta na ostatnim zdjęciu i intensywnym różu ....obłędna. Jak jej na imię?Znacznik ;:215 ...pochwały dla męża za wykonanie , Tobie za "pomysła" :;230
Pozdrawiam cieplusio!
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Doroto piszesz, że u Ciebie śnieg, to może być jutro biało, ranek pokaże.
Wiosenne wspomnienia to tak dla rozgrzania.
Co do róż to na razie wybrałam, jeszcze nie złożyłam zamówienia, cały czas myślę, zastanawiam się. Powoli odnawiam kolekcję różaną, dwa lata temu 90% róż mi wymarzło. Rok sobie odpuściłam, a wiosną zeszłego sezonu kilka nowości dokupiłam.

Bogusiu to tak specjalnie dla poprawy nastroju.
Nazwy tej róży nie znam, ale widziałam podobną w ofercie Rosarium.
Mąż pochwalony, czułam przez telefon jak jest dumny ze swojego dzieła ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ale rozweseliłaś masz śliczne sasanki ;:63 te szczególnie lubię oglądać u innych, bo mnie ewidentnie ignorują ;:oj
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu chyba sasankom nie każde podłoże pasuje, jak ziemia jest za ciężka za mokra to będą gniły.
Ja kilkakrotnie próbowałam sama wysiewać, kiełkowały ładnie ale dorosłego okazu z moich siewek nigdy się nie doczekałam.
Dla Ciebie jeszcze inne kolorki sasanek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Ciemierniki ci kwitną ? teraz ? No ładnie... musze sprawdzić swoje ...
I jak czytam roślinki ta ciepła zima pobudziła... u mnie na szczęście jeszcze tak nie szaleją, ale to chyba po części zasługa "zimnej" gliniastej ziemi.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie nie tylko ciemierniki kwitną, ale i przylaszczka się rozwinęła i pierwszy krokus lada dzień się otworzy.
Chyba będę musiała nowy wątek otworzyć, bo mi pierwsze kwiaty przekwitną. ;:306
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Dorotko!....właśnie wczoraj przeglądałam w Rosarium...istny zawrót głowy! ;:108 Pozdrawiam ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko dziękuję - dobrze prawisz właśnie to samo jest w u mnie wykiełkowały i ;:124 a dorosłe rośliny na razie rosną dwie i zobaczymy co z tego będzie ;:131
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Jakiż cudny ten (różowy?,łososiowy?) pierwiosnek z sześcioma kwiatami.Zebrałaś z niego nasionka? Mam kremowy czy może żółty od mirzana, w tym roku powinien już zakwitnąć. A rośnie jak kawałek chleba u gęby. Może mu zmienić miejsce.

Miałam i ja przeboje z ziemią. Namarnowałam nasion i siewek że ;:145 zanim zaczęłam obwiniać marketową ziemię. Teraz kupuję tylko z Pasłęka (w marketach jej nie ma) do wysiewów i pikowania i jest ;:215 .
Awatar użytkownika
badzia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lip 2011, o 19:41
Kontakt:

Post »

Doruś, ale gafa. Nie pierwiosnek tylko sasanka. Ale to nie moja wina, to ten Niemiec albo ten SKS.
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Wandziu jak zwał tak zwała ale efekty paskudne i warto by coś zażywać na poprawę pamięci ... Moja miksturka z cytryńca chińskiego dojrzała do tego aby popijać określoną ilość ... właśnie dla poprawy pamięci ... smaczne toto niesamowicie i gdyby tego nie traktować jako lekarstwo to już żadnej butelczyny by nie było ... :;230

Dorciu wpadłam pochwalić się , że nasiona z akcji dziś dostałam ale dokładnie nie porównałam z listą bo jakoś internet szwankował.
Jeszcze jedna nowina - jest zima !!!
Cosik tak ze 3 cm śniegu i lekki mrozek trzyma - całkiem inaczej się czuję bo niesamowicie przeszkadzał mi brak zgodności "obrazu " za oknem z tym co pokazywał kalendarz.
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Dorotko... :wit
U mnie już po zimie w ten sam wieczór było... Teraz znowu pogoda bez śniegu... Jest szaro za oknem...
Kwiaty piękne, Sasanki Ci rosną cudnie... Moje są z siewek, bardzo podobają mi się te niteczki puchate zostawione na krzaczku... I czasem się rozsiewają... :D
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane nawet nie przypuszczałam, że mam tylu gości. Wczoraj miałam ciężkie popołudnie i wieczorkiem byłam tak zniechęcona, że nie włączyłam kompa. Zezłościłam się na naszą biurokrację, urzędników i ich marną pracę. Prawie od dwóch miesięcy siedziałam nad pewnym zadaniem, pisałam, planowałam wszystko było na jak najlepszej drodze do realizacji. A tu wczoraj doczytano w ofercie przygotowanej przez gminę karygodne błędy. Czas nagli bo do rozstrzygnięcia zostało tylko dwa tygodnie, a tu taka plama. Teraz trzeba złożyć pismo wytykające kompetencje ogłaszających konkurs i czekać cierpliwie. No i przyszło zastanowienie czy z takimi ludźmi warto współpracować.

Teraz przejdźmy do milszych tematów

Wczoraj dostałam katalog z Lylipolu, takie piękne lilie, już 6 odmian zaznaczyłam. Do kolekcji różanej doszła jeszcze jedna okrywówka, postanowiłam że już na ich stronę nie wejdę.

Ave witam Ciebie serdecznie. Ciemierniki kwitną, tak u nas ciepło, że postanowiły kwiaty pokazać na co je stać, chociaż łodyżki takie krótkie, kwiaty przy ziemi.
Dobrze masz, że Twoje roślinki śpią, bo ja się o swoje martwię czy mi mrozy nie załatwią. Ja mam lekką ziemię piaszczystą szybko nagrzewającą się, na wiosnę super, ale zimą podczas dużych mrozów dla roślin bardzo źle.

Grażynko u Ciebie ogród ma wokół osłonę więc zawsze cieplej i roślinki szybciej zakwitają. Otwieraj wątek, bardzo proszę.

Marysiu widzisz jak to jest pogoda zwariowała, mój termometr na południową stronę pokazywał do słońca +30 st, totalne wariactwo. Także roślinki przy ścianie domu tam gdzie opierają się promienie słoneczne na całego się budzą.

Wando zbierałam nasionka wysiałam, wykiełkowały ale zimy nie przeżyły. Ja chyba jakiś błąd popełniam. Jak będziesz chciała nasionka napisz to tego sezonu pozbieram i wyślę. Tylko proszę o przypominanie, bo ja też mam pamięć bardzo dobrą, ale krótką ;:223
Również kupuję ziemię specjalną do wysiewów, nie wiem co mnie w zeszłym roku podkusiło kupić gdzie indziej, to mnie za to pokarało.
Jutro jadę do Krakowa, tak mnie nęci wstąpić do ogrodniczego, już chyba jak co roku nakręcam się ;:306

Krysiu chyba już wiesz co masz z listy. Radość ogromna, będziemy niedługo siały.
U nas rankiem był przymrozek, a teraz deszcz leje na całego, może z tego jakiś śnieg się wytworzy.

Doroto już po zimie, coś za szybko, może to dopiero był jej przedsmak, a jutro będzie wszędzie biało.
Też uwielbiam sasanki po kwitnieniu, ze swoimi puszkami, super wtedy wyglądają. U mnie nigdy nie wysiały się same, chyba coś im ziemia nie pasuje. Albo ja siewkom przeszkadzam, mam manię wyrywania wszystkiego wokół roślin.

Dziś zdjęcie nie roślinne pokazywałam do tej pory Pusię , a druga Misia poczuła się trochę zaniedbana, co widać na jej mordusi

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Dorota
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dorotko u mnie wczorajszy wieczorny nastrój błogi skończył się przyłożeniem ucha do poduchy po dobranocce a przebudzeniem się tuż przed północą, nawet nie wiem kiedy popołudnie mi uciekło.
Mogę podpytać co to za konkurs? :oops:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”