Alyaa nie strasz mnie

mam dwie 20 kg i jak one będą miały taką twardą skorupę

Jedną z ich jest Red Warty Thing gdzie w opisach jej ciężar to 10-12 kg a moja ma 19

i to będzie ciekawe , piszą o grubej skorupie ale nic na temat twardości

na pewno Bleu de Hongrie nadaje się do rzeźbienia .
Obiecane fotki dla porównania dżemiku z obu dyń
Australian Butter dżemik robiłam z białą porzeczką
Bleu de Hongrie dżemik z cytrynami ...za oknem ciemnica więc zdjęcie nie teges , dżemik powinien być ociupinę ciemniejszy .
Muszę przyznać , że Australian Butter jest delikatniejsza w smaku , ta druga bardziej wyrazista czego ja za bardzo nie lubię .
Do tej pory najbardziej smakowała mi White swan acorn , nie wiem jak dżemik ale to jeszcze przede mną . Wysadziłam 12 odmian , wypróbowałam dopiero 3 , mam nadzieję że będzie jeszcze z czego wybierać .