Jesień maluje wiejski ogród

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Jesień maluje wiejski ogród

Post »

Iwonko chodzę i patrzę .....i żal mi ale trudno w tunelu trzy pudła wykopanych kłączy - gdzie ja to przechowam ;:oj , najlepiej byłoby budując na wiosnę kurnik zrobić mu piwniczkę ;:306
mam takiego ślicznego motyka dla Ciebie ;:196
Obrazek

Agnieszko łagodne przejście do dwukolorowego ogrodu ;:306
mam dla Ciebie taki widoczek późnopopołudniowy!

Obrazek

Alicjo sporo zbiegów okoliczności idę zobaczyć Twój ogród może i tam dużo wspólnego znajdę ;:65 Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zapraszam ...
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Też zastanawiam się, jak przechowamy to wszystko. Na dworze jeszcze wielki oleander został, a kotłownia już zawalona, że przejść nie idzie. Widoczki jesienne super, a rabat żal ... ale cóż taka kolej rzeczy.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Maryś i ja znalazłam się w Twoim ogrodzie to nic że rabatka ma inny wygląd ale
zachwycajmy się przemijającymi obrazami... nastąpią nowe i nie będziemy już o tych pamiętać...
...jak zwykle widok ujmuje za serducho... ;:138
...ja też zastanawiam się gdzie przechować karpy dali i dziwaczka choć jeszcze go nie wykopałam ...
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu - jestem i ja i choć wiem, że na pewno nie będę na bieżąco, to muszę się wpisać. Cudnie wystartowałaś - uwielbiam takie polno-łąkowe widoki!
Ogrodowe też cudne... a ta werbena patagońska to jest niesamowita roślinka, nie sądzisz?

Wyobraź sobie, że Twoje truskawki, posadzone w tygodniu, zapoczątkowały serię prac, a dziś to już urobiona jestem po uszy!
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Marysiu będę pamiętać, niech tylko brunery się rozrosną.
Miło mi że mnie zapraszasz, to może w przyszłym roku się uda miałyśmy plany na ten rok i nic nie wyszło. Remonty, choroby i całe lato minęło.
Teraz mam rozkopany ogródek, czekam na położenie kabla, w altance sami będziemy robić instalacje, materiał już kupiony.
Kurs fajnie leci ,coś kumam, mamy młodego wykładowcę , który jest bardzo przyjazny i stale uśmiechnięty.Do tego na dwie osoby jest jeden wolontariusz, który nam pomaga wszystko zrozumieć.Wszystko odbywa się w świetlicy "Filipa Nereusza" gdzie ma zajęcia wspaniała młodzież.
W sobotę jedziemy na wycieczkę na Górę Św. Anny i do ZOO w Opolu.Tydzień mam rozplanowany, wtorek i piątek kurs w czwartek klub emeryta 3 godziny do południa i brak czasu na prace w ogródku. Mam nadzieje że do zimy się wyrobię ;:65 Ale mnie poniosło. ;:306
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Justynko zaczęłam skromnie od jednego wiadra! teraz mam tego bardzo dużo - kanny rozrosły się jak głupie :? i w dodatku nie mam żadnego takiego pomieszczenia, jedynie piwniczkę pod schodami w domu, która po ociepleniu domu nie wiem czy będzie dobra dla cebul. Dla Ciebie mam ostatnie (chyba) kwitnienie Westerlanda

Obrazek

Misiu Witaj w moim opustoszałym ogrodzie, a właśnie dziwaczki też idą do przechowania bo mrozik je załatwił :twisted:
Z czasem się przyzwyczaję ale póki co brak mi kolorów

popatrz trzy fiolety: kłosowiec i 2 werbeny hastata i patagońska

Obrazek

Małgosiu tym bardziej sobie cenię Twoją wizytę ;:196 Ja też dzisiaj nadreptałam się po ogrodzie. Niby urosło mi parę jarzynek ale trzeba trochę czasu poświęcić, żeby to wykopać, oczyścić i do domu ... po drodze dla kurek nać
Małgosiu czy zdarzyło Ci się kiedyś maleńkie jajeczko wielkości orzeszka? bo ja już dwa razy takie miałam a pierwsze maleństwo dostałam od pani babci ;:306 Werbena jest urocza i będę się starała mieć ją zawsze :lol:
to dla Ciebie werbenka

Obrazek

Irenko a mnie się bardzo podoba, że tyle robisz różnych ciekawych i pożytecznych rzeczy ;:63 jesteś czynna cały czas pomagasz sąsiadom, zwierzątkom to wszytko jest godne najwyższej pochwały. Kontakt z młodymi ludźmi jest dla nas bardzo korzystny, a z pracami w ogródku zdążysz. Musimy koniecznie jak zdrowie dopisze w przyszłym roku się spotkać ;:304
a dla Ciebie mam taką śliczną nasturcję, która jakimś cudem nie zmarzła :lol:

Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

Maryś musze werbenę koniecznie zaprosić do mojego ogródka ona jest piękna... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

No to w końcu się ujawnię.
To ja skrytopodglądacz.
Właściwie mam pytanie :oops: -czy psianka słodkogórz jest wieloletnia?
Nasiałam ją z twoich nasion tak dużo,szkoda by było wycinać,bo jest piękna.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Beatko skrytopodglądaczu ja też ocieram się o Twój wątek! pisałam kiedyś o tym, że martwiłam się iż belamkanda nie wschodzi :( a ona nie tylko jest wielką kępą ale jeszcze kwitła. Sporo jej rozdałam! psianka u mnie jest cały czas, ale ja ją odbieram jako dwuletnią rozsiewającą się. Jednak ktoś dziwił się, bo u niego rośnie, kwitnie i owocuje co roku :wink:
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Pięknie wejście, a widoczki ujmujące.
Marysiu - kłącza kann mogą mieć temperaturę do 10 st. Trochę się zmartwiłam tym co napisałaś, bo właśnie w poniedziałek chcę wysłać przesyłkę do Ciebie i proszę o namiary. :wink:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko witam Cię w moim przymrożonym ogrodzie ;:196 , ale proszę nie wysyłaj w poniedziałek, bo ja lecę do Iwonki i nie będzie mnie do czwartku. Więc najwcześniej poproszę we środę ;:180
i mam dla Ciebie takiego dziwaka!

Obrazek
MaGorzatka
Konto usunięte na prośbę.
Od: 20 sty 2011, o 17:43

Post »

Maska pisze:Małgosiu czy zdarzyło Ci się kiedyś maleńkie jajeczko wielkości orzeszka? bo ja już dwa razy takie miałam a pierwsze maleństwo dostałam od pani babci
Marysiu -tak! Dwa razy miałam takie jajeczko. Dołączyłam je do kolekcji różnych śmiesznych jajeczek które stanowią dekorację na wielkanocnym stole; może je w tym roku pomaluję...
A moje kury od 5 dni mają przerwę technologiczną- 1 jajko dziennie, a nawet raz było 0 :(
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Przepiękne ostatnie jesienne kwiaty Westerlanda ;:167
Marysiu rabatka po usunięciu większości kwiatów jest o wiele mniej kolorowa, ale nadal ślicznie wygląda.... werbena jest niesamowitą dekoracją ;:167
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Małgosiu to ja go też zostawię na Wielkanoc :wink: może uzbieram parę :?:
Agnieszko w czasie pierwszego kwitnienia Westerland był zgrabnym niskim krzaczkiem, teraz wybujał nieźle chyba zmienię mu adres :wink: O tak werbena to przebój ostatnich sezonów ;:63
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”