Witajcie
Marzka, szczepionki są nieskuteczne

Może samo przejdzie... Sęk jednak w tym, że wcale tego nie chcemy...
Majuś, eM pochwały otrzymał, ale mimo to powiedział, że się więcej nie da namówić na takie coś!
Rączki cały czas Cię świerzbią do roboty... ale pogoda sprzyjająca, to możesz działać

Cisy mają jeszcze straszne prześwity; na
wow trzeba jeszcze trochę czasu
O,
Agatko, jak Ty mówisz o angielskich klimacikach, to dopiero jest komplement... dzięki
Pauli, po różyczkach jeszcze tak bardzo nie widać zmieniającej się pory roku, chociaż oczywiście coraz mniej ich kwitnie, ale po drzewach ? i owszem. Nie chcę jeszcze tego pokazywać
Ewa, prawdę mówiąc, przy wyborze róż w ogóle nie sugeruję się jej zapachem. Jak pachnie, to tylko jej dodatkowy przyjemny atut, ale nie priorytet. Nie wierzę też w te opisywane przez Kordesa efekty zapachowe w ogrodzie... Pewnie żeby poczuć, trzeba będzie się po prostu pochylić nad różą

. Różyczki przyjadą z gołymi korzeniami

Żywopłot powstaje z Taxus x media (cis pośredni).
Przy okazji muszę Ci podziękować za wstawienie linka z fuksjami u Heni. Są obłędne. Już wiem czym zapełnię wszystkie wolne donice
Asia, dzięki za tak miłe słowa

Nie jesteśmy w stanie wszędzie zaglądać, a czasami przez przypadek można znaleźć coś fajnego
Asiu, na szczęście każdy ogród jest inny. Ty masz cudowny, dojrzały drzewostan, który robi klimat w ogrodzie, no i te róże
Jolifleur, zapraszam. Jesteś mile widzianym gościem, a do wprowadzenia róż do ogrodu zachęcam; jest mnóstwo odmian zupełnie niekłopotliwych
Mufka, witam

i zapraszam

Cieszę się, że zegar zgrał się z rabatką.
Gosiu, dzięki

Claire M. jest fajna, ale trzeba będzie pamiętać o profilaktycznych opryskach
Kolejna nowa rabatka poniżej. Należy oczywiście uruchomić wyobraźnię
Wykolegowałam z niej jałowiec płożący i żywotnik koreański. W miejsce żywotnika została posadzona węższa tuja szmaragd, a tam gdzie widać patyczki zamieszkają ? od prawej: Gertrude Jekyll, Tranquility i Young Lycidas. Na froncie - Old Port (x2) i Abbatiale de Pontigny (mam nadzieję, że dotrze). Całość dopełnią niebieskie i różowe irysy, niebieskie dzwonki brzoskwiniolistne, paprotki i różowo-liliowe krwawniki.
Różyczki z dnia wczorajszego:
Eifelzauber
Swany już chwyciła plamy, chociaż cały sezon trzymała się bardzo dzielnie:)
Lions Rose
England?s Rose; znowu świeci;)
Eglantyne
Acropolis
Cottage Rose
Bonica 82
Pastella
Mariatheresia
Claire Marshall