Aprilkowy las cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Aprilkowy las cz.4

Post »

Joluś,
Melduję, że też nie mam czasu na ogród i na forum.... No taki czas.....cebulowe dalej siedzą w torebkach :oops:
Ale udało mi się zebrać dla Ciebie nasiona purpurowej kleome. Tej najpiękniejszej, chociaż moją opinię o jej zapachu znasz :;230 Wyślę Ci w tym tygodniu.....poproszę o adres na pw do wysyłki.
A odnośnie twojego,zapytania o barwę jesiennego kwitnienia róż: wszystko się zgadza. Jest ciemniejsże i bardziej intensywne, czyli chyba piękniejsze. Do tego kwiaty dłuzej się utrzymują.

Mnie róże w tym roku zrobiły na szaro.
Miały kwitnienie podczas tych wrześniowych deszczy. Czyli mówiąc wprost: nie było kwitnienia. Ale niektóre próbują jeszcze raz....pewnie nie dadzą rady, pożyjemy - zobaczymy. Mam inne sprawy na głowie i dlatego dałam różom fory i się nie obraziłam ;:173
Pozdrawiam
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

już zapomniałam jak u Ciebie jest pięknie ;:3 Ja mieszkam prawie w lesie ale to jednak nie to samo co leśny ogód...
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jolu,ja też zajrzałam do Ciebie a tu nowy wątek. :wit
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Jolifleur witam w moich leśnych progach. Zdjęcia trzeba robić. Pamiętam okres kiedy zaczynałam, całkiem niedawno, i nie archiwizowałam zmian. Teraz żałuję. Sama najbardziej lubię u innych relacje typu przed i po...Dziś niestety nie zdążyłam zgrać zdjęć bo byłam zajęta sadzeniem floksów i czosnków...Ale zaraz poszukam coś jesiennego, może być sprzed tygodnia?
Obrazek

Obrazek jeden, środkowy pęd hortensji sobie zażartował i niedawno zakwitł.

Aga, w takich momentach szczerze ci zazdroszczę siedzenia w domu, choć wiem że dla ciebie to pewnie stresujące. Mam dość pracy i ciągle mi się przypominają nasze rozmowy, jak to chętnie poszło by się już na emeryturę...Mam nadzieję że się zamieszanie przewali jak burza a po niej będzie już tylko słońce i tęcza. Właśnie mi się przypomniało takie zdanie, usłyszane już nie pamiętam gdzie: ...żeby pokazała się tęcza, najpierw musi spaść deszcz...Bardzo to sobie wzięłam do serca i przeczekuję ten deszcz.
A na pracę w ogrodzie zostaje weekend i to nie zawsze. Choć wczoraj przed zmrokiem udało mi się wsadzić trochę floksów i czosnków ;:333

Obrazek jesienne peonie, niestety bez słońca..

Robaczku ulubiony, mam też owocki na konwaliach. Chapniesz coś? bo nie wiem co takie robaczki jedzą...
Obrazek
Trzymam mocno kciuki za twoje przedsięwzięcie i nie mogę wyjść z podziwu że jeszcze ci się chce tak walczyć pod koniec sezonu. Większość z nas jest zmęczona intensywnością prac, a ty się rozkręcasz ;:215

Annes, fajnie że mnie znalazłaś :tan Lubisz Bonicę?

Obrazek

Cześć Justi, miło że mimo zapracowania znajdujesz czas na odwiedziny. Moje róże też we wrześniu mocno oberwały od deszczu. Liczyłam na coś więcej ...no ale one pierwszy sezon wszystkie więc wybaczyłam i focha nie strzelam. Nawet jeszcze kilka nowych zamówiłam...mam nadzieję że nie będę żałować ;:306
A adres...byłaś i nie wiesz gdzie :;230 zaraz napiszę...
Chyba Lavender Lassie najbardziej ci się u mnie podobała...
Obrazek

Izaziem, ja też mieszkam prawie w lesie a raczej na jego skraju...Jak ci się podoba to kawałek lasu dla ciebie
Obrazek

Georginia/Alicjo, jakoś tak wyszło że założyłam nowy wątek...taka potrzeba chwili była. Mało mam czasu i niektórzy mogą czuć się urażeni że sporadycznie zaglądam. U siebie też miewam dłuższe przerwy ale każdy chyba tak ma. Jednak więź tutaj jest bardzo silna i zawsze się wraca ;:4
Obrazek
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Joluś, jakie ty masz jeszcze śliczne hortensje ;:oj Moje przymrozek skutecznie oszpecił :roll:
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, każdy z nas ma chwile zwątpienia i mniej czasu na FO. W weekendy prawie wcale nie zaglądam na FO i czasem odpuszczam, jak mam doła.
Jednak od wczoraj świat jest piękniejszy. Sąsiad wziął się i robi ogrodzenie. Brakujące 140m siatki. Będę mieć ogrodzoną całą działkę ;:138 . Sarenki żegnajcie :wit , już mi róż ani świerków nie obeżrą .
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Jolu,twój ogrodowy las i bez słońca cudny,te sosny dodają tyle uroku ;:196
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Dzięki Jolu za zdjęcia. są śliczne.
Twoja hortensja zwariowała, tak jak moja funkia- też puściła kwiat jesienią i zrobiła mi dużą niespodziankę ;:oj ale teraz mróz ją załatwił i fotki się nie doczekała. Moj błąd. Ale wczoraj za to udało mi się zrobić ładne zdjęcie w ogrodzie.

Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

No tak, człowiek macha łopatą w ogrodzie, a tu nowe wątki zakładają :wink:
Nareszcie wykopałam, co miałam wykopać i teraz mróz mi nie straszny.
Trochę to wszystko za wcześnie, ale skoro taka jest wola nieba...
Jolu to świetne uczucie, obserwować, jak ogród rozwija się i dojrzewa.
Tym bardziej, że to nie ja muszę walczyć z korzeniami drzew i wyskrobywać ostatnie miedziaki ze skarbonki (moja już pusta ;:223 ).
Stabilizacji w pracy i radości z posiadania ogrodu ;:196
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jolu widoki jak zawsze u Ciebie piękne.... uwielbiam Twój leśny ogród.... oaza spokoju.....
Czytam o sadzeniu między innymi floksów.....zdradzisz jakie kupiłaś ???
Awatar użytkownika
jolifleur
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 lip 2012, o 14:41

Post »

Hej Jolu,
teraz moja koleżanka dostała linka do twojego ogrodu, która kocha leśne klimaty :)
Myślę, że też się zachwyci :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Jolu, tworzysz w swoim lesie bardzo korzystny mikroklimat dla róż. Zresztą wszystkie rośliny bardzo Cię lubią. Do sadzenia każdej podchodzisz z wielkim namaszczeniem przez glebę, którą masz, piasek. Dajesz w doły porządną ziemię i to procentuje. Trzymaj tak dalej. Projektuj swoje zielone miejsce na ziemi a my będziemy podziwiać. Kompozycji muszę nauczyć się od Ciebie, bo sadzę a potem...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Jolu :wit
Ale u Ciebie jesienne; bajkowo,,pięknie :D ;:108
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

April, robaczki lubią owoce, choć tych z konwalii nie próbowałam :lol:
Najbardziej za to lubią WINOgrona ;:209
Pod koniec sezonu zawsze mam powera do przesadzania, to najbardziej sprzyjająca pora roku na takie przeprowadzki i małe rewolucje ;:215
Twój jesienny ogród w lesie ma tyle uroku! Oby ciepły październik pozwolił nam cieszyć się takimi widokami jak najdłużej ;:138
Buziaki ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jesień i wiosna to czas na rewolucje. Chociaż mnie się zdarzało przesadzać w trakcie lata. ;:124
Ciekawe, co wymyślę wiosną.
Jolu, jednak chyba nie dam rady pojechać. :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”