Schatten hej

dziękuję, miłe słowa przekazane podopiecznym.
Witam znowu po przerwie, niestety usterki techniczne, najpierw w jednym dniu padła klawiatura i myszka, a kilka dni później monitor. Ehh... te dzisiejsze sprzęty. Ale rośliny przynajmniej nie padają

Zapraszam na duuużo zdjęć
Pitaja - rozkrzewia się
Grubosz - już ma korzonki i listki zaczynają rosnąć powolutku.
Awokado - wypuściło nowe listki.
Fikus bonsai smagany wiatrem - coraz bardziej przypomina zminiaturyzowane drzewko.
Storczyk - po przekwitnięciu kwiatów, na końcu pędu wypuszcza dalej kwiaty.
Palma daktylowa - wypuszcza nowy liść.
Grudniki - wypuszczają nowe człony i nawet jeden kwiatek
Motylnik - bulwa cały czas rośnie
Miniaturowy storczyk - wypuszcza listka
Storczykopodobne - wypuszcza listki
Cytrus - wypuszcza nową gałązkę
Bluszcz - jednak nowe listki są inne od tych starych, ale i tak jest śliczny.
Bluszcz - dalej rośnie
Hipeastrum - pędy kwiatowe wyschły, zostały trzy liście, cebula magazynuje zapasy.
Hibiskus - przez pewien czas był na balkonie, ale było jeszcze za zimno i siedzi teraz w domu. Listki trochę mu odmroziło, ale nowe są już ok.
Kaktusy i agawy pozabierane z suszarni. Kaktusy w domu, a agawy na balkonie.
Cztery kaktusy w kaktusiarce - mają coraz mniej miejsca. Ale co mnie zaskoczyło to to, że ten biały wypuścił pąki kwiatowe. Ostatni raz kwitł jak go kupiłam i posadziłam, a później nic, aż do teraz.
Echinopsis multiplex - został zabrany z suszarni już z pąkami, długo się rozwijają.
Mały Echinopsis multiplex - został odcięty i ukorzenia się w piasku w towarzystwie kogucika i baranka.
Przy robieniu zdjęć oczywiście towarzyszy kot z psem. Pies Niko 2 marca skończył 4 lata, a kot Kuba 26 marca - 16 lat.
Kompozycja katusowo-wielkanocna z rosnącą rzeżuchą.
Widok na parapet
Stojąca półka z paprotką, storczykiem i ananasem. Jeszcze nie widać efektów gazowania etylenem.
I na koniec widok na półkę i biurko.
Na sam koniec życzę wszystkim Wesołych, radosnych i słonecznych Świąt Wielkanocy