Górki,pagórki i reszta.
- sweety
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Górki,pagórki i reszta.
A długo tych chwastów u siebie szukałeś 

-
- 1000p
- Od: 13 sie 2009, o 18:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiesz co Janku ...fajnie masz tak przejrzysto i czyściutko ...zazdroszczę Ci takiej ilości roślin bo to ładnie wygląda i łatwiej wypielić . Ja na długi urlop ogród prezentuje się rewelacyjnie
Ja ze swoim gdzieś w maju zginęłam i nie mogę do dziś się pozbierać ...co w jednym miejscu wypielę i oczyszczę to drugie zarośnie a pogoda sprzyjająca ...no i ciągle jakieś weekendowe wjazdy o urlopie nie wspomnę ...więc na roślinki zostaje mało czasu
ale te i tak mnie kochają po całkiem nieźle sobie radzą 

Ja ze swoim gdzieś w maju zginęłam i nie mogę do dziś się pozbierać ...co w jednym miejscu wypielę i oczyszczę to drugie zarośnie a pogoda sprzyjająca ...no i ciągle jakieś weekendowe wjazdy o urlopie nie wspomnę ...więc na roślinki zostaje mało czasu

- ewa_rozalka
- 1000p
- Od: 10 cze 2012, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jaśku pięknie .Wszystko mi się podobało ,spacer po Twoich włościach uważam ,za bardzo udany . 

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
A kogoż to moje piękne oczy widzą ?.Ewa w Szczecinie przebywa.To teraz pewnie z otwartą buzią nowości oglądać będziemy.U mnie bałagan a fotki to zmyła.
Robi się tam gdzie jest porządek.Zresztą na zdjęciach wychodzi lepiej niż w rzeczywistości jest.Wziąłem się za przeróbkę skalniaka,który chciałem upodobnić
trochę do skalniaka Gołaszewskich ale dałem dzisiaj sobie spokój.Nie potrafię tak zrobić a poza tym trzeba ściągnąć stertę kamieni.Cieszę się,że drugiej Ewie
podoba się.Poprawiłaś mi Ewo humor bo przed chwilą miałem inspekcję żony.Tak gderała,że wyniosłem się z działki przed czasem.
Robi się tam gdzie jest porządek.Zresztą na zdjęciach wychodzi lepiej niż w rzeczywistości jest.Wziąłem się za przeróbkę skalniaka,który chciałem upodobnić
trochę do skalniaka Gołaszewskich ale dałem dzisiaj sobie spokój.Nie potrafię tak zrobić a poza tym trzeba ściągnąć stertę kamieni.Cieszę się,że drugiej Ewie
podoba się.Poprawiłaś mi Ewo humor bo przed chwilą miałem inspekcję żony.Tak gderała,że wyniosłem się z działki przed czasem.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewa_rozalka
- 1000p
Jaśku musisz żonce wybaczyć .Pogdera i przestanie ,a ogród masz wyjątkowo ładny ,to długo nie będzie się gniewała

- magry
Tak,Ewo ja nie z tych szybko obrażających się.Muszę posadzić to co żona lubi.Róże lubi a one mi nie wychodzą.
Kwiatek z polnej drogi.

Kwiatek z polnej drogi.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- ewa_rozalka
- 1000p
Czy Ty go wąchałeś ,on pięknie pachnie migdałami 

- magry
Nie,nie wąchałem.Jakoś nie przyszło mi to do głowy.Natomiast pięknie pachnie to żółte na poniższym obrazku.Nie wiem co to jest.

Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
To żółte,to prawdopodobnie przytulia wiosenna.Na przekór nazwie kwitnie od czerwca do września.
A te bladoróżowe,to storczyki?

A te bladoróżowe,to storczyki?
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Janku piszesz że nasturcja pstra marnie kwitnie, moja obsypana kwieciem i też w różnych odcieniach od żółtego do ciemnopomarańczowego. 
życzyłabym sobie takiego zabiedzonego liliowca i tylu chwastów wokółzabiedzony liliowiec i chwast wokół.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Janku ten kwiatek z polnej drogi to prawdziwe utrapienie u mnie.... nie mogę sobie kompletnie poradzić z tym paskudztwem.... tak sobie upodobało jedną z rabat, że ile bym go nie wyrywała to i tak urośnie..... jak perz.... z fragmentu pozostawionego korzonka
Przepiękne ostatnio pokazane liliowce.... ostatnio choruję na pająki
A skalniaki..... pokazowe

Przepiękne ostatnio pokazane liliowce.... ostatnio choruję na pająki

A skalniaki..... pokazowe

- doroteczkaa
- 100p
- Od: 11 lip 2013, o 16:12
Witaj ..
... ojoj ile masz kamieni, uwielbiam kamienie, kocham , wszystkie swoje czyszcze, glaszcze , pielegnuje ...zbieram kazdego dnia ... Ty masz ich od groma, skad ? kupujesz, zbierasz?
... ojoj ile masz kamieni, uwielbiam kamienie, kocham , wszystkie swoje czyszcze, glaszcze , pielegnuje ...zbieram kazdego dnia ... Ty masz ich od groma, skad ? kupujesz, zbierasz?
- magry
Tak Małgosiu to była gółka tylko nie wiem która.Teraz już przekwitała ale chciałbym taką grupkę zobaczyć na początku kwitnienia.Musiał być wspaniały widok.
Nasturcja Mario może by i zakwitła gdybym ja był bardziej cierpliwy i jeszcze trochę poczekał ale miejsce było potrzebne.Chwastów wszystkich nie usuwam.
Gdzieś ta drobnica musi mieć schronienie i pożywienie.Powój Agnieszko jest nie do wyplenienia.Chyba tylko metodą chemiczną ale ładny jest i pachnie jak
mówi Ewa-rozalka.Witaj w klubie Dorotko. Wśród kamieni to ja mogę siedzieć cały dzień.Będę je ustawiał w różny sposób,póżniej robił zdjęcia,
oglądał na komputrze a na drugi dzień znowu zmieniał.Tylko te kamienie to są marne na prawdziwy skalniak.Drobnica a powinny być większe.A gdzie zbierałem ?.
Każdego roku jadę w lubelskie i tam nowe drogi budują przez pola.A lubelskie na kamieniu stoi.Kiedyś pomogłem rolnikowi uprzątać pole z kamieni.Zaplata była
w naturze.

Nasturcja Mario może by i zakwitła gdybym ja był bardziej cierpliwy i jeszcze trochę poczekał ale miejsce było potrzebne.Chwastów wszystkich nie usuwam.
Gdzieś ta drobnica musi mieć schronienie i pożywienie.Powój Agnieszko jest nie do wyplenienia.Chyba tylko metodą chemiczną ale ładny jest i pachnie jak
mówi Ewa-rozalka.Witaj w klubie Dorotko. Wśród kamieni to ja mogę siedzieć cały dzień.Będę je ustawiał w różny sposób,póżniej robił zdjęcia,
oglądał na komputrze a na drugi dzień znowu zmieniał.Tylko te kamienie to są marne na prawdziwy skalniak.Drobnica a powinny być większe.A gdzie zbierałem ?.
Każdego roku jadę w lubelskie i tam nowe drogi budują przez pola.A lubelskie na kamieniu stoi.Kiedyś pomogłem rolnikowi uprzątać pole z kamieni.Zaplata była
w naturze.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- magry
Przy sobocie po robocie. Robota była przy sadzeniu.
Boehmeria nipponicum "Nihirin".

Asarum splendens

Glaucium flavum

Helichrysum sibthorpii

Ligularia dentata "Garden Confetti"

Boehmeria nipponicum "Nihirin".
Asarum splendens
Glaucium flavum
Helichrysum sibthorpii
Ligularia dentata "Garden Confetti"
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.