W ogrodzie Panny D.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p
Od: 11 lip 2013, o 16:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W ogrodzie Panny D.

Post »

Witam Kochani :)

Caly dzien znowu na ogrodzie :) kurcze jak ma sie kawalek ziemi i jest sie kompletnie samemu to mozna nie wychodzic z ogrodka 24 na h. Jak koncze pielic jedna strone, odwracam sie i widze ze druga zarasta juz .

Pola :) moze na rabatach miejsca nie zabraknie , ale w portfelu zapewne tak :)

A teraz pochwale sie kilkoma nowymi mieszkancami mego ogrodka.:)
Uwaga :)

Sloneczniczek :) zolty akcent w calym ogrodzie jak na razie:)

Obrazek

jak widzicie posadzony jest w takim jak bym kwadracie, pewnie sie ktos was zastanawia dlaczego, co to i po co ...wiec mowie ...otoz wdloz calego podworka planuje rabate (zdjecia calosci pokaze niebawem) a ze nie mam sily przekopac calej dlugosci wiec na razie powstaja male dziurska na kwiaty, ot co :)

Kolejna moja zdobycza jest Pysznogłówka ogrodowa Monarda Fireball ...bardo mi sie ta dama podoba:) jest calkiem jak ja , postrzepiona, rodarta lekko i samotna pod zielonym krzakiem ...
Obrazek

Kolejnymi goscmi u mnie sa Jezoweczki, kupilam je takie malusie a juz sa takie ogromne bobasy :) jestem dumna ze je tak wychowalam pieknie :) na razie dwie rowiniete, reszta dzieciarni jeszcze dorasta :)
Obrazek
Obrazek

Maly Nachyleczek chyba musze go przesadzic, bo tu cos slabo rosnie biedak :)
Obrazek

No i pierwszy raz w zyciu zakwitla Tujka
Obrazek

Jestem zdziwiona :) no ale w tym roku dzieja sie cuda u mnie na ogrodzie.I ja doskonale wiem czyja to sprawka.:)
Nie musze być idealna..!... Wystarczy, ze jestem wyjątkowa!

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko witaj . :wit
Cudne, pełne słoneczniczki . ;:138 U mnie niestety wymarzły, podobnie jak te kolorowe nachyłki. ;:145
Jak ja uwielbiam maki, nieraz także mi się wysieją w ogrodzie.
Jak zobaczę pole makowe, to oczu nie mogę oderwać.
Miłego dnia Ci życzę. :)
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

Witaj Tajko dziekuje za odwiedzinki w mym ogrodeczku :) co do Nachylka to zastanawiam sie czy go nie przesadzic gdzies, ale nie wiem, mysle mysle :)

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Dorotko zajrzałam a tu takie piękności, jeżówki bajeczne :lol:
Kochana już nie jesteś sama, jesteś z nami ;:138 Ja na pewno będę do Ciebie zaglądać i śledzić Twoje zmagania z ogrodem :lol: Pozdrawiam cieplutko ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

A ja teraz zamiast spac to wypilam kawke i ide na ogrodek :) pielic i kosic a w miedzy czasie czekac na kuriera z dwiema przesylkami dla mnie :) wiadomo co w nich bedzie :) a chwalic na pewno będę sie potem :)

anym ... dziekuje za poranne odwiedzinki :) oj zmagania sa ciezkie :) ale jakos daje rade bo checi we mnie jest wiele i jak widze ze cos mi wychodzi to chce jeszcze i jeszcze:)

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

I ja czekam na kuriera -ale niestety praca więc sadzić od razu nie będę , a Ty masz urlop ?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Ja też na kuriera czekam ;:306
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

Witam Kochani :) chwilke mnie nie bylo :) ale coz wciagnelo mnie noszenie kamieni :) mam nastepne zdobycze...ale szczerze to nie czuje juz rak ani plecow..

Obiecalam jakis czas temu ze pokaze caly swoj ogrodek :) tak wiec czynie to co obiecalam :)

Rano gdy wychodze na papieroska :) zerkam przed siebie i widze..
Obrazek
jak widzicie kawalek do obrobienia mam , jeszcze duzo przedemna by bylo tak jak sobie wymarzylam ...

Zerkam w lewo i widze..
Obrazek

Podchodze blizej i patrze czy moze przez nocke krzywda sie mym rozyczka nie stala :)
Obrazek
- tu widzicie sciezke z kamieni:) ktora sama ulozylam :) to sciezka do nikad:) a przed nia plotek drewniany, dokladniej jego polowa, jeszcze nie skonczony :) oczywiscie tez mojej roboty ..tam tez beda rozyczki :) Bo Panna D Tworzy sobie maly kacik rozany :)

Potem zapalam drugiego papieroska i ide w strone bramy
Obrazek

- no i tu zerkam na kilka kwiateczkow co juz mam w swym posiadaniu :) dalej badam iglaczki moje male co widac z daleka:) a te wszystkie duze drzewka to taty :)

- ten pozal sie boze plot co widac to nazywam "strona od darka" (mozna sie domyslic ze tam za plotem jakis Darek mieszka,szkoda ze z zona...hehe) ...no i wlasnie po stronie darka ma byc rabata na pol trawnika w sumie...poczatki rabaty juz sa:) widac je tu ...
Obrazek

...no i znowu te dziury co wam wczesniej mowilam, ale jutro sie biore i sciagam caly mech,trawe, zostana juz tylko same kwiatulce i ziemia :) jeśli to ziemia nazwac mozna, szary pyl ...przy kazdym nowym kwiatku musze robic ogromny dol i nowa ziemie sypac, ale czego sie nie robi dla kwiatuszka ktory potem podziekuje za dorba ziemie swym cudownym kwitnieniem:)

Kurcze wlasnie zobaczylam ze nie cyknelam fotek prawej strony ogrodka:) no ale ok :) jutro zrobie, dzis po nocy nie będę juz latac i strzelac fotek :)

Tymczasem lece pobuszowac po waszych rabatach :)

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

:wit Dorotko, w bardzo ładnym, kolorowym i wśród bajecznych roślin ogrodzie dotleniasz się co rano :;230 Mam pytanie, co rośnie w tej czarnej doniczce? Czuję, że będę częstym gościem u Ciebie, jesteś osóbką z humorem :D.
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

maika --> dziekuje za odwiedzinki w mym jeszcze baaaaaaaaardzo skromnym ogrodeczku :) a tej czarnej doniczce nie rosnie kompletnie nic :) bo nie mam czarnej doniczki ;) haaaaaaaaa... ona jest kompletnie zielona :) a rosnie w niej DATURKA:) bielun czyli ;)

A co do mego humorku :) a no jakos tak wyszlo ze zawsze go mialam ;)

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fajnie ze jesteś osobą z poczuciem humoru , choć patrząc na Twoje zdjęcie sprawiasz wrażenie osoby bardzo poważnej -kolejny raz wychodzi na to że pozory mylą ,fajnie pokazałaś Twój zielony świat , ja tez na działce jak robię obchód do zapalam papieroska ;:124 , ja teraz niestety w pracy ,kończę śniadanie i będzie czas na ;:209 -miłego dnia :D
Awatar użytkownika
kwiaty_poli
500p
500p
Od: 5 gru 2011, o 16:10

Post »

Dorotko też miałam zamiar w niedzielę jechać na łupy kamienne, ale taki upał, że sobie darowałam ;:14 Genialnie wyszła ta ścieżka ;:167 A różyczki rosną pięknie :)
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Dorotko z miłą chęcią posmacerowałam po twoich włościach :D ale ty masz placu ;:224
Awatar użytkownika
doroteczkaa
100p
100p

Post »

kurcze, cala noc nie spalam ... mialam zmiane w pracy od 22 do 7 rano, niby w domu ale jednak bez snu ..i nadal nie spie , a DLAACZEGO ? bo firma kurierska jedna przywiozla mi przesylke a za chwilke podjechala druga firma z druga przesylka...no i ja zamiast to odstawic i podlac, to latam ze szpadlem i taczka:)...a co najlepsze do roboty a 17 :D heeeeeee, czego sie nie robi dla kolorow na podworku :)

dorcia7 --> a bo to tak mialo byc wlasnie bym na powazna wygladala :) zeby nikt nie mowil ze wajatka wpadla na forum i grzadki pieli :) .........a ile ja to czasu sie przymierzalam zeby cokolwiek napisac ...szok

aage --> a no jest kawalek, albo i kawal...mnie to juz nogi bola od lazenia i plecy od noszenia wszystkiego co sie da...

kwiaty_poli --> ja to po kamienie daleko nie lece:) wychodze przed brame i kopie, boziu ile ja tam jeszcze tego mam :) szok , dzis z rana wykopalam duzo ale nie mam sily juz ich doniesc blizej domu :) zostawie to chyba na jutro :)

co do kamieni to kurierzy i inni odwiedzajacy moj wjazd na podworko juz niestety ale mnie klna:) bo dziura na dziurze i dla pozoru piaskiem zasypana :) hehe ...

I kilka mych pieknot :)
Obrazek

W Ogrodzie Panny D.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To gdzie Ty pracujesz -że w godzinach nocnych ? ja przesyłkę wczoraj tez dostałam,ale podlałam i grzecznie na balkonie czekają ,mam nadzieję je dzis posadzić po pracy ,ale w tej chwili tak się chmurzy że nie wiadomo czy cos z tego będzie
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”