Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród w dolinie część 7 - wakacje w ogrodzie

Post »

Aniu melduję się w kolejnej części twojego cudnego wątku ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Aniu :wit
jakie wielkie zmiany w tak krótkim czasie! ;:138 gratuluję konsekwencji w planowaniu i wykonaniu bo wiem jak to trudne szczególnie na początku przygody z ogrodem ;:215
Awatar użytkownika
jode22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 14:07
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu, wpadłam z rewizytą. Włożyłaś w swój ogród mnóstwo pracy ale efekty są super. Powoli przeglądam twoje wątki - jak ty dodatkowo natrzaskałaś tyle stron w tak krótkim czasie ;:131 .
Pozdrowienia, Jola, Utile dulci miscere Spis aktualnych wątków
Ogród przydomowy Joli
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Wyglada na kopciuszka! Ale te z reguły przed północą znikają i zostawiają buta ;:306
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Co do skalniaka-okropnie pracochłonny i wymaga wiele troski. Już się przekonałam, że to duże wyzwanie. A myślałaś o tarasach czy suchych murkach? Roboty dużo z przygotowaniem, ale wydaje mi się, że łatwiej poradzić sobie z pielęgnacją.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit
Skalniak, to rzeczywiście duże wyzwanie, przede wszystkim dlatego, że trzeba dobrego projektu, by wyglądał naprawdę ładnie !
Ale jestem przekonana, że Ania ze swoją zegarmistrzowską wprost precyzją i starannością /z których jest znana na forum :wink: / zadba o każdy szczegół, a potem będzie go pracowicie doglądać, tak, że oczaruje nas wszystkich kolejny raz. ;:108
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jestem i podziwiam jak wiele zrobiłaś w tak krótkim czasie ;:180
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02

Post »

Aniu, podziwiam serdecznie, ogród wspaniały, ;:63 a z Ciebie jest prawdziwy tytan pracy. ;:63 Zadbałaś o każdy szczegół, ;:63 a rośliny są wypielęgnowane wzorowo. ;:63 Napisz, co było dalej z tym ptaszkiem. Widać, że młodziutki, z krótkim ogonkiem. I zgadzam się z Takąsobie - to chyba kopciuszek, taki ciemny z brązowym w okolicach ogonka.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Justynko (klarysa)! Cieszę się, że zawitałaś do mnie i w kolejnej części. I mój ogród jest chyba teraz bardziej rozczochrany jak Twój :;230 Ale lubię takie lekkie szaleństwo. Chwilowo jestem uziemiona przez chorobę i pogodę, a potem będę musiała nadrobić zaległości w pracy. Ale na posadzenie czekają liliowce i muszę to w najbliższym czasie zrobić. Jesteś kochana!
Elu (ellcia)! Nie martw się-nie zrobiłam mu krzywdy. Mam pewne doświadczenie, bo i zdarzyło mi się wypraszać z domu nawet nietoperza. Żeby było śmiesznie pozostali domownicy twierdzili, że mi odbiło, bo słyszę dziwne popiskiwanie. A jakie potem było zdziwienie, kiedy okazało się, że nie zwariowałam, a w mieszkaniu mamy nietoperza :;230
Ewo (E-mienta)! Nie ma znaczenia na której stronie, ważne że jesteś ;:168 Przede wszystkim dobrze, że zrobiłam zdjęcie. Bo niekiedy wydaje się, że wszystko rośnie tak powoli i człowiek się niecierpliwi, kiedy wreszcie osiągnie zamierzony efekt. A wbrew pozorom nie trwa to aż tak długo!
Małgosiu (małgocha1960)! Wiem, ile pracz trzeba włożyć w ogród, jak się robi wszystko samemu. Tym bardziej Cię podziwiam. Ale czy jestem pracusiem? Po prostu jak sobie założę, to muszę to zrobić do końca. Męczą mnie niedokończone prace, niezałatwione sprawy. Niekiedy śmieję się, że to chyba rodzaj nerwicy :;230
Gosiu (Margo2)! Wbrew pozorom są takie rośliny. Np. wisteria na mur z tyłu działki...A wszystkich odmian sama wiesz, że nie można mieć... Ale szkoda,nie?
Monia (Niunia1981)! Witaj ;:196
Ewo (gloriadei)! Konsekwentna to faktycznie jestem. Jak zaplanuje, szybko przystępuje do realizacji (oczywiście jak finanse pozwalają), a potem robię tak długo aż skończę. Wieczorem czołgam się do wanny i łóżka, a rano jestem taka szczęśliwa :D
Jolu (jode22)! Miło, że wstąpiłaś ;:138 U mnie są głównie zdjęcia, więc mam nadzieję Cię nie zanudzić.
Miłko(takasobie)! W takim razie pozostaje mi rozglądnąć się za pantofelkiem :;230
Ewo (ewamaj66)! Marysiu (mufka)! Skalniak generalnie mnie jakoś nie pociąga. Częściowo teren, który chce zagospodarować jest taki, że na kamieniach jest cienka warstwa ziemi. Ale prędzej zrobię nieco podniesioną rabatę i wybiorę rośliny, które płytko się korzenią niż zdecyduje się tam na skalniak. W tym roku wiele tam nie planuje, więc mam czas to przemyśleć. By spełnić oczekiwania zegarmistrzowskiej precyzji w planowaniu i potem - wykonaniu. No dobrze, przyznam się. Jestem pedantką ;:131
Aguś (aage)! Dziękuję ;:168 Ale mam jeszcze tyle do zrobienia...
Lineto! W tego rodzaju pracy to jest fajne, że już na początku jest efekt. Więc tym chętniej się pracuje :tan A ptaszkowi delikatnie pokazała drogę otwierając na oścież podwójne drzwi balkonowe. Widzę ich w większej ilości - fruwają między dachami domów moim i kuzyna. I radośnie pośpiewują. Słowem, happy end :D

Zatem czas na zdjęcia, bo bez nich wątku nie może być :D

Zakwitł kolejny liliowiec w zeszłorocznym szpalerze Desperado

Obrazek

Obrazek

i słodziutka lilia azjatycka Little Kiss

Obrazek

Pierwszy kwiat rozwinął Louise Odier. Kupiłam dwa krzaki i czuję, że będę zadowolona

Obrazek

I Lavender Ice. Kolor ma przecudny

Obrazek

A moja szałwia muszkatołowa od Izy Chatte zakwitnie :heja

Obrazek

Zaczynają kwitnąć moje ukochane floksy

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i hortensje w tym Vanille Fraise, która bardzo chciałam mieć

Obrazek

i Bobo - tegoroczny zakup

Obrazek

w Wim's Red szaleje

Obrazek

Jestem niezmienne zachwycona Sweet Pretty

Obrazek

Rozpoznana przez Ewę Gloriadei kolejna róża. Wiem dlaczego nie pamiętałam, że ją zamawiałam. Ewa dała mi ja w gratisie ;:168 Scarlet Hit

Obrazek

Pięknie zakwitła zeszłoroczna róża Kosmos. Na zdjęciu leży na złocieniu marunie od Tajki

Obrazek

Marketowe rośliny niekiedy są pancerne - zeszłoroczna biedronkowa lilia NN

Obrazek

Korzonki od koleżanki okazały się być rudbekią lśniącą. Uwielbiam jej poplątane pąki

Obrazek

Zeszłoroczne przetaczniki z Florini porządnie urosły i pokazują na co je stać. Czyż ten nie ma pięknych kwiatów?

Obrazek

Calla Picasso cudnie trzyma kwiat. Poszła w jakość, nie ilość :;230

Obrazek

Kwiaty rozwijają jeżówki - biała

Obrazek

i Mamma Mia

Obrazek

Nasturcja kanaryjska wspina się dzielnie

Obrazek

Rugosa wytwarza owoce

Obrazek

Niedługo będą kwitły zawilce japońskie. Uwielbiają je owady i ja też :D

Obrazek

Podobał Wam się clematis Fusca to może serią?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

To co miało być clematisem Princess Diana nim nie jest. Tylko co w takim razie dostałam?

Obrazek

I parę widoków, których się domagacie. Słonko nie było ;:185

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22

Post »

Witam wakacyjnie Twój kolorowy ogród. Podziwiam jak dużo pracy włożyłaś do tej pory w jego stworzenie, sama wiem ile to jest pracy, bo mój M mało chętny do pomocy. A Twoje zdjęcia... wprost uwielbiam oglądać...
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
justyna_gl
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2011, o 09:38

Post »

Hurrrra, jest nadzieja że za dwa lata i u mnie będzie busz :;230
Pięknie Anka ;:180
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Masz prawie ( choć prawie czyni wielką różnicę - ale to w reklamie wiadomego piwa ;:306 )...busz...jedne rośliny przerastają drugie - niczym ...wyścig trwa .. ;:224
Współczuję Ci anginy ...w taki czas ..dobrze , że chociaż na okres choroby nie ma upału ...wtedy dopiero byś się męczyła ;:108 .
Anuś ...po powrocie do stanu używalności - czyt. zdrowia ... :;230 ...oczekuję Cię w każdej chwili ...nawet w okolicy popołudniowej pory ...
Powojnik , gdy rozwinie kwiaty ..- bo na razie przypomina mi Ville de Lyon ...ale ten jakby omączony w fiolecie - granacie jest cudowny .
Mam u siebie sześć - jak do tej pory ..najobficiej kwitnął Asao , Multi Blue i ...Ville de Lyon .

Szybkiego powrotu do ..normalności ...zdrowiej Aneczko ...trzeba cieszyć się kolejnymi kwiatami - czego z całego ;:167 Ci życzę ;:168
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu,piękne różyczki,powojniki, lilie to co kocham i ja ;:167
Z szałwią muszkatołową po raz pierwszy spoktałam sie na Forum,nie widziałam jej i nie znałam,ale muszę przynać ,że jak widziałam jest ciekawa,oryginalna i śliczna :D Chętnie i ja ją zaprosze do swojego ogrodu,,tylko nie wiem gzdie ją upolować ;:185
Callę mam tylko żółtą ,ale ta mnie cieszy ;:108
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Datura jak widzę tez w pełnym rozkwicie. ;:215
Kapitalnie wyglądają te rabatki.
A gdzie rosną te hortensje bo na rabatkach ich nie widać.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Ale piękne ogrodowe widoki ;:138 też lubię taki busz :tan Mam nadzieję że kiedyś osiągną podobnie piękny efekt ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”