Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko LATO
Jadziu tak bywa jak używa się skrótów, każdy kojarz to z czymś innym. Moja Smouth Buttercup padła niestety nie odbiła wiosną. Kupiona była jesienią. Będę miała Big Purple już ją zapłaciłam ale w RosaĆwik. Ja już mam jedna ale jest marna więc może teraz się zmobilizuje i będzie rosła.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jadziu te liliowce masz śliczne i choć nie jestem ich fanką to podziwiam te kolory i falbanki
Bright as a Button cudna

Bright as a Button cudna

-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
dziękuję za opis Rostocka
czyli raczej nie będzie za wysoka, katalogowo ma dojść do 80cm. Zobaczymy
Ta pseudo Avalon nie kojarzy mi si,ę z żadną odmianą, jeśli to jedna z róż Harknessa to tzreba by szukać u niego bo najszybciej tam ją znajdziemy

Ta pseudo Avalon nie kojarzy mi si,ę z żadną odmianą, jeśli to jedna z róż Harknessa to tzreba by szukać u niego bo najszybciej tam ją znajdziemy

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
JAGODKO Lavender jest u mnie dopiero 2 sezon ,więc wszystko muszę dopracować ,ale wydaje mi sie ,że tak .W ubiegłym roku zrobiłam jej tylko 2 fotki ,więc nie mam za bardzo jak sprawdzić,ale we wrześniu jeszcze kwitła ,bo te fotki są właśnie z września
EWUNIU dzisiaj na ruskiej stronce przeszukałam wszystkie Harkneski i parę było do niej podobnych ,ale to były dopiero jej pierwsze kwiaty .Zobaczymy jakie będą następne a może dopiero w przyszłym sezonie będzie wiadomo kim jest
MAJKA powiem szczerze ,żeby mnie powaliła na kolana to raczej nie .
,ale to był dopiero pierwszy długo wyczekiwany kwiatek .U Ciebie liliowce miałyby sie dobrze ,bo miejsca masz w bród
DANUSIU życzę Ci oby ta sadzonka była w lepszym gatunku i cieszyła Twoje oczy i nas

EWUNIU dzisiaj na ruskiej stronce przeszukałam wszystkie Harkneski i parę było do niej podobnych ,ale to były dopiero jej pierwsze kwiaty .Zobaczymy jakie będą następne a może dopiero w przyszłym sezonie będzie wiadomo kim jest
MAJKA powiem szczerze ,żeby mnie powaliła na kolana to raczej nie .

DANUSIU życzę Ci oby ta sadzonka była w lepszym gatunku i cieszyła Twoje oczy i nas

Jadziu ,prześliczne zdjęcia,u mnie nawet nie wiem gdzie posadzilamBright as a Button-jedna jeszcze nie zakwitla ,może więc to będzie ta roża.Czekam niecierpliwie.Twiggy niesamowicie piękna.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu prześliczne widoczki.... i róże i lilie wszystkie zachwycają..... te fotki w deszczu wspaniałe
Exelsa niesamowita, jak przed kilku laty swojej się musiałam pozbyć, bo strasznie łapała mączniaka i nie było na to żadnej rady.... u Ciebie rewelacja....sam kwiat

Exelsa niesamowita, jak przed kilku laty swojej się musiałam pozbyć, bo strasznie łapała mączniaka i nie było na to żadnej rady.... u Ciebie rewelacja....sam kwiat

- adamiec
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jadziu czy już odpoczęłaś po malowaniu
Twoje kwiaty pięknie kwitną tylko siedzieć i podziwiać.Ja teraz zbieram agrest i porzeczki, przerabiam na sok, znaczy to M sokuje ja tylko rwie
Kończę pisanie Tereska dała sygnał na kawę, może wpadła byś kiedy na kawkę
.

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22

Jadziu, a do jakiej wysokości urosła Ci Lavender Lassie ?
Pozdrawiam...

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Jadziu fajny nowy wąteczek
Róże masz naprawde prześliczne,jestem pod wrażeniem
Gratuluje

Róże masz naprawde prześliczne,jestem pod wrażeniem

- JAKUCH
Witam niedzielnie pogoda była wspaniała ,więc spędziłam popołudnie na ogródku .Roboty co niemiara ,bo część lilii musiałam pościnać tak były podziurawione od ślimaków
Po deszczach pojawiły sie plamy na liściach róż ,więc trzeba było je usunąć i opryskać
JADZIU teraz jakoś mniej czasu na forum każdy zapracowany a wieczorem sie nie chce tak długo siedzieć przed kompem
GABI miło Cię powitać dawno nie zaglądałaś
Lavender Lassie u mnie się przewiesza jest puszczona lużno ma tylko podpórkę .2 pędy z kiściami kwiatów urosły na jakieś 150-160cm

IRENKO zapraszam również z Tereską do mnie na kawkę .Fajnie tak pracować na 4 ręce ja niestety wszystko sama muszę robić .
AGUŚ w ubiegłym roku Excelsa była mocno zamączniakowana w tym roku po deszczach podaję jej opryski z Bioseptu a takze mydła potasowego ,sody i mydła z Nanosrebrem .Jak na razie jest spokój [odpukać ]
ANUŚ Twiggy's mnie urzekła tymi pięknymi falbankami i chociaż to bladawiec
Mam nadzieję ,że jeszcze zakwitnie Bright as a Button

JADZIU teraz jakoś mniej czasu na forum każdy zapracowany a wieczorem sie nie chce tak długo siedzieć przed kompem

GABI miło Cię powitać dawno nie zaglądałaś

IRENKO zapraszam również z Tereską do mnie na kawkę .Fajnie tak pracować na 4 ręce ja niestety wszystko sama muszę robić .
AGUŚ w ubiegłym roku Excelsa była mocno zamączniakowana w tym roku po deszczach podaję jej opryski z Bioseptu a takze mydła potasowego ,sody i mydła z Nanosrebrem .Jak na razie jest spokój [odpukać ]
ANUŚ Twiggy's mnie urzekła tymi pięknymi falbankami i chociaż to bladawiec

-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Jadziu załamałaś mnie,ale masz cuda

-
- Od: 4 lut 2011, o 17:31
Jadziu może i mam dużo miejsca ale jakoś ciągle nie widzę tylu liliowców u mnie, a dzisiaj zakwitły te od Ciebie.
Te Twoje są śliczne i aż tyle ich masz
Piszesz że pogodę miałaś wspaniałą, a u mnie wiało zimnem że w polarze można było tylko wytrzymać i jak tu zrobić oprysk jak kolejny dzień albo pada albo wieje albo jedno i drugie.
Te Twoje są śliczne i aż tyle ich masz

Piszesz że pogodę miałaś wspaniałą, a u mnie wiało zimnem że w polarze można było tylko wytrzymać i jak tu zrobić oprysk jak kolejny dzień albo pada albo wieje albo jedno i drugie.

- JAKUCH
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jadziu cudny roślinny gąszcz u Ciebie..... tak lubię najbardziej
Róże, lilie, liliowce, clematisy i do towarzystwa mnóstwo innych drobniejszych kwiatków....super