Ewuniu powiem Ci że nazw szczególnie nie pamiętam jeden mały czerwony to VILLE DE LION, Dzieci W-WY i tyle resztę sadziłam od koleżanki które wysiewały się o dziwo.Jeżeli kupiłam to tylko jeden którego kwiat w przyszłym roku powinien być okazalszy/ nazwy nie było/.o jeszcze mam stary JAKMANII .Choruję na różowy może upoluję.
Piękne powojniki..mój ( jeden ) coś nie chce ładnie kwitnąć. . Rośnie przy sąsiadowym płocie a tam świerk do nieba. Ja nawożę powojnik a świerk chyba połyka. . Pewnie go trzeba w inne miejsce przesadzić, tylko za bardzo nie wiem gdzie.
Wando dzięki że mnie odwiedziłaś pomaszeruję i ja u Ciebie Zeniu na pewno nie jest mu dobrze pod świerkiem ,przesadź go np przy róży pnącej tak czytałam że istnieje "przyjaźn" między tymi roślinami ale zrób to wiosną.
Dzisiaj jak zobaczyłam że na działce wszystko zmrożone to szok już nie chciało mi się robić zdjęć zimowitów białych i liliowych.Tak jakby ogniem przejechał rośliny .
Marysiu...u mnie to samo, to już nie ta działka. . Nie ma co focić... , nawet mi się nie chce tam jechać. Niemiło się zrobiło..jadę tylko z konieczności.
Jolu ja teraz mogę dalie wykopać bo mróz już je zmroził dobrze że zdążyłam je opisać. Tak że jeszcze dużo pracy na działce. pozdrawiam wszystkich przygotowujących się do zimy.
Michalska pisze: ja teraz mogę dalie wykopać bo mróz już je zmroził dobrze że zdążyłam je opisać.
Ja nie opisałam bo i nie miałam jak. . Wszystkie mi zgniły w wodzie. Jedne się tylko uratowały, miały już pączki ale przez te przymrozki nie zdążyły zakwitnąć. . Wykopałam ale do następnego lata będzie to dla mnie zagadka. Jaki to kolor.