Mój ogród- nie tylko lawenda.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Arnika2
200p
200p
Od: 11 mar 2013, o 20:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: bo lubię kwiatki

Post »

Piękny ogród i piękne zdjęcia ...i taka sama pogoda jak u mnie ;:306 . Z przyjemnością pospacerowałam. Obiecuję zaglądać stale/przecież to niedaleko/. Pozdrawiam. ;:109
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ostatni tydzień pada, akurat teraz, kiedy tak ładnie kwitnie, wszystko zmaltretowane, róże deszczu nie lubią, ślimaki za to zadowolone, ale na szczęscie nie widze żeby mi robiły szkody, to nie się cieszą, deszczowe zdjęcie

Obrazek

sweety - witaj, cieszę się że do mnie trafiłaś, nie chciałabym Cię zawieść, będę się starała :) znalazłam różyczkę dla Ciebie jeszcze w słońcu, reszta zrobiona między jednym a drugim deszczem, dzisiaj juz jest ładnie, ale dzisiaj to ja już pracuję

Obrazek

Obrazek

Margo2 - Gosiu, czy czytałaś o kulkowaniu róż, można te pędy przyginać i wytwarzają więcej pąków, ja jeszcze nie doczytałam czy dotyczy to wszystkich róż i czy w każdym momencie

To różyczka od elsi - Astrid Lindgren, bardzo ładnie kwitła, tutaj zdążyłam jeszcze złapać już ostatnie kwiaty
Obrazek

Agness, Agnieszko - hamaczki mokną, ale zapraszam jak bedzie słoneczko, myslałam o Tobie ostatnio robiąc jagodzianki z Twojego przepisu, resztę ciasta zrobiłam z serem, przepis wyśmienity, jak obiecasz że przyjedziesz to zrobię jeszcze raz. Jeżówek kupiłam sporo w ubiegłym roku, kupiłam dla motyli, ale motyle wolą zwykłe jeżówki :roll:

Arnika - witaj w moim ogródeczku, zapraszam serdecznie, daleko nie masz :) nie masz jeszcze wątku?

Danusia do mnie wreszcie trafiła :wit a może by tak nie wirtualnie ;:65 może Was skuszę kolorkami :)

Obrazek

Obrazek
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Gailardię mamy chyba z tego samego źródła :wink: .
Lubię porcelanowy róż Astrid Lindgren - ona ładnie powtarza kwitnienie.
Dzisiaj ścięłam wiaderko rozmoczonych różanych kwiatów - deszcz potrzebny, ale bez przesady, co ? :roll:
Zapomniałam, co też tak ładnie kwitnie na biało między Leonardami? (Leonardo sypie płatkami, ale przynajmniej nie gnije).
Widzę kwitnące liliowce, może tak trochę więcej zdjęć, pewnie już trochę odmian zakwitło?
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Arnika2
200p
200p
Od: 11 mar 2013, o 20:59

Post »

Wątku nie mam i na razie nie planuję.Jestem na etapie porządkowania "działki" i nauki teoretycznej i praktycznej o roślinkach.Najlepiej mi idzie opanowywanie "zasady działanie" wideł amerykańskich. ;:306 Areał pokrzyw systematycznie się zmniejsza i w tym roku nawet widać jakie drzewa rosną na działeczce. ;:108 ;:108
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, dzięki za nazwę róży :;230 wstyd mi było znowu pytać jak się nazywa, zaraz ją podpiszę :) rzadko mi się zdarza za pierwszym razem taka ładna kompozycja :) Astrid Lindgren, Louise Odier i Bouquet Parfait z dzwonkiem Loddon Anna wyglądały razem bardzo ładnie, zostają więc na stałe :) Liliowce znalazłam dwa, powinny kwitnąć i u Ciebie, ale najpierw pochwalę się hortensjami, jestem dumna jak paw, kosmata zakwitnie u mnie pierwszy raz, a już zwątpiłam i trzymałam ją dla ładnych liści

Hortensja kosmata
Obrazek

Obrazek

Hortensja piłkowana 'Blue Bird'
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Annar13
1000p
1000p
Od: 4 maja 2012, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ale u Ciebie jest pięknie!
Ile róż i liliowce ;:167
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Dzięki za różyczkę ;:196 Lubię takie w bardzo konkretnym kolorze :D
A kwitnienia kosmatej Ci zazdroszczę. Chyba pójdę pomachać nad nią sztychówką :evil:
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18

Post »

lawenda pisze: ... a może by tak nie wirtualnie ;:65 może Was skuszę kolorkami :)
Umowa była inna :evil: :wink:
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Uleczko cudowne hortensje, ;:138 czy one Ci nie marzną?
Liliowce wspaniale rozrośnięte. Pięknie jest u Ciebie. ;:108
Nie wiedziałam, że masz kotka. :D
Miłego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ula dobrze że napisałaś u mnie to skłoniło mnie żeby zainteresować się czy masz nowy wątek i byłam mile zaskoczona, chociaż rumienię się na myśl że dopiero teraz trafiłam do Ciebie.
Masz ogromne i dorodne pustynniki a piwonie cudne, ja nadal myślę o dalszych zakupach piwoniowych , ciągle mi mało.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ula, czytałam o tym kulkowaniu, ale powiem szczerze, że jestem guła totalna i nie wiem jak się za to zabrać. Czy to się robi cały sezon, czy tylko wiosną?
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czas szybko leci, większość kwiatów już chyba kwitła i zaczynam się zastanawiać co mam jeszcze na późniejszy okres, teraz kwitną letnie i te które kojarzą mi się już z końcem lata, swój czas mają liliowce

Annar13 - dla Ciebie liliowce, kilka ładnych mam, chociaż najładniejsze wymarzły w ubiegłym roku, rozrośnięte kępy dosyć długo zdobią ogród

sweety - kosmatej nie straszyłam łopatą i zakwitła :) myślę że już dojrzała i ta zima nie była mroźna, życzę Ci aby Twoja zakwitła w przyszłym roku. Ja łatwo oddaje rośliny ale kosmatki bym nie oddała, moja zakwitła chyba w 3-4 roku, już myślałam ze trzymam ją tylko dla ładnych liści

Tajka - mam dwa kotki, jednego przyniosła córka, drugi przyszedł sam i nie chciał już odejść, ja jestem kociara. Liliowce mają teraz swoje 5 a nawet 10 minut, kwitną dosyć długo, lubię je bez względu na odmianę. Hortensje w tym roku są piękne, tak bym chciała żeby zawsze tak kwitły

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jola1 - Jolu to choroba jest brzydka, wszystkiego mało a to co już mamy nie cieszy tak jak to co byśmy chciały mieć, tez tak masz? większość z nas tak ma :;230 tylko gdzie to sadzić? piwonie dokupiłam w tym roku 3 szt, teraz czaję się na liliowce, widziałam ze też jesteś zainteresowana

Margo2, Gosia :oops: już pewnie doczytałaś, co? ja przyginam teraz i wiesz już wypuściły na całej długości listki, może będą i pączki? trzeba próbować, nie wiem czy to działa przy wszystkich odmianach, przy pnących na pewno

Obrazek

te już przekwitły, ale mam zdjęcie :)

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Ula nareszcie znalazłaś chwilkę czasu by pokazać nam swoje liliowce i inne kwiatuchy,masz śliczne odmiany czy kupujesz je u tego pana w Krasieninie? I czy te kwiatki na przedostatnim zdjęciu to też liliowiec? Gdybyś kiedyś uznała że masz za duże kępy to ja jestem chętna na sadzoneczki ;:224
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ulka zainteresowałam się liliowcami i oczywiście piwoniami i teraz chodzę i przyglądam się gdzie je ewentualnie posadzę. Z piwoniami nie mam problemu bo mam miejsce ale gorzej jest z liliowcami.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Urszulo dawno u Ciebie nie byłam właśnie przejrzałam kilka stron , masz cudne różowe i pomarańczowe i chyba białe pustynniki , ja też kupowałam wszystkie kolory a dostałam same żółte 4 szt .

Genia
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”