Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V

Post »

Krysieńko jak ty się nie boisz takich gadziorów. Ja jakbym zobaczyła takiego węża to bym więcej nie weszła do ogrodu ;:202 Strasznie się boję węży nawet tych niejadowitych.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak masz za dużo żab to w paczkę i wyślij do Cieszyna. ;:306
Przyjmę z otwartymi rękami. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

kRYSIU JA na pewno BYM PADŁA NA ZAWAŁ,A MOJA CÓRK A ,ŚMIERC SZOKOWA NATYCHMIAST
aLE PIWONIA PRZEŚLICZNA :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu no ten gad nie patrzy przyjażnie ;:7 U Ciebie zaskroniec u mnie wiosną jeż a teraz jaszczurka ;:180
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu I Ty się takich gadów nie boisz ??? ja zmykam ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Witam :wit ... coś te spacery po mojej działce dziwnie stresujące dla niektórych ...
Oj ... chyba muszę zmienić temat bo wszystkich wypłoszę ... :;230 :;230 :;230

Dla zmiany tematu i klimatu troszkę zaległych bo lilak juz przekwitł i kalina też
Pozostałe w miarę aktualne więc zapraszam ;:168

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Krysiu ale super poprowadzona ta Pęcherznica ;:215 ja tak prowadzę swoją Wisterię ale żeby pęcherznice to mi nie przyszło do głowy ;:185
Na 6 zdjęciu - to Tawlina ??? pięknie się prezentuje ;:333
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Gdybym wiedziała, że spotkałam zaskrońca, nie wystraszyłabym się tak bardzo. Pewna byłam, że to żmija, bo widziałam głównie czarny ogon, który śmigał w kierunku rzeczki ;:306 M od razu stwierdził, że to musi być zaskroniec.
Regularnie przychodzi w nocy jeż. Zdziwiłam się, że potrafi tak szybko się poruszać.
W ogrodzie wciąż porządkuję, dobrze, że pogoda na to pozwala.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Pęcherznica zapleciona - mistrzostwo świata :!:
A ja zdjęcia Twojej fauny mógłbym oglądać na okrągło. Znacznie trudniej zrobić dobre zdjęcie zwierzakowi, który w każdej chwili może zwiać. Ale Twoje faktycznie oswojone prawie :D Żeby zaskroniec tak ładnie pozował i jeszcze dał się zmierzyć :?: :lol: Wiem - sam wszedł na miarkę.
Małe zaskrończyki są zupełnie bezbronne. Kiedyś mieszkał taki maluch u mnie i codziennie się z nim witałem (dawał się pogłaskać po główce). Niestety kocia natura nie była tak altruistyczna i zaskrończyk odszedł do zwierzęcego raju. Minęły 3 lata a ja do dziś wspominam zaskrończyka, ilekroć przechodzę koło jego kryjówki....
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Zaskroniec-sympatyczny gadzik...Mnie nie odstrasza ;:108
Lubię florę i faunę..z przyjemnością oglądam twoje zdjęcia :uszy
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Krysiu ;:196 masz cudny ogród,rośliny,ale przeraża mnie zaskroniec.Dobrze,że ja nie widziałam u nas.Niesamowicie się tego boję ;:185
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

TerDob - Teresko Pęcherznica kalinolistna (Physocarpus opulifolius) 'Monlo' DIABOLO to wspaniały krzew do zabawy w formowanie.
Uwielbiam ta odmianę i mam u siebie az 3 sztuki - wszystkie wyhodowane z sadzonek zielnych.
Taki kontrastowy kolor był mi potrzebny do aranżacji z kilku niższych krzewów.
Obrazek
Od prawej w lewą strone po kolei rosną :Pęcherznica kalinolistna 'Luteus' , dwa krzewy Dziurawca "Hidcote " z pięknie przewieszającymi się gałęziami w sezonie, dla odmiany z pokrojem strzelistym i sztywnymi pędami Dziurawiec barwierski i na koniec ledwo widoczny z tego ujęcia Kolcosił Siebolda (Eleutherococcus sieboldianus 'Variegatus' )
W sezonie tworzą piękny widok.

Teresko tak ... to Tawlina jarzębolistna ( Sorbaria sorbifolia 'Sem' ) krzew dorastający tak do 120 cm z przepięknym ubarwieniem liści przez cały sezon. Rusza z wegetacją jako jedna z pierwszych i popatrz na fotke poniżej - koło 15 .IV u nas leżał jeszcze snieg a fotka z 6.V a on już taki ładny
Obrazek

ewamaj66 - Ewciu ja tez uważam,że ostrożności nigdy za wiele.
Mnie kiedyś żaba wczepiła się w palec ... bo mamy taka turkusową z paskudnym wojowniczych charakterem.
Mąz kiedyś nie mógł pozbyć sie jej z wędki bo jak wczepiła mu się w spławik to wisiała mimo trząsania całą wędka ... śmiechu miałam po same pachy ... ;:306
nasze zielone żabki wyglądają tak jak na poniższym zdjęciu ( maja czasami z tyłu brązowe plamki) a ona ma kolor turkusowy z plamkami brązowymi
Obrazek
Obrazek

JacekP - Jacek jak Ty już chwalisz to znaczy ,że można być dumnym i zadowolonym z osiągniętego celu - dziękuję. To praca 3 lat.
Duży zaskroniec faktycznie przeraża i przyznam się szczerze, że ma do niego taki lekki dystans bo czasami wygląda jak boa ... ???
Wczoraj zaniosłam mniejszego do znajomej - walczy z nornicami od lat a jej działka to same podziemne tunele ale czy ona tam zechce być - zobaczymy. Ona oczekuję,że zadomowi się jak kot i pogoni te paskudne gryzonie.

evluk - Ewciu to wspaniale - i tak trzymaj !!!
Gosia123A pisze:Krysiu ;:196 masz cudny ogród,rośliny,ale przeraża mnie zaskroniec.Dobrze,że ja nie widziałam u nas.Niesamowicie się tego boję ;:185
Oj tam ... oj tam... tyle róznej gadziny plącze się po świecie i to jakich rozmiarów atu taki mały miły nasz swojski " gadzik " i czego tu się bać.
perdii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 mar 2006, o 16:35

Post »

:wit Wpadłam się przywitać Obejrzałam zdjęcia roślinek.Żaby szybko przewinęłam :;230 Wolę cieszyć oczy Twoimi pięknymi roślinami Słoneczko świeci więc idę do ogrodu.
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Krysiu, bardzo ładnie wygląda ta ciemna pleciona pęcherznica, fajny pomysł, ja mam tylko jedną i to jasną prowadzoną na bonsai, więc chyba "ukradnę" ten pomysł, bo nie dość, że daje ona ładne tło kolorystyczne, to prowadzona w ten właśnie sposób zajmuje o wiele mniej miejsca, które w moim ogrodzie jest już praktycznie wykorzystane do maksymum. Tak więc, jeśli już coś ostatnio kupuję to bardzo przemyślanie, chociaż i tak kombinuję, by dosadzić jeszcze ze trzy azalie i chyba pomysł już mam, dwie róże, których do tej pory jeszcze nie wzięłam ze względu na gabaryty jakie osiąga i tu pomysłu brak, a teraz jeszcze oprócz pęcherznicy wpadła mi w oko Tawlina jarzębolistna ;:223
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

U mnie okolica jest wybitnie rolnicza, najbliższe tereny dzikie oddalone o kilkanaście kilometrów, więc obawiam się, że na zaskrońce nie ma co liczyć...

Piękny turkuć. Zawsze mi się podobały te zwierzaki. Aczkolwiek oczywiście i tak jeszcze bardziej doceniam fotki zaskrońca. :-D Chociaż kruszczyca złotawka też ładna. :-D Podobnie jak i żabcia.

Pozdrawiam!
LOKI
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”