Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
- szyszunia
- 1000p
- Od: 4 lis 2009, o 13:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Działka nad Drwęcą - Christin - cz. V
Krysieńko jak ty się nie boisz takich gadziorów. Ja jakbym zobaczyła takiego węża to bym więcej nie weszła do ogrodu
Strasznie się boję węży nawet tych niejadowitych.

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jak masz za dużo żab to w paczkę i wyślij do Cieszyna.
Przyjmę z otwartymi rękami.

Przyjmę z otwartymi rękami.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
kRYSIU JA na pewno BYM PADŁA NA ZAWAŁ,A MOJA CÓRK A ,ŚMIERC SZOKOWA NATYCHMIAST
aLE PIWONIA PRZEŚLICZNA
aLE PIWONIA PRZEŚLICZNA

- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krysiu no ten gad nie patrzy przyjażnie
U Ciebie zaskroniec u mnie wiosną jeż a teraz jaszczurka 

Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Krysiu I Ty się takich gadów nie boisz ??? ja zmykam

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Witam
... coś te spacery po mojej działce dziwnie stresujące dla niektórych ...
Oj ... chyba muszę zmienić temat bo wszystkich wypłoszę ...
Dla zmiany tematu i klimatu troszkę zaległych bo lilak juz przekwitł i kalina też
Pozostałe w miarę aktualne więc zapraszam

Oj ... chyba muszę zmienić temat bo wszystkich wypłoszę ...

Dla zmiany tematu i klimatu troszkę zaległych bo lilak juz przekwitł i kalina też
Pozostałe w miarę aktualne więc zapraszam

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Krysiu ale super poprowadzona ta Pęcherznica
ja tak prowadzę swoją Wisterię ale żeby pęcherznice to mi nie przyszło do głowy
Na 6 zdjęciu - to Tawlina ??? pięknie się prezentuje

Na 6 zdjęciu - to Tawlina ??? pięknie się prezentuje

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Gdybym wiedziała, że spotkałam zaskrońca, nie wystraszyłabym się tak bardzo. Pewna byłam, że to żmija, bo widziałam głównie czarny ogon, który śmigał w kierunku rzeczki
M od razu stwierdził, że to musi być zaskroniec.
Regularnie przychodzi w nocy jeż. Zdziwiłam się, że potrafi tak szybko się poruszać.
W ogrodzie wciąż porządkuję, dobrze, że pogoda na to pozwala.

Regularnie przychodzi w nocy jeż. Zdziwiłam się, że potrafi tak szybko się poruszać.
W ogrodzie wciąż porządkuję, dobrze, że pogoda na to pozwala.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Pęcherznica zapleciona - mistrzostwo świata
A ja zdjęcia Twojej fauny mógłbym oglądać na okrągło. Znacznie trudniej zrobić dobre zdjęcie zwierzakowi, który w każdej chwili może zwiać. Ale Twoje faktycznie oswojone prawie
Żeby zaskroniec tak ładnie pozował i jeszcze dał się zmierzyć
Wiem - sam wszedł na miarkę.
Małe zaskrończyki są zupełnie bezbronne. Kiedyś mieszkał taki maluch u mnie i codziennie się z nim witałem (dawał się pogłaskać po główce). Niestety kocia natura nie była tak altruistyczna i zaskrończyk odszedł do zwierzęcego raju. Minęły 3 lata a ja do dziś wspominam zaskrończyka, ilekroć przechodzę koło jego kryjówki....

A ja zdjęcia Twojej fauny mógłbym oglądać na okrągło. Znacznie trudniej zrobić dobre zdjęcie zwierzakowi, który w każdej chwili może zwiać. Ale Twoje faktycznie oswojone prawie

Małe zaskrończyki są zupełnie bezbronne. Kiedyś mieszkał taki maluch u mnie i codziennie się z nim witałem (dawał się pogłaskać po główce). Niestety kocia natura nie była tak altruistyczna i zaskrończyk odszedł do zwierzęcego raju. Minęły 3 lata a ja do dziś wspominam zaskrończyka, ilekroć przechodzę koło jego kryjówki....
-
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Kontakt:
Zaskroniec-sympatyczny gadzik...Mnie nie odstrasza
Lubię florę i faunę..z przyjemnością oglądam twoje zdjęcia

Lubię florę i faunę..z przyjemnością oglądam twoje zdjęcia

- Gosia123A
- Od: 28 maja 2011, o 19:37
Krysiu
masz cudny ogród,rośliny,ale przeraża mnie zaskroniec.Dobrze,że ja nie widziałam u nas.Niesamowicie się tego boję 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
TerDob - Teresko Pęcherznica kalinolistna (Physocarpus opulifolius) 'Monlo' DIABOLO to wspaniały krzew do zabawy w formowanie.
Uwielbiam ta odmianę i mam u siebie az 3 sztuki - wszystkie wyhodowane z sadzonek zielnych.
Taki kontrastowy kolor był mi potrzebny do aranżacji z kilku niższych krzewów.

Od prawej w lewą strone po kolei rosną :Pęcherznica kalinolistna 'Luteus' , dwa krzewy Dziurawca "Hidcote " z pięknie przewieszającymi się gałęziami w sezonie, dla odmiany z pokrojem strzelistym i sztywnymi pędami Dziurawiec barwierski i na koniec ledwo widoczny z tego ujęcia Kolcosił Siebolda (Eleutherococcus sieboldianus 'Variegatus' )
W sezonie tworzą piękny widok.
Teresko tak ... to Tawlina jarzębolistna ( Sorbaria sorbifolia 'Sem' ) krzew dorastający tak do 120 cm z przepięknym ubarwieniem liści przez cały sezon. Rusza z wegetacją jako jedna z pierwszych i popatrz na fotke poniżej - koło 15 .IV u nas leżał jeszcze snieg a fotka z 6.V a on już taki ładny

ewamaj66 - Ewciu ja tez uważam,że ostrożności nigdy za wiele.
Mnie kiedyś żaba wczepiła się w palec ... bo mamy taka turkusową z paskudnym wojowniczych charakterem.
Mąz kiedyś nie mógł pozbyć sie jej z wędki bo jak wczepiła mu się w spławik to wisiała mimo trząsania całą wędka ... śmiechu miałam po same pachy ...
nasze zielone żabki wyglądają tak jak na poniższym zdjęciu ( maja czasami z tyłu brązowe plamki) a ona ma kolor turkusowy z plamkami brązowymi

JacekP - Jacek jak Ty już chwalisz to znaczy ,że można być dumnym i zadowolonym z osiągniętego celu - dziękuję. To praca 3 lat.
Duży zaskroniec faktycznie przeraża i przyznam się szczerze, że ma do niego taki lekki dystans bo czasami wygląda jak boa ... ???
Wczoraj zaniosłam mniejszego do znajomej - walczy z nornicami od lat a jej działka to same podziemne tunele ale czy ona tam zechce być - zobaczymy. Ona oczekuję,że zadomowi się jak kot i pogoni te paskudne gryzonie.
evluk - Ewciu to wspaniale - i tak trzymaj !!!
Uwielbiam ta odmianę i mam u siebie az 3 sztuki - wszystkie wyhodowane z sadzonek zielnych.
Taki kontrastowy kolor był mi potrzebny do aranżacji z kilku niższych krzewów.
Od prawej w lewą strone po kolei rosną :Pęcherznica kalinolistna 'Luteus' , dwa krzewy Dziurawca "Hidcote " z pięknie przewieszającymi się gałęziami w sezonie, dla odmiany z pokrojem strzelistym i sztywnymi pędami Dziurawiec barwierski i na koniec ledwo widoczny z tego ujęcia Kolcosił Siebolda (Eleutherococcus sieboldianus 'Variegatus' )
W sezonie tworzą piękny widok.
Teresko tak ... to Tawlina jarzębolistna ( Sorbaria sorbifolia 'Sem' ) krzew dorastający tak do 120 cm z przepięknym ubarwieniem liści przez cały sezon. Rusza z wegetacją jako jedna z pierwszych i popatrz na fotke poniżej - koło 15 .IV u nas leżał jeszcze snieg a fotka z 6.V a on już taki ładny
ewamaj66 - Ewciu ja tez uważam,że ostrożności nigdy za wiele.
Mnie kiedyś żaba wczepiła się w palec ... bo mamy taka turkusową z paskudnym wojowniczych charakterem.
Mąz kiedyś nie mógł pozbyć sie jej z wędki bo jak wczepiła mu się w spławik to wisiała mimo trząsania całą wędka ... śmiechu miałam po same pachy ...

nasze zielone żabki wyglądają tak jak na poniższym zdjęciu ( maja czasami z tyłu brązowe plamki) a ona ma kolor turkusowy z plamkami brązowymi
JacekP - Jacek jak Ty już chwalisz to znaczy ,że można być dumnym i zadowolonym z osiągniętego celu - dziękuję. To praca 3 lat.
Duży zaskroniec faktycznie przeraża i przyznam się szczerze, że ma do niego taki lekki dystans bo czasami wygląda jak boa ... ???
Wczoraj zaniosłam mniejszego do znajomej - walczy z nornicami od lat a jej działka to same podziemne tunele ale czy ona tam zechce być - zobaczymy. Ona oczekuję,że zadomowi się jak kot i pogoni te paskudne gryzonie.
evluk - Ewciu to wspaniale - i tak trzymaj !!!
Oj tam ... oj tam... tyle róznej gadziny plącze się po świecie i to jakich rozmiarów atu taki mały miły nasz swojski " gadzik " i czego tu się bać.Gosia123A pisze:Krysiumasz cudny ogród,rośliny,ale przeraża mnie zaskroniec.Dobrze,że ja nie widziałam u nas.Niesamowicie się tego boję

- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Krysiu, bardzo ładnie wygląda ta ciemna pleciona pęcherznica, fajny pomysł, ja mam tylko jedną i to jasną prowadzoną na bonsai, więc chyba "ukradnę" ten pomysł, bo nie dość, że daje ona ładne tło kolorystyczne, to prowadzona w ten właśnie sposób zajmuje o wiele mniej miejsca, które w moim ogrodzie jest już praktycznie wykorzystane do maksymum. Tak więc, jeśli już coś ostatnio kupuję to bardzo przemyślanie, chociaż i tak kombinuję, by dosadzić jeszcze ze trzy azalie i chyba pomysł już mam, dwie róże, których do tej pory jeszcze nie wzięłam ze względu na gabaryty jakie osiąga i tu pomysłu brak, a teraz jeszcze oprócz pęcherznicy wpadła mi w oko Tawlina jarzębolistna 

- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
U mnie okolica jest wybitnie rolnicza, najbliższe tereny dzikie oddalone o kilkanaście kilometrów, więc obawiam się, że na zaskrońce nie ma co liczyć...
Piękny turkuć. Zawsze mi się podobały te zwierzaki. Aczkolwiek oczywiście i tak jeszcze bardziej doceniam fotki zaskrońca.
Chociaż kruszczyca złotawka też ładna.
Podobnie jak i żabcia.
Pozdrawiam!
LOKI
Piękny turkuć. Zawsze mi się podobały te zwierzaki. Aczkolwiek oczywiście i tak jeszcze bardziej doceniam fotki zaskrońca.

Pozdrawiam!
LOKI