Kosa - czy warto kupić? Jaką?
-
- 200p
- Od: 23 maja 2013, o 12:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kosa z Lidla
Z dyskontu to są dobre warzywa a nie sprzęt ogrodniczy czy inne narzędzia. Choć tu sa czasem wyjątki, jednak kupując takie coś kosopodobne za śmieszne pieniądze, gdy firmowa maszyna tej mocy kosztuje 4 razy więcej trzeba mieć świadomość, że to raczej zabawka do szpanowania sąsiadom, ale większego terenu lepiej tym nie kosić. Serwisu nie ma, zwrot pieniędzy - czyli dla firmy taniej wychodzi utylizować niż naprawiać, to daje do myślenia. Nawiasem gaźnik do firmowej kosy może kosztować tyle, co cała kosa ze spożywczaka, to chyba daje do myślenia.
Nie dość że sprzęt z Lidla czy innego marketu to jeszcze chiński jednorazowy produkt. Nie wiem czy można gorszego wyboru dokonać.
Też kupiłem tę kosę. Nie jest jakiejś super jakości ale na razie się u mnie sprawdza. Może miałeś jakiś gorszy egzemplarz..
Re: Kosa z marketu czy warto kupić?
Sprzęty z Lidla nie są takie złe, ale warto dowiedzieć się co kupujemy i dopasować możliwości sprzętu do tego, co faktycznie chcemy osiągnąć.
Kosa URSUS
Witam mam co sądziecie o kosie URSUS UR-BP508-260?
Re: Kosa URSUS
Jednrazówka z Firmy NacPiotr25 pisze:Witam mam co sądziecie o kosie URSUS UR-BP508-260?
Re: Kosa - czy warto kupić?
Czemu jednorazówka? 

Bo to tandetna chińszczyzna jest. Moc 2,6 km to ma tylko w broszurce. Jeśli będzie miała 2 to będzie sukces. Silnik to to samo co w chińczykach za 250 zł. Dopłacasz za ładniejsze osłony silnika, "markę" i wątpliwej skuteczności system antywibracyjny
Za 2 razy tyle co ona kosztuje można dopiero kupić działającą kosę, którą będziesz więcej pracował niż naprawiał w średnim zakresie mocy 

A jest jakas kosa do 800zl w miarę dobra?
To powiedz co masz do koszenia, bo od tego zależy czy będzie dobra 

Do koszenia to mam trawę ewentualnie jakieś drobne krzaki 

Jednorazówka to kolokwialnie mówiąc takie cudo którego w razie awarii w większości nie opłaca się naprawiać,do którego ciężko z częściami,moce są zawyżone i ogólnie jakość tego badziewia jest co najwyżej niska,reszte dopisali inni nie wspominając o certyfikatach
To w jakim przedziale cenowym szukać kosy która będzie dobrej jakości?
Sprzęt powinno się dobierać do danej pracy jaką będziemy wykonywać czyli co,jak i ile będziemy kosić,nie da się określić jednoznacznie że akurat ta będzie dobra bo nie wiadomo co i ile masz do koszenia,możesz kupić za 1200 dobą maszynę ale i za 1800 też tylko ta droższa będzie wydajniejsza i mocniejsza i do grubszej roboty
Dziękuję za odpowiedź