Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski eksperyment Pat - Ogród wiosną 2013

Post »

Jak chodzi o mnie to odwiedzam Twój wątek tylko z sympatii do Ciebie, bo ogródek jakbyś miała wielkości chusteczki do nosa to pochwaliłabym. Twój jest dużo większy więc brawo Sara jesteś jednak porządnym dzieckiem i dałaś matce możliwość posiania całkiem sporej powierzchni ;:138
Z roślinami to jest tak jak je sadzisz pielęgnujesz to wcale nie chcą róść , a jak je wykopiesz bo tu ich nie chcesz to one się uprą i rosną choćby ze ździebka korzonka czy cebulki :lol:
Gdybym nie zobaczyły tej Twojej ziemi to bym nie uwierzyła, że tak jest sucho, u mnie jeszcze długo tak nie będzie :cry:
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i proszę - nowy wąteczek z pierwszymi wschodzącymi kwiatuszkami ,ale jaka frajda w możności przebywania w ogrodzie :D podziwiam Twój zapał ogrodowy , ale myśle że jak go dopiero modelujesz to lepiej to robić kilka lat na spokojnie niż przenosić roślinki z miejsca na miejsce . Jak to mówią nie od razu Lwówek zbudowano :wink: życzę powodzenia i całuski dla córeczek
Awatar użytkownika
grazka2211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 paź 2008, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pat a ja zaglądam z zazdrości na Twoje hektary .Ale też i z sentymentu .Już nie pomijając Twojego daru pisania.I sympati do Ciebie
Sara wspaniała że pozwala z mamy zrobić ogrodowego robota wielofunkcyjnego i pośpi troszkę .Przy mojej Młodej nie zrobiłabyś nic .Dla Niej świat był zbyt ciekawy aby spać .
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

A to dopiero! Witam się u dość bliskiej sąsiadki! Mieszkam kilkadziesiąt kilometrów od Lwówka Śl.
I powiem Wam, że sprawiedliwości to na świecie nie ma żadnej, u mnie jest jeszcze kupa śniegu. Z tym, że ja już słyszałam, że okolice Lwówka to maja cieplejszy mikroklimat... Ja u podnóża gór siedzę i mam wyjątko chłodny mikroklimat ;:145 przynajmniej wiosną, wszędzie już ludzie walczą w ogrodach, a u mnie i na Podhalu jeszcze zima ;:306
Bea
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Osz ty ...no nie masz śniegu jak Jaga ;:oj Szczesciary jedne...u mnie bagno jeszcze ...ale sniegu coraz mniej ,myslałam ze jutro sie wezmę za sadzenie róz...ale chyba nici z tego...burze zapowiadają ;:145
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Kochani, odpiszę jutro, bo mnie dziś wzięło i położyło plackiem, albowiemż nie jestem tak rozsądna jak koleżanka Jagoda i mnie entuzjazm niesie, niedoleczone katary zaziębiam i takie tam :wink: Jeśli jutro nastąpi cudowne ozdrowienie to postaram się też zdjęcia łupów wkleić, doskonale się ten tydzień zaczyna, co dzień to ogrodowa paczka :wink:
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Zdrowiej, moja droga! Ja po dzisiejszym dniu diety i porcji wieczornych ćwiczeń też mam ochotę tylko się położyć...
Kuruj się skutecznie i dbaj o siebie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Lepiej się wylecz :D Mnie przez miesiąc męczyło byle co, kasę na leki zamiast na rośliny wydałam :evil:
U mnie śnieg akurat na warzywniku leży, zalega i nieprędko zniknie :evil: Rzodkiewki chyba już w grunt nie zdążę posiać, może dopiero w sierpniu :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06

Post »

Pati kuruj się bo cieplutko się będzie robić ;:168
a ja wchodzę bom ciekawa jak po wycięciu tych drzewek będzie wasz ogród się zmieniał pewnie i na lato basen się znajdzie ;:224
bo tyle tego miejsca będzie :wink:
Sara jak urośnie to ornitologiem zostanie :D
też mam wóz ale nie wypasiony z kieszonkami, koszykami tylko zwykłą taczkę :wink:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Prawdziwa ziemia i podeschnięta :D A ja dziś znowu rozwalałam zaspy ;:174
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01

Post »

Daruś taki wózek to wszycy mamy :wink: u mnie nawet 2 szt - jeden profesjonalny i jeden z plastiku ale ten ostatni uległ deformacji troszkę :;230 użytkownik nie przeczytał instrukcji :wink: od nie dawna mamy też 2 "kosiarkę" :D ciekawe jak długo posłuży :;230
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Pati znów mi zwiałaś...a ja bardzo chcę zobaczyć Twoje ogrodowe metamorfozy tej wiosny .
Pozdrawiam serdecznie i kuruj się ,bo wiosna podobno nadciąga ;:168
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Widzę, że wiosna ogarnia coraz większe dolnośląskie połacie i entuzjastów roboty ogrodowej dopada wszechogarniające szaleństwo. ;:219
Szkoda Pat, że musisz sobie dać na wstrzymanie, ale kurując się w pieleszach domowych możesz ćwiczyć kołysanie wózkiem na wzór mojej teściowej. Mianowicie należy swój tułów połączyć paskiem z wózkiem /sposób musisz sama wypróbować/ i rytmicznymi ruchami bioder wprowadzać połączone elementy w ruch. Do ruchów biodrowych można dodać skłony, celem zasadzenia wybujałych rozsad jedną ręką, a drugą ręką ćwiczyć wymachy motyką . Życzę powodzenia w koordynacji ruchów. ;:172 Ćwiczenia czynią mistrza , a rezultaty wprowadzą w zdumienie całą wieś.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu to już wiem skąd to dziabnięcie :;230 :;230
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

PATI.....Marysia dzwoniła żeś Ty chora........nie zamartwiaj się takie choróbska przechodzą prawie same.....a jak słońce zerknie w Twoje okna to ogród Cię spionizuje....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”