Zieloni mieszkańcy u Mirabilis
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 wrz 2007, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
fiołki afrykańskie to najlepiej z listków bo z nasion nie powtarzają się a fiołki alpejskie(cyklameny)z nasion -wtedy jk na kwiatach jest pyłek trzeba strzepywać pyłek z jednego kwiatuszka na drugi (zapylić)i czekać aż kwiatki przekwitną i pojawią się takie banieczki z nasionkami...
gdy bańki dojrzją zaczną pękać i wtedy trzeba pozbierać nasionka,wysiać
czy ja tak nieśmiało mogę poprosić o jeden listeczek tego ostatniego fiołka afrykańskiego

czy ja tak nieśmiało mogę poprosić o jeden listeczek tego ostatniego fiołka afrykańskiego

-
- Od: 27 maja 2006, o 19:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zima idzie, a mnie wzięło na zakupy.
Dwie begonie królewskie

trochę nowości - żłobek od Lady-r
--- i od Bony

i trochę mniej dekoracyjnych roślinek:
oleandry - przepraszam, ale już nie pamiłętam od kogo, tyle tego w tym roku było

i dwie cebulki wykopane na ugorze na Krecie. Niestety jeszcze nie kwitły, więc nie wiem co to.

Musiałam też przyciąć szeflerę. Szkoda było wyrzucać, więc jeśli tylko wypuszczą korzenie, to z miłą chęcią wydam lub wymienię na inną roślinkę wraz z parapetem

... bo niestety wszystkie miejsca już zajęte

Dwie begonie królewskie

trochę nowości - żłobek od Lady-r

--- i od Bony

i trochę mniej dekoracyjnych roślinek:
oleandry - przepraszam, ale już nie pamiłętam od kogo, tyle tego w tym roku było

i dwie cebulki wykopane na ugorze na Krecie. Niestety jeszcze nie kwitły, więc nie wiem co to.

Musiałam też przyciąć szeflerę. Szkoda było wyrzucać, więc jeśli tylko wypuszczą korzenie, to z miłą chęcią wydam lub wymienię na inną roślinkę wraz z parapetem

... bo niestety wszystkie miejsca już zajęte

Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przepiękne
Wpał mi w oko ostatni fiołek i begonki a szczegónie ta druga.

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012