Ibrakadabra i zielone pokoje

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ibrakadabra i zielone pokoje

Post »

Witaj Jagodo :wit
Zwiedziłam twój nastrojowy ogród, taras utrzymany w ciepłym, kobiecym klimacie, i oczywiście cudny zwierzyniec. Kocham wszystkie futrzaki bo to najwierniejsze istoty i przyjaciele człowieka. Sąsiada mam identycznego, ale mój raz na 2 tyg. kosi trawę i przynajmniej ta łąka nie rozsiewa się wokół.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

survivor26 pisze:Przepiękne masz te zakątki, a białe meble to bym Ci cichaczem wyniosła i do siebie zabrała :wink: Mnie oprócz serwet wpadł też w oko ten biały druciany imbryk - skąd masz takie cudo??
Pat - a żebyś widziała jak te mebelki nieziemsko wyglądają w zimowej szacie...Ja nie dość, że widziałam - to jeszcze sfociłam i tak mi się ta fotka podoba, że nawet pomyślałam, żeby ją na tapetę sobie zainstalować...tylko ja potrzebuję słońca i ciepłych kolorów o tej porze roku, to chociaż na kompie mam taki widok. Ale latem na pewno sobie wstawię hi hi :;230
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witajcie w piękne niedzielne przedpołudnie :wit
Nie wiem jak u Was - u mnie lekko pachnie wiosną, tylko "jezioro" jeszcze skute lodem".

A teraz zeznania:
Drewutnia - Ewa, dzięki za uznanie :!: Cieszę się jak dziecko, że mi się udało ;:138. A ile było stresu i ;:209 :!:

Pat - kochana, białe jest piękne, (no może poza tym, co leci z nieba ) choć czasem zarzuci mnie na niebiesko ;:218 . Meble w ogrodzie to zbieranina, darowizny od przyjaciół, a jedna ławka, to nagroda w konkursie ogrodowym. Te na tarasie - to Castorama. Imbryk zaś "pochodzi" z naszego corocznego kiermaszu ogrodniczego w tzw. RENKU. Pewnie daleko masz do różnych giełd kwiatowych, czy galerii z durnostojkami, ale takich "cudów na kiju" jest tam dużo ( a RENK to kopalnia ;:oj ). Ale słaby psychicznie może stamtąd wyjść w skarpetkach ;:219.

cdn.
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam, musiałam przerwać, bo zaczęło się coś diablić :evil:

Gajowa - no właśnie, sprzedawcy nie mogą uzgodnić jednej nazwy. Ciekawe, co na to Harkness, "ojciec" tej pięknej róży ;:224. Mój Avelon został nabyty w R.
Hortensje na zdjęciach to Annabelle. Bukietowe są jeszcze zbyt młode i tym samym nieefektowne. A przecież każdy ogrodnik to efekciarz ;:306.

Maria.55 - ogród sąsiada złapany w momencie, który mnie urzekł ;:173. Sam chłop jest uroczym, wesołym człowiekiem, ale jego drugim imieniem powinno być Chaos. Uprawia tylko to, co da się zjeść. Porządek i estetyka to wg niego fanaberia ;:7 . A mnie uważa za ogrodnika do d..., bo za dużo czasu poświęcam pracy w ogrodzie ;:306.

Amba - dominacja Maryś i Ew jest powalająca, nie uważasz :?: Temat dla socjologów ;:215.
Uważam, jak wiesz, że ośnieżone meble ogrodowe dodają uroku temu płaskiemu, zimnemu pejzażowi, którego nie lubię ;:219. Śnieg je jednak niszczy i dokłada roboty na wiosnę. Ale co tam, dla mnie estetyka to podstawa ;:306.

Wszystkim Miłym Gościom dziękujemy za wizytę ;:4 .
W nagrodę "kocie worki" ( notabene tytuł powieści J. Chmielewskiej ).

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Miłej niedzieli - Jagoda
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zaintrygowana Barabello, od pewnego czasu bardzo zwracam uwagę na właściwe nazwy roślin i niezmiernie mnie denerwuje niemożność nazwania niektórych, które mam. Jest to bez wątpienia Annabelle, nazwana przez mojego ulubionego młodego człowieka, Krzysia - Gumisia
"kalafiory" :;230.

Obrazek

Pozdrawiam - Jagoda
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Jagoda widać , że '' kalafiory '' :;230 dobrze sobie radzą pod osłoną i w zacienionym miejscu .
Ja ubiegłej jesieni też posadziłam Anabelkę pod wiekowym już drzewem czereśni i cały czas zastanawiam się czy da sobie tam radę .
Wszak słońca za wiele tam nie uświadczy , korzenie będą miały konkurencję .
Napisz ile lat ma twoja , bo jak widać bardzo piękny okaz .
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko, moja Annabellerośnie pod malinówką już ok 10 lat i jedyny z nią problem, to że za bardzo się rozrasta. Ani cień, ani plątanina korzeni najwyraźniej jej nie przeszkadza. Z tego krzaka powstało już wiele innych, niektóre poszły do dobrych ludzi, a ja lubię je tak bardzo, że mam w kilku miejscach. Tylko na pełnej patelni cierpiały z niedoboru wody. U mnie piach ;:219.

Obrazek

Tak więc, nie martw się ale podlewaj.
:wit Jagoda
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 paź 2009, o 23:12
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jagi Słonko Ty moje ;:3
W pierwszych słowach mojego listu, łapię Cię pod kolanisko. Ściskam mocno, obejmuję i rzeknę co następuje: skrywasz się za drzewami, a uroda lśni na Twym licu i w sercu się kryje. Przed Toba bieży motylek, a w dłoni trzymasz badylek (eee, chyba raczej łopatę). Za Tobą suną trzy koty (hmm, raczej się kulają spaślaki jedne...), słońce Cię opromienia. Ogród Twój bujny i soczysty, sercu mojemu bliski?

Aha, i dłonie masz zadbane (zupełnie nie jak ogrodnik), bom dostrzegła lakier na paznokietkach!

Jagi, teraz i ja zawołam: ?nareszcie jesteś, Jaśku?. :heja Wreszcie mam Cię na widelcu!
Wcale się nie dziwię, że Filozof nie uprawia swojego ogrodu ? siądzie sobie i poogląda Twój ogród, czekając na Godota

Hortensje ?mniodzio?, ale i filiżanki zacne. Oczko wodne zrobione perfetto, a i jakoweś ptaśki gliniane chyba tam świergolą. Avalon faktycznie przecudnej urody ? pokaż, proszę, jak wygląda architektura całego krzaczka.

Jako współwinowajca mniej lub bardziej namolny - pozdrawiam i ściskam serdecznie ;:167
Ula
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No proszę, objawiła się Ursulka, jakże mi miło :wit
Ale do Twojego sympatycznego wpisu komentarz w trybie sprostowania, Panie Pośle:
- uroda moja raczej z tych nienahalnych ;:174 , to przekłamanie,
- z kotów pięknie upasiony jest tylko Szuwarek, u Wicka pod aksamitem kota mało,
no a Kadabra.... kung - fu kociczka, kocie wydanie Super Zlatana ;:306,
- Filozof uprawia, a jakże, ale co wyrośnie to zeżre i potem drapie się po łysej glacy patrząc, że te chwasty, co to ich miało już nie być - ciągle są ;:7. A mnie, jako ogrodnika nie poważa ;:185.
- lakieru moje pazury nie widziały od... ho ho. Ręce czasem mam jak Dunia dojarka ;:219.

A teraz moja gwiazdeczka maślana, Avelon. Rośnie na rabatce "talerzyk", krzaczek jest nikczemny, ale to dopiero roczniak, ale uroda ;:215.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Buziaki - Jagoda
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

Hi, :wit
I was impressed by your yard. It is a piece of heaven. ;:108 The lake is beautiful and garden arrange with so much taste .... And I see you stole cats. ;:306
http://anasstasia.sunphoto.ro/Baietii_mei

Hi, :wit
Byłem pod wrażeniem, na podwórku. Jest to kawałek nieba. ;:108 Jezioro jest piękne krajobrazowy i ogród gustownie ułożone tak .... I widzę, że ukradł koty. ;:306

http://anasstasia.sunphoto.ro/Baietii_mei
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anasstasia, nice to see You ;:138
Thank's for Your opinion about my garden and cats ;:180.
Your cats are lovely too ;:333.
And now, especially for You - Ibrakadabra, isn't she lovely :?:

Obrazek

Do You want to steal her :?:

Salute - Jagi
Who are You :?:
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anasstasia - certainly, she has your cats stolen! The red one and the black one :D
I was and I saw!

Anasstasia, I saw your posts in several places and - best wishes to you :D
Ula

PS. Jagi - she is simply... gardener :D
Awatar użytkownika
anasstasia
500p
500p
Od: 27 sty 2013, o 13:17

Post »

JagyS yes, I want to steal Ibrakadabra. It is very beautiful. I love cats very much. :tan

Ursulka, I wish I had more time to look in detail your gardens. I post slower because first the concern of each and every page then post. I have no words to say how much I love your garden, of all of you.
Our country is agrarian, people are poor and do not invest in plants. Generally grown vegetables, less flowers. ;:145

JagyS tak, chcę ukraść Ibrakadabra. To jest bardzo piękne. Kocham koty bardzo. :tan

Ursulka, chciałbym mieć więcej czasu, aby spojrzeć w ogrodach szczegółów. Opublikuj wolniej bo najpierw problemem każdej strony, a następnie pisać. Brak mi słów, aby powiedzieć, jak bardzo kocham swój ogród, wszystkich.
Nasz kraj jest agrarne ludzie są biedni, nie inwestują w roślinach. Generalnie uprawiane warzywa, mniej kwiatów. ;:145
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=59&t=62905" onclick="window.open(this.href);return false;
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 29&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Jaga,zaglądam w niedzielne popołudnie :wit
Ne chce się przejaśniać. Przejrzałam już katalog PZS. 'Róże'
Planuję wizytę w Empiku i wydanie urodzinkowej kaski na coś o różach. Polecisz coś?
Pamiętam, że miałaś nowość różaną mikołajkową.

Sąsiad niby filozof, a dba o zawartość brzucha, w twoich pięknych okolicznościach przyrody :shock: .
Avalonka jak na roczniaka naprawdę dorodna i tyle kwiatów ;:224
Goście zagraniczni-wątek międzynarodowy się zrobił.
Anastazja ma piękna kolekcję róż. A mnie ogranicza bariera językowa ;:223 . Można to jakoś przeskoczyć?
Na dłużej jeszcze raz zatrzymałam się przy fotce z koszykiem malinówek ;:167
A kalafiory uprawiam pod orzechem włoskim.
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ursulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anasstasia - don't cry! Vegetables are so beautiful, too.
In this FORUM there is a hudge number of gardeners, who loves vegetables more than flowers.

I know your problem about language... How to translate - it's a difficult problem to solve. For me too...
I think, you are clever and brave!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”