Nim przyjdzie wiosna...
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nim przyjdzie wiosna...
MARYŚ....nie dzielisz patykami hortensji....poszukuję....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- Zabeczka101059
- Od: 12 lis 2008, o 14:14
WSZYSTKIEGO NAJ , NAJ W NOWYM ROKU

- tu_Brzoza
- 100p
- Od: 5 gru 2012, o 07:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
O nie, to mi nie grozi. Przyjdzie szara, zawodowa codzienność i nie będę miała najpierw czasu, a później siły na taką aktywność. Wiem to, dlatego postaram się utrzymać małą liczbę odwiedzanych wątków. Z wieloma forumkami i tak spotkam się czy to na Wyspie czy u Aguni. U wszystkich po prostu nie da się regularnie bywać.Maska pisze:
Beatko witam Cię serdecznie, ale chciałam zauważyć że poszerzasz liczbę obserwowanych wątków - tak to się zaczyna , a potem .... poszło... cały dzień z klawiaturką
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Krysiu mam ogrodowe (3) które kwitną jak nie zmarzną, jedną taką co na jednorocznych kwitnie (po poprzednikach) tą Ci nawet z korzeniem mogę i w tym roku posadzoną Vanilla Fraise (ma 3 pędy) jeżeli coś z tego wyrośnie to nie ma problemu wyślę, ale to chyba na wiosnę trzeba Eli zapytać ona rozmnaża hortensje.
Dzidziu pięknie dziękuję i całuję Cię noworocznie!
Beatko jak zatęsknisz to przyjdziesz mimo zmęczenia

Dzidziu pięknie dziękuję i całuję Cię noworocznie!

Beatko jak zatęsknisz to przyjdziesz mimo zmęczenia

-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
Ciekawe od czego zapaliła się łąka ?
Ja też już zaliczyłam pierwszy spacer, choć byłam tak leniwa, że wyszłąm dzięki sile woli mojego M. Po śniadaniu przez okno obserwowałam sikory przy karmniku. Niektóre są tolerancyjne i mogę jednocześnie we 3 dziobać ziarna. Inne odganiają konkurencję. Ani one się nie najedzą, bo cały czas walczą, ani innym nie dadzą.
Kupiłam specjalna karmę z suszonymi inserktami, ale sikory lubią w kolejności: orzeszki ziemne, potem słoneczni. Karmy chyba w ogóle nie lubią.
Ja też już zaliczyłam pierwszy spacer, choć byłam tak leniwa, że wyszłąm dzięki sile woli mojego M. Po śniadaniu przez okno obserwowałam sikory przy karmniku. Niektóre są tolerancyjne i mogę jednocześnie we 3 dziobać ziarna. Inne odganiają konkurencję. Ani one się nie najedzą, bo cały czas walczą, ani innym nie dadzą.
Kupiłam specjalna karmę z suszonymi inserktami, ale sikory lubią w kolejności: orzeszki ziemne, potem słoneczni. Karmy chyba w ogóle nie lubią.
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
Maryś mam posadzone patyczki róży -Majalis Plena... o zaczynam pisać
dziś patrzyłam sobie ... są czerwone to chyba jeszcze żyją...tylko żeby duży mróz nie przyszedł...
nadal w ogrodzie nie widać ptaków...

dziś patrzyłam sobie ... są czerwone to chyba jeszcze żyją...tylko żeby duży mróz nie przyszedł...

nadal w ogrodzie nie widać ptaków...

- Maska
- Kontakt:
Aniu a ja stopiłam kostkę smalcu i wymieszałam z ziarnami i porobiłam takie karmidełka z butelek plastikowych i pudełeczek, dzióbią jak opętane! Ale we trzy to rzadko. Na takiej płachcie podgardla to tak siedzą każda z innej strony. Bardzo lubię je obserwować. Do tej karmy jeszcze przychodzą dzięcioły, ale jak spadnie duży śnieg. Ja myślę, że ta trawa musiała się zapalić od jakiejś petardy !
Misiu u mnie są ptaszki, sikorek dużo, są sójki, i masa wróbli. mają takie ulubione miejsca to opstrzone są dokładnie!
Róże przykryłam butelkami plast. otwartymi i obsypałam kompostem i liśćmi. Na razie też widzę, że żyją. Zawsze najgorzej było zimę przetrwać.
Misiu u mnie są ptaszki, sikorek dużo, są sójki, i masa wróbli. mają takie ulubione miejsca to opstrzone są dokładnie!
Róże przykryłam butelkami plast. otwartymi i obsypałam kompostem i liśćmi. Na razie też widzę, że żyją. Zawsze najgorzej było zimę przetrwać.
- stokrotka_polna
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 16:47
Maseczko, udało mi się trafić na Twój nowy wątek, na początek pachnie tu różami a to dobry znak, bo co, jak nie właśnie róża króluje w naszych ogrodach
.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

"Nie deptać stokrotek pod płotem, bo chociaż stokrotka maleńka, to w każdej jest nuta piosenki i w każdej poezji kropelka."
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
Pozdrawiam Stokrotka
U stokrotki polnej cz. 1 cz.2
-
MARYSIU.....ogrodowych mam pięć krzaczoli i miałam w tym roku 1,5 kwiatka na wszystkich razem.....wcale o nie już nie dbam...niech sobie radzą albo do niebios.....Vanilię mam i nawet patyczki w słoiczku siedzą.....
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Maska to dla tego mnie tak licka piekły bo Ty o mnie myślałaś 

Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- Maska
- Kontakt:
Stokroteczko bardzo bym chciała, żeby róże królowały w moim ogrodzie ! Dziękuję za odwiedziny
Krysiu tą co mam w schedzie poślę Ci chętnie ona jest bezproblemowa i zawsze kwitnie. A jeszcze sobie przypomniałam że sprawiłam sobie pnącą, ale jeszcze malutka jest.
Różyczko ale w końcu się domyśliłaś.
Dorotka napisała o sianiu sałaty listkowej do doniczki i bardzo mi się spodobał pomysł. Zaczęłam szukać nasion (nie znalazłam) ale zrobiłam sobie porządek w nasionach. Wyszło na to, że jakbym chciała chociaż po jednym krzaczku z nasion pomidorów i papryk wysiać to będzie ponad 50 !, a jeszcze z akcji nie doszły nasiona

Krysiu tą co mam w schedzie poślę Ci chętnie ona jest bezproblemowa i zawsze kwitnie. A jeszcze sobie przypomniałam że sprawiłam sobie pnącą, ale jeszcze malutka jest.
Różyczko ale w końcu się domyśliłaś.
Dorotka napisała o sianiu sałaty listkowej do doniczki i bardzo mi się spodobał pomysł. Zaczęłam szukać nasion (nie znalazłam) ale zrobiłam sobie porządek w nasionach. Wyszło na to, że jakbym chciała chociaż po jednym krzaczku z nasion pomidorów i papryk wysiać to będzie ponad 50 !, a jeszcze z akcji nie doszły nasiona

-

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu ale pędzisz,wiadomo od Ciebie jest z górki i dlatego nie mogę za Tobą nadążyć 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- Maska
- Kontakt:
Krysiu przydałby się Ci tunelik w ogrodzie. Mnie najlepiej pomidory wychodzą w tunelu!
Marysiu tak to na pewno to ukształtowanie terenu ma wpływ

Marysiu tak to na pewno to ukształtowanie terenu ma wpływ

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
nie tylko ukształtowanie terenu ale jeszcze Lola Ci w tym pomaga,bo pod tą górkę to Cie wyciąga

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny