Kotolinkowe: Grubosze i inne badylki parapetowe :)

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p
Od: 25 paź 2012, o 20:14
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kotolinkowe: Grubosze i inne badylki parapetowe :)

Post »

W Rumi chwilowo nic nie wysyłają niestety. czekają do wiosny. Powołaj się na muzyczną przyjaciółkę z centrum "Polandii" będzie wiedział okogo chodzi i byc może....:)

A roslinki są rewelacyjne i pięknie już wymodelowane :D Jeśli chodzi o variegatki, to ma tylko tą odmianę solana, która dostałam również od Ciebie, aczkolwiek po liściach wygląda jego na obligue, a Twoja ovata solana....no nie wiem sama....
AleksandraBdg

Post »

No właśnie zainteresowała mnie ta Twoja Variegata... Ma zdecydowanie inny kształt liści, dlatego stawiam,że wlaśnie ta Twoja to Solana, a moja zwykla Tricolorka Ovata.. Ale tych odmian jest tyle...Ehh... Korci mnie jeszcze ten Hobbit,którego wysyłałaś mi foto na pw...... ;:224
Kasik,to może Ty wstawisz się za mnie u Pana Andrzeja jak masz już wtyki... Mogą wysyłać na moją odpowiedzialność....
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

to poczekasz chwilkę? dla kolezanek z pracy / bo już ich Gruboszowy szał dopadł/ będę zamawiała kilka odmian. Jeśli poczekasz, bo teraz jest chłodno, to z nad morza długo leci i marźnie. zamówię za kilka tygodni dla wszystkich i Tobie prześlę wraz z hornem itd :) co Ty na to?
AleksandraBdg

Post »

Ale ja niecierpliwa jestem :;230 Za kilka tygodni to sobie sama zamówię.. Muszę zapełnić teraz kilka doniczek po oddanych badylkach... W ogóle muszę jeszcze zarazić Cię Adenium... tego jeszcze nie masz..... ;:170
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

Ola na pewno do końca stycznia nie sądze, aby Andrzej coś wysłał, bo po prostu mały remament chyba i selekscja roślin sprzedażnych. Ale w pierwszym tygodniu stycznia zadzwonię i zobaczę, może się uda. Co Ty nato?
AleksandraBdg

Post »

Zobaczymy co będzie w tym tygodniu u mnie za dostawa :) Może obkupię się tak,ze Rumia nie będzie potrzebna.... ;:215
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

Gruboszki z Biedrony - dzisiajesza dostawa :)

Obrazek

Obrazek
AleksandraBdg

Post »

Kasiu, Hummelsami to już chyba masz pół domu obstawione?? :;230 Śliczne są!!
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

Ola nie mogłam się powstrzymać....przecież są nieco inne niż wczesniej przeze mnie posiadane:D

:tan :tan :tan ;:306 ;:306 ;:306 ;:306 przez, albo dzięki forum oszalałam na punkcie gruboszy :)
:heja :heja :heja :heja :heja :heja :heja

a a własnie one sa podobne do Twojego Humelsa, a całkiem inne niż moje z Rumiimają inna strukturę liścia , inne w dotyku i inaczej rosną.
AleksandraBdg

Post »

Ale bardzo podobne do tych,które ostatnio kupiłaś :tan Nie no,pewnie też bym się nie mogła powstrzymać :;230
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

są zdecydowanie jaśniejsze, liście mają duzo dłuższe i bardziej kolorowe, natomiast te wcześniejsze są większe, mają bardziej okrągłe nie podłóżne liście i przebarwione jedynie końcóweczki. Zobczymy latem jak się będą wybarwiać na balkonie i nastanie jasność :D
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

Hehe. ...niebawem zbiore wszystkie gruboszki w jedno miejsce i wtedy to będzie gaj dopiero :) szykuje miejsce na większej komodzie ;-) ach a co to będzie za 5 lat jak to wszystko będzie już duże :D a za 10 ;-) mam nadzieję, że przetrwamy ;-) he he
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

miniulek pisze:
kotolin21 pisze: Gruboszowy lasek ;:215
- to Katarzynie nie pozostaje nic innego, jak zacząć rozglądać się za koszyczkiem, bo w laskach lubią rosnąć grzybki :tan , a sezon coraz bliżej ;:306 .
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
Awatar użytkownika
kotolin21
200p
200p

Post »

Akwelan_2009 pisze: to Katarzynie nie pozostaje nic innego, jak zacząć rozglądać się za koszyczkiem, bo w laskach lubią rosnąć grzybki :tan , a sezon coraz bliżej ;:306 .
Mieciu, Ty to masz poczucie humoru :) A swoją drogą koszyk już mam, mam nadzieje, że będzie to jakaś dobra odmiana :) Bo pieczarki to mogę kupić na ryneczku za rogiem ;:306 ;:306 ;:306 ;:306

Pozdrawiam Cie i dziękuję za odwiedzinki :)
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

uwelbiam gruboszki a u ciebie ich dużo wiec będę cie odwiedzac ;:63
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”