Sałata bardzo smaczna krucha, a rzodkiewki aż słodkieErazm pisze:Jak tam Elmarku Twoja sałata i rzodkiewka? :P
Odmiana pomidora polecana do uprawy w tunelu lub szklarni
Małe pytanko
Witam.............
zdecydowałem sie wreście dołączyć do grona tych co lubią patrzeć jak cicho rośnie..........
żartuje.......a tak poważnie to zaczynam dopiero raczkować w tematach ogrodniczych......Tak to jest przyszła emeryturka i znalazł sie czas..........
Zająłem sie uprawa pomidorków w małym tunelu z uwagą przeczytałem wszystko co do tej pory tu napisano w tym temacie. Nie powiem wzbogaciłem swoją wiedzę za co Dzięki składam. Niemniej zaiteresowała mnie metoda podlewania sadzonek pomidorów w pierścieniach bo od takiego sposób rozpocząłem swoje uprawy. Pisał ktoś wyżej o metodzie kropelkowej. Spytam na czym ona polega......nie bardzo kojarze......Dzięki
zdecydowałem sie wreście dołączyć do grona tych co lubią patrzeć jak cicho rośnie..........
Zająłem sie uprawa pomidorków w małym tunelu z uwagą przeczytałem wszystko co do tej pory tu napisano w tym temacie. Nie powiem wzbogaciłem swoją wiedzę za co Dzięki składam. Niemniej zaiteresowała mnie metoda podlewania sadzonek pomidorów w pierścieniach bo od takiego sposób rozpocząłem swoje uprawy. Pisał ktoś wyżej o metodzie kropelkowej. Spytam na czym ona polega......nie bardzo kojarze......Dzięki
-
Erazm
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 sie 2005, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Małe pytanko
Witaj markwal.markwal pisze:... Pisał ktoś wyżej o metodzie kropelkowej. Spytam na czym ona polega......nie bardzo kojarze......Dzięki
Przeczytaj temat: "Proste systemy dostarczania wody do nawadniania, do mycia...". Tam wszystko wyjaśniłem. W razie pytań w tym temacie chętnie odpowiem.
Pozdrawiam Andrzej.
Tak w nawiązaniu do pomidorka
Witam…
Chętnie skorzystam z okazji i zadam pytanie. Otóż jak wcześniej wspominałem (tekst ciut wyżej) raczkuję w ogrodnictwie i stąd moja mała wiedza na te tematy.
Moje pytanko jest następujące, ale może przed jego zadaniem parę słów wprowadzenia. Umyśliłem sobie uprawiać pomidorki w tunelu w tzw. pierścieniach, jest na ten temat sporo kontrowersji chociażby na tym forum, jedni są za drudzy nie polecają tej formy uprawy, oczywiście mówimy o uprawie małej na swój użytek. Jestem ciekaw opinii bardziej doświadczonych amatorów pomidorków to po pierwsze, a po drugie zauważyłem, mierząc temperaturę otoczenia w tunelu i przykładowo w dniu 3 maja wynosiła ona 30 stopni. Dokonując pomiaru temp. w glebie w pierścieniu stwierdziłem, że również jest ona wysoka bo wynosiła prawie 25 stopni. Stąd moje pytanie czy jest to dobre dla moich pomidorków, bo mnie się zdaje, że jest ona zbyt wysoka. Z przyjemnością poczytam opinii na ten temat………..
Pozdrawiam wszystkich
Moje pytanko jest następujące, ale może przed jego zadaniem parę słów wprowadzenia. Umyśliłem sobie uprawiać pomidorki w tunelu w tzw. pierścieniach, jest na ten temat sporo kontrowersji chociażby na tym forum, jedni są za drudzy nie polecają tej formy uprawy, oczywiście mówimy o uprawie małej na swój użytek. Jestem ciekaw opinii bardziej doświadczonych amatorów pomidorków to po pierwsze, a po drugie zauważyłem, mierząc temperaturę otoczenia w tunelu i przykładowo w dniu 3 maja wynosiła ona 30 stopni. Dokonując pomiaru temp. w glebie w pierścieniu stwierdziłem, że również jest ona wysoka bo wynosiła prawie 25 stopni. Stąd moje pytanie czy jest to dobre dla moich pomidorków, bo mnie się zdaje, że jest ona zbyt wysoka. Z przyjemnością poczytam opinii na ten temat………..
Pozdrawiam wszystkich
Witam Panów przedmówców.....
Milczałem i czekałem.........ale teraz już mogę zabrać głos w dyskusjach bo moje pomidorki również zakwitły. Niestety nie mogę tego udokumentować bo nie mam aparatu cyfrowego. Tak więc musicie wierzyć mi na słowo.
Swoja droga ciekawe jest to co piszecie, mam tu na myśli ten oprysk z przyrządzonej mikstury miedzian, mleko i decis kolejność preparatów w miksturze dowolna. Zastanawiam się czy jest to oprysk profilaktyczny i jaka rolę w tej miksturze odgrywa mleko. Jeśli któryś z szanownych przedmówców byłby łaskaw to wyjaśnić będę wdzięczny.
Z góry dzięki składam, a teraz wybaczcie idę popatrzeć i posłuchać jak rosną moje pomidorki......
pozdrawiam........