Ogród Agnieszki i Zbyszka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Agnieszki i Zbyszka

Post »

Marysiu
W mieście jesteśmy niestety :roll:
Patrzałam i nie widzę tam przegorzanków, ale jakiś słaby dzień mam dzisiaj :oops:
Marysiu fajnie, że się ''ukultularalniasz''
, trzeba zwłaszcza ,gdy się mieszka na wsi :D
Ja jestem 100 lat za murzynami, jeśli chodzi o potrawy świąteczne, część składników kupiona :wink:
Marysiu - ambo
Dawno Cię nie było ;:196
Dzięki za miłe słowa. :D
Zawsze chciałam zapytać, daleko macie z domu na działkę ?
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agnieszko - moja działka jest położona około 60 km od domu. W tym roku po raz pierwszy spędziłam na niej calutkie lato. To uroki emerytury :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko moja wieś jest na wyciągnięcie ręki do miasta. Jazda z mojego miejsca zamieszkania i jednej z dalszych dzielnic Krakowa jest taka sama :D Wieczorem gdy już nie ma ruchu to jadę z Rynku 15-20 min. A bilet do Filharmonii ulgowy na taki koncert kosztuje 30 zł.
Staram się nawet więcej bywać niż w czasie aktywności zawodowej. Pojechałam dzisiaj do Makro i stwierdziłam, że kupię te hiacynty, ale nie czekały na mnie :cry:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu - Ambo
My 125 km. :wink: Tego pobytu całoletniego bardzo Tobie zazdroszczę, to moje marzenie. :D
Chciała bym tam siedzieć cały czas tylko czasem w interesach do miasta przyjechać. :)

Marysiu krakowska
To macie idealnie :D
Nasza wieś to takie zapupie za przeproszeniem, że ani sklepu, ani poczty, ani kościoła...
A do większego miasta to niecałe 30 km. Ale w nim podejrzewam ,że filharmonii ani teatru niet :oops: My żeśmy przeżyliśmy wizytę i zakupy w takich kolosach sklepowych w ost. weekend.
Ale cebulek nie było, o przepraszam, wczoraj w sklepie z czarnym pieskiem w logo były jakieś niedobitki ale tylko omietliśmy je znudzonym okiem nasyconego konesera.
Moje linki
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

"zapupie" oj jak mi się podoba :;230

W mojej wsi nie ma nic oprócz dwóch punktów wymiany butli gazowych. Ale u nas jest 10 domów więc żaden market by się raczej nie utrzymał :wink: Po zakupy jeździmy albo na prawo ok. 14 km (Biedronka) albo w lewą stronę ok 8 km (Lewiatan) A do większego miasta mamy 25 km, czyli podobnie jak Wy :lol:
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu -Ambo
Zapomniałam :!: U nas też jest punkt wymiany butli gaz.
Jeszcze nie korzystaliśmy, ale się obawiamy bo pan pijący. :roll:
W razie Niemca pojedziemy do sąsiedniej wsi,blisko.
Oczywiście, nie narzekam, że zapupie, bo spokoju szukaliśmy, ale stwierdzam fakt . :;230
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko trzeba zrobić przerwę ogrodową i potem ruszyć pełną parą! Dzisiaj w Ldl były hiacynty w koszyczku wiklinowym, ale zrezygnowałam, ćwiczę charakter ;:306
Czy u Was padał śnieg? bo u mnie zielona trawka :uszy
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Punkt wymiany butli w każdej wsi to nieodmienny element polskiego sielskiego krajobrazu :) Wymiany u trunkowego właściciela nie ma się co obawiać, oni sami tych butli nie napełniają...byle panu udało się wytoczyć, siebie i butlę, przed dom w celu przekazania :)

A u nas to w takim razie metropolia: do miasteczka 5 km, do większego 25, a do wielkiego świata z hipermarketami raptem 40 :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Maska powiadasz ćwiczysz charakter dobre ;:306 też tak poćwiczę jak pojadę w piątek na zakupy ;:306
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu
Jaka przerwa :!: :?: ;:oj
Cały czas dostawy świeżej ziemi przychodzą... :;230
Jak nie przegorzany Z. to szczypiorki i pietruszki dla kuchni.
W styczniu pewnie , jak zwykle kupię pierwiosnki na balkon i będę udawać wiosnę ;:3
Kurczaczki ja tu czekam na ocieplenie w związku z myciem okien a tu mróz w najlepsze. :evil:
Śnieg jeszcze jest :|

Pat
Ten facio to jest aparat, pamiętam, jak w zeszłym roku ''pomagał'' przesypywać grykę do worków, a potem do mojego Z - piwo się należy.. Ja tam wiem, czy on tych butli częściowo zużytych nie sprzedaje...
Pat my do wielkiego świata aglomeracji Trójm. i hipermarketów mamy 125 km. Na szczęście ;:108
Nie dawno przejeżdżaliśmy przez szczerze nie lubiane hiper metropolitalne miasto stołeczne, brrr miałam ochotę choć na chwilę się schować do naszej stodoły :;230

Rosa 333
Mi się czasem udaje czasem nie. Jak jestem z Z. przeważnie nic nie biorę, ale, ale... to zależy od Jego nastroju, czasem muszę wyciągać z koszyka i odkładać na półkę z powrotem ;:173
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko,
Okna sobie odpuścić już nie będzie pogody na mycie okien. Pat będzie malować śnieg na szybach to może i Ty?
Och ja nigdy nie ulegałam odkładaniu, musiałam sama wiedzieć że nie należy czegoś kupować.
125 km od metropolii, ale mieszkasz w metropolii tylko na weekend prujesz w głuszę.
No tak zapomniałam że Z sieje już, szczypiorek pędzę dopiero w styczniu lutym, teraz mam mrożony w pudełeczku. A w ogóle to teraz używam mój chrzanik do kanapeczek :D
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Dzisiaj byłam na zakupach z kwiatków nic nie kupiłam pełen sukces ;:306 Ja jak idę z M to raczej nic nie kupuję chociaż teraz przez ostatni rok mam fory i z tego się cieszę. :heja
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu
Okna umyję od środka tylko ;:224 Chyba :wink:
Ja sobie usiłuję wmówić, że jestem więcej na wsi, a teraz gdy nie byłam tam z 10 dni...to czuję głód dosłownie, moje komórki nerwowe chcą się zregenerować. :cry:
Wystarczy, ze otworzę drzwi do domku, do kuchni wejdę i już odczuwam spokój. ;:65
Z hoduje przegorzany, dziś nawet nawozem z dżdżownic podlewał...
Oddałam Mu najlepsze miejsce na rozsady :shock:
Szczypiorek to ja pędzę :oops: Uwielbiamy twarożek na kolację z zieleniną, zimą pędzoną , wczesną wiosną dodaję młode listki ziół z łąki.
Ja żałuję, że nie wykopałam naszego chrzaniska na zimę, ale on strasznie ciężko się wykopuje..
Marysiu to ja Z. wyciągam z koszyka rośliny, gdy wpadnie w szał kupowania 8-)

Rosa 333
Brawo!
To jest choroba normalnie ,czasem czuję się ,jak w amoku, zwłaszcza ,gdy jest wyprzedaż.
Najważniejsze się nie przejmować M - ami i robić swoje.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
To nie wesoły domek.

Obrazek
Curry już od dawna za szybką, co nie znaczy, że nie przemarza ;:306

Obrazek
A tu ! Zamurowane okno od piwnicy :? Latem schowane w paprociach.
Tam jeszcze nie byliśmy, ale trza będzie się wybrać i zakręcić wodę.

Obrazek
Tu Dziadkowy, kwiatowy. Widać sznurek,na wiosnę zagrodzę płotkiem, bo ciągle ktoś coś podskubuje.Można swobodnie dojść od drogi.

Obrazek
Moje linki
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Domek nie wesoły, ale jak pisała Pat z duszą z potencjałem i z czym jeszcze chcesz, ale życzę Ci żeby był z wygodami!

Ogród koniecznie ogródź skoro masz wspólników choćby płotem farmerskim. Fajne te zabudowania ja nie miałam żadnych tylko dom i tego żałuje, ale tam gdzie były stodoły były w gorszym stanie domy!

Curry właśnie nie wiedziałam o takiej przyprawie, a ostatnio w knajpce mieli wstawione i podpisane doniczki do środka i było curry, a ja pamiętam z angielskiego programu liście curry to takie jak seler, a te są jak rozmaryn.

Ty pewnie Z wyjmujesz z koszyka, a swoje chcenia wkładasz ;:306
Czyli na wiosnę będzie pole przegorzanów. Ciekawe czy te białe mi się trafią- pewnie nie. Agnieszko dostałam od jednej forumki świetne nasionka pochwalę się później na pw. ;:333
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko przyznam Ci się, że ja już od kilku lat przed Bożym Narodzeniem lecę na skróty i myję okna tylko od środka...Po tym jak odchorowałam mycie okien. Bark, który mi wówczas przewiało odczuwałam do lutego :cry:
Zakupy ogrodowe to jest to co lubię najbardziej...zwłaszcza wyprzedaże...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”