Grubosz - Crassula Cz.1
-
- 100p
- Od: 24 mar 2008, o 11:19
Grubosz
Zdobyłam listek grubosza, posadziłam do ziemi i nic się z nim nie robi:( zero reakcji a mam go już tak długo. Myślicie że warto trzymać go dalej i coś z niego wyrośnie? A jeśli tak to po jakim czasie? Należe do osób bardzo niecieprliwych
A tutaj załanczam jego zdjęcie

Proszę, pisz nieco bardziej uważnie. Dziękuję. Nalewka

Proszę, pisz nieco bardziej uważnie. Dziękuję. Nalewka
-
- 100p
-
- 100p
-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 6 sie 2007, o 20:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam:P Ja listek grubosza normalnie położyłem na ziemi (taka zwykła, stara, w niej jest duży grubosz), i po jakichś 2-3 tygodniach zaczęły się pojawiać korzonki (takie małe, chude białe). Podlewam jak grubosza. Dziś ma jakieś 2-3 cm i 5 listków.
Teraz nie pora myśleć o tym, czego ci brak. Lepiej pomyśl, co możesz zrobić z tym, co masz.
Ernest Hemingway, Siedem dróg do szczescia
Pozdrawiam, Paweł
Ernest Hemingway, Siedem dróg do szczescia
Pozdrawiam, Paweł
-
- 100p
U mnie niestety klapa
Postanowiłam dziś sprawdzić, czy na listkach pojawiają się już jakieś początki ukorzenienia. Wyciągnęłam je z ziemi i okazało się, że ok. 1/3 ich długości jest pomarszczona i czarna. Obcięłam nożem te fragmenty, ale obawiam się, że to już koniec mojego eksperymentu z hodowlą grubosza z liścia...

Postanowiłam dziś sprawdzić, czy na listkach pojawiają się już jakieś początki ukorzenienia. Wyciągnęłam je z ziemi i okazało się, że ok. 1/3 ich długości jest pomarszczona i czarna. Obcięłam nożem te fragmenty, ale obawiam się, że to już koniec mojego eksperymentu z hodowlą grubosza z liścia...

Pozdrawiam 
Kasia

Kasia
-
- 100p