Witaj
Jolu tak i ja też już w końcu to zrozumiałam dzięki obecności na forum że ogólny plan jest podstawą w tworzeniu ogrodu, wyznaczanie sobie poszczególnych rabat i wtedy od razu lepiej widać co i gdzie posadzić a nie tak jak ja do tej pory sadziłam tak przypadkowo, teraz jest troszkę czasami problem z dopasowaniem reszty roślin ale przecież zawszę mogę liczyć na Wasze porady. Odkąd zaczęłam skupiać się na tworzeniu pojedynczych rabata w końcu i ja zauważam postępy w moim ogrodzie i zaczyna się robić coraz ładniej...

ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną

i chciałabym już i teraz...
Leokadio witam Cię w moim skromnym przed ogródku... tak zapału u mnie nie brak tylko jak to u strzelców bywa to jest to trochę słomiany zapał.... bo czasem nachodzą momenty zwątpienia, ale wystarczy że pospaceruję po forum i już od razu wracają chęci a momenty w których kwitną własnoręcznie posadzone roślinki... bezcenne...
Tajeczko ja też liczę na to że się szybko rozrosną i w końcu będzie widoczny efekt no i coś do podziału, bo jak na razie to z tym krucho, a jeszcze od Joli dostałam inne kolorki, które w innym miejscu posadziłam niech się rozrastają bo tak mi się marzy cały ogród z kwitnącymi marcinkami i innymi jesiennymi kwiatami które dodają tyle ciepła w te jesienne dni.
A pomocnica moja.... no cóż też mi się wydaję że mała zdolniacha z niej

i oczywiście towarzyszy mi przy każdej pracy w ogrodzie...ale czym skorupka za młodu nasiąknie.... nawet ostatnio jak sadziłam lilie i troszkę złotka krowiego w dołeczek wrzucałam to dzielnie przy mnie stała mimo niemiłego zapaszku..
A to zdjęcie mojej kolejnej rabaty w przyszłości będzie trochę zmodyfikowana bo chciałabym mieć tam taką studzienkę ozdobną z klinkieru i już nawet sobie sama wykopałam dołek na fundament, no ale mi M zakopał

i tam gdzie teraz rośnie cyprysik sznurkowy ma być taka mała rabatka z bylinkami wieloletnimi....
-- 4 paź 2012, o 10:05 --