Promyczkowy przed ogródek

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Promyczkowy przed ogródek

Post »

Sylwio witaj. :wit
Piękne zakole z marcinków zrobiłaś, będzie widowiskowo, jak jeszcze bardziej się rozrosną, berberys ładnie się wybarwił. ;:138, a pomocnica Twoja bardzo zdolna. ;:63
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p
Od: 18 kwie 2011, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jolu tak i ja też już w końcu to zrozumiałam dzięki obecności na forum że ogólny plan jest podstawą w tworzeniu ogrodu, wyznaczanie sobie poszczególnych rabat i wtedy od razu lepiej widać co i gdzie posadzić a nie tak jak ja do tej pory sadziłam tak przypadkowo, teraz jest troszkę czasami problem z dopasowaniem reszty roślin ale przecież zawszę mogę liczyć na Wasze porady. Odkąd zaczęłam skupiać się na tworzeniu pojedynczych rabata w końcu i ja zauważam postępy w moim ogrodzie i zaczyna się robić coraz ładniej... :heja ale cierpliwość nie jest moją mocną stroną :;230 i chciałabym już i teraz...

Leokadio witam Cię w moim skromnym przed ogródku... tak zapału u mnie nie brak tylko jak to u strzelców bywa to jest to trochę słomiany zapał.... bo czasem nachodzą momenty zwątpienia, ale wystarczy że pospaceruję po forum i już od razu wracają chęci a momenty w których kwitną własnoręcznie posadzone roślinki... bezcenne...

Tajeczko ja też liczę na to że się szybko rozrosną i w końcu będzie widoczny efekt no i coś do podziału, bo jak na razie to z tym krucho, a jeszcze od Joli dostałam inne kolorki, które w innym miejscu posadziłam niech się rozrastają bo tak mi się marzy cały ogród z kwitnącymi marcinkami i innymi jesiennymi kwiatami które dodają tyle ciepła w te jesienne dni.
A pomocnica moja.... no cóż też mi się wydaję że mała zdolniacha z niej :lol: i oczywiście towarzyszy mi przy każdej pracy w ogrodzie...ale czym skorupka za młodu nasiąknie.... nawet ostatnio jak sadziłam lilie i troszkę złotka krowiego w dołeczek wrzucałam to dzielnie przy mnie stała mimo niemiłego zapaszku..

A to zdjęcie mojej kolejnej rabaty w przyszłości będzie trochę zmodyfikowana bo chciałabym mieć tam taką studzienkę ozdobną z klinkieru i już nawet sobie sama wykopałam dołek na fundament, no ale mi M zakopał ;:223 i tam gdzie teraz rośnie cyprysik sznurkowy ma być taka mała rabatka z bylinkami wieloletnimi....

-- 4 paź 2012, o 10:05 --

Obrazek
Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

hih ja też strzelec i wiem co o tym :wink: ale ładna rabatka ;:173
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Sylwia odpowiem na Twoje pytanie tutaj, te roślinki które dostałam od Tadzia to zostawię w tunelu, ale je zadołuję i lekko przykryję włókniną jak będą duże mrozy i nic nie powinno im się stać, tak przez ostatnią zimę przechowałam paprocie w doniczkach, nie przeżyła tylko jedna którą podrył kret. Pokaż coś tam nowego ponasadzała.
Soczewka
1000p
1000p
Od: 9 mar 2010, o 10:35

Post »

Sylwia a jak się nazywa ten mały świerk na zdjęciu z dołkami na cebule. Ma bardzo ładny zwarty pokrój. Duży będzie w przyszłości?
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

:wit Monisiu prawdę mówiąc to nie bardzo wiem bo to była roślina kupiona podczas moich pierwszych ogrodowych zakupów gdzie byłam bardziej zielona niż ten świerk.... :;230 ale to chyba taki zwykły świerk - choinkowy.... Postaram się zrobić zdjęcie z bliska to może uda się go nazwać

O widzisz Iwonko teraz już rozumię bo się tak zastanawiałam jak to w tunelu przecież tam też mróz.... a ja jednak zostanę przy garażu o ilę mnie M nie wygoni z tymi doniczkami....

A wczoraj byłam na kawcę u znajomej i wróciłam z takim podarunkiem... :tan
Obrazek
cała skrzynka sadzonek, :heja goździki i jeszcze coś nie znam... i tak się zastanawiałam z kim się tu podzielić bo wydawało mi się tak dużo, ale przy sadzeniu okazało się że to te sadzonki takie rozrośnięte i wcale tego tyle nie ma i mi nawet na całą rabatę nie starczyło.... ale tak sobię myślę że może jeszcze się uśmiechnę do tej mojej znajomej bo tyle jej tego urosło .... ma rękę do siania nie to co ja.... jak ma wyrzucić to niech rzuca w moją stronę... :lol:

To mój ostatni nabytek.... oczywiście nic już miałam nie kupować... :;230
Irga szczepiona i nowy kolorek marcinka
Obrazek
i po posadzeniu jej od razu mi się rozjasniło co dosadzić do tej rabaty, że chyba jak M nie schowa mi kluczyków do samochodu to znowu pojadę coś dokupić.... ale trzeba być twardym i może uda mi się i nie pojadę chociaż już jak to pisze to sama z siebię się śmieję..... no nie to już jakaś choroba.... ogrodoholizm czy co????? :;230
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

coraz ładniej - będę śledzić postępy ;:138
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Zosiu :wit u mnie... zapraszam, zapraszam i ja do Ciebie szybciutko zajrzałam ale tyle już u Ciebie stroniczek i piękności że to muszę na spokojnie poprzeglądać.... i po czytać, dobrze że teraz wieczory coraz dłuższe....
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Witam Wszystkich w ten sobotni wieczór po pięknym dniu pewnie bardzo pracowitym dla nas wielu.... bo jak tu nie wykorzystać takich warunków pogodowych. Liście pograbione, pomidorki poszły już na kompostownik i truskaweczki też dosadzone, mam nadzieję że zima będzie dla nich łaskawsza niż w zeszłym roku...

a to obiecane zdjęcie tego mojego świerku to chyba taki zwykły choinkowy

Obrazek

i jeszcze trochę jesieni - marcinki
Obrazek

kolejne zdjęcie z początku tworzenia nowej rabaty.... ale finałowe to pewnie już w przyszłym roku... tyle mogę zdradzić że będzie to rabata z przewagą róż....
Obrazek
Awatar użytkownika
DuczekiOsia
1000p
1000p
Od: 10 sie 2012, o 08:38
Kontakt:

Post »

rabatka zapowiada się ciekawie, hehehe ogrodoholizm :;230 :;230 też to mam ;:173 dobrze mieć znajomą z roślinkami :wink: skoro ma wywalić, to pewnie lepiej niech da im szanse na życie u Ciebie :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Sylwiu , nie odwiedzałem Cię , bo nie wiedziałem , że masz już wątek :oops: :oops: :oops: Nadrabiam zaległości , przejrzałem zdjęcia z tworzenia rabat . Sporo zrobione ,na wiosnę będą efekty bardziej widoczne. Betonu raczej nie zakopuj w ziemi, za jakiś czas pewnie znowu będziesz wykopywać go znowu.
Mogę się ,,dołożyć'' do rabat. Coś zawsze jest do zbycia przy mojej zasobności roślin. :wink: ( szkoda , że nie portfela) ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

:tan :tan :tan ;:108 Witam pierwszego mężczyznę w moim wątku.... Tadziu a to różyczka dla Ciebię ode mnie
Obrazek
a co do zakopywania betonu to mam nadzieję że nie będę musiała go z powrotem wykopywać, jak na razie jest to ostatnie miejsce w którym bym coś sadziła.... a z oferty chętnie skorzystam bo potrzeb dużo a kaski nie za specjalnie i może będę mogła czymś się odwdzięczyć

Tak Leokadio jeszcze trochę i będą tworzyły się jakieś kluby anonimowych ogrodoholików :;230 chociaż w sumię nasze FO można już pod to podciągnąć, chociaż mój M ograniczając budżet skutecznie nie pozwala na rozwinięcie się choroby :;230

stellkowy zawrót głowy
Obrazek
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Sylwia czy ta róża ma taki kolor czy aparat go troche przekłamuje?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Piękne powitanie , wielkie dzięki za różyczkę. ;:168
Czasy trudne , trzeba się wspomagać. Na kompost nie wyrzucam żadnych roślin. Początkujący nie muszą odwdzięczać się . Chętnie leczę ,,choroby'' chciejstwa. ;:7 ;:7
Awatar użytkownika
promyk
200p
200p

Post »

Iwonko może odrobinkę ale w realu też jest piękna i jaki zapach.... to taka z babcinego ogródka.... trochę ta zima dała jej w kość i długo się odradzała ale w końcu udało mi się ją wyprowadzić.... dokarmiałam ją gnojóweczką z pokrzywy i mlecza i trochę czosnkiem pryskałam no i taki mały sukcesik... mam nadzieję że po tej zimie będzie lepiej, jakbyś chciała to może udało by mi się skombinować jej sadzonki... o ile teściowa pozwoli..... :lol: bo u niej rośnie taka już większa rozrośnięta którą ja kiedyś osobiście sadziłam i pewnie by się coś ukopało tylko on jest z tych dużych, dorasta do 3 m

Tadziu widzę że nie tylko leczysz nasze duszę pięknymi zdjęciami to jeszcze i nasze portfele... a w ścisłości naszych M, chętnie skorzystam z proponowanej terapii
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”