Ale mam nadzieję, że powrócisz zimą.
Ogród piofigla cz.3
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród piofigla cz.3
No i znów przepadłeś gdzieś w gęstwinie codziennych zajęć.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- piofigiel
- 1000p

- Od: 11 lis 2009, o 17:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Grażynko napisałaś że może powrócę zimą, 'mówisz i masz' .....jestem, ale od razu powiem że te widoki mi nie w smak

Wczoraj i dzisiaj odśnieżałem wszystkie ulegające śniegowi rośliny, czyli większość moich krzewów, bo śnieg mokry jak licho, co najgorsze to jeszcze nie koniec, nadal leje i sypie.
Geniu niestety nie wiele zdążyłem uchwycić na zdjęciach jesiennych widoków a tu taka biała niespodzianka. Przyroda mogła jeszcze długo nas cieszyć swymi kolorami, niestety nawet kiedy śnieg stopnieje, to już czar pryśnie. Ja czekałem dopiero na prawdziwie jesienne kolory, już w tym sezonie pewnie ich nie będzie

Wczoraj i dzisiaj odśnieżałem wszystkie ulegające śniegowi rośliny, czyli większość moich krzewów, bo śnieg mokry jak licho, co najgorsze to jeszcze nie koniec, nadal leje i sypie.
Geniu niestety nie wiele zdążyłem uchwycić na zdjęciach jesiennych widoków a tu taka biała niespodzianka. Przyroda mogła jeszcze długo nas cieszyć swymi kolorami, niestety nawet kiedy śnieg stopnieje, to już czar pryśnie. Ja czekałem dopiero na prawdziwie jesienne kolory, już w tym sezonie pewnie ich nie będzie

- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku dobrze że zrobiłeś choć kilka pięknych jesiennych zdjęć , moje roślinki też zmarzły ale nie ma u nas śniegu .
Dużo u Ciebie śniegu , mnie to bardzo się podoba , ale wiem że Ty zimy nie lubisz.
Dużo u Ciebie śniegu , mnie to bardzo się podoba , ale wiem że Ty zimy nie lubisz.
- monimg
- 500p

- Od: 13 lut 2012, o 13:16
Ja też się witam z sympatycznym Tomkiem. Pięknie skomponowany ogród, dużo soczystej zieleni i jest czym oczy nacieszyć!
Strzyżone krzewy jak spod igły...
Piękne róże, ta NN to prawdopodobnie Kronenbourg (pokazywałeś na pierwszej stronie). Ma duże kwiaty, na zewnętrzenej stronie płatków są żółtawe (szczególnie widać to w nierozwiniętym jeszcze pąku). To róża wielkokwiatowa, bardzo piękna
Strzyżone krzewy jak spod igły...
Piękne róże, ta NN to prawdopodobnie Kronenbourg (pokazywałeś na pierwszej stronie). Ma duże kwiaty, na zewnętrzenej stronie płatków są żółtawe (szczególnie widać to w nierozwiniętym jeszcze pąku). To róża wielkokwiatowa, bardzo piękna
- piofigiel
- 1000p

Witam serdecznie
Geniu myślałem że ten obfity śnieg, pozbawi nasz krajobraz kolorów jesieni ale ku mojej uciesze tak się nie stało

Moniko witam Cię i dziękuję za pochwałę i za rozpoznanie mojej róży.
Jeszcze w tej chwili jedna róża 'Tom Tom' kwitnie

Będąc na Śląsku na Wszystkich Świętych, zatrzymałem się u mojego Wujostwa i nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać ich rarytasów, które co prawda kiedyś już pokazywałem ale myślę że zawsze warto

Pozdrawiam Tomek
Geniu myślałem że ten obfity śnieg, pozbawi nasz krajobraz kolorów jesieni ale ku mojej uciesze tak się nie stało

Moniko witam Cię i dziękuję za pochwałę i za rozpoznanie mojej róży.
Jeszcze w tej chwili jedna róża 'Tom Tom' kwitnie

Będąc na Śląsku na Wszystkich Świętych, zatrzymałem się u mojego Wujostwa i nie mogę się oprzeć żeby nie pokazać ich rarytasów, które co prawda kiedyś już pokazywałem ale myślę że zawsze warto

Pozdrawiam Tomek
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
Witam Tomku
Przepięknie u Ciebie nawet przed ogrodzeniem
Przy okazji mam pytanko zabezpieczać przed mrozem azalie(w tym roku posadzone-wiosną)?
pozdrawiam E
Przepięknie u Ciebie nawet przed ogrodzeniem
Przy okazji mam pytanko zabezpieczać przed mrozem azalie(w tym roku posadzone-wiosną)?
pozdrawiam E
- e-genia

Łał ale u Ciebie pięknie , u mnie już szaro i buro jakoś smutek mnie ogarnął .
- nena08

- Od: 8 lut 2012, o 10:06
Wspaniała gra kolorów
. Na to czekałam.
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
To zdjęcia jest absolutnie PRZEPIĘKNE
Mistrzostwo świata w kompozycji roślinnej. Gratuluję!

- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Tomku pięknie i kolorowo u Ciebie, u mnie halny zerwał wszystkie liście.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- piofigiel
- 1000p

Witajcie
Ewo dziękuję, te zdjęcia z przed ogrodzenia to nie u mnie, napisałem że od Wujostwa ze Śląska. Co do azalii, to jeśli są to wielkokwiatowe, to nie wymagają wiele zachodu, można jedynie trochę dosypać ściółki z kory czy igliwia, natomiast jeśli to azalie japońskie to mocno podsypać ściółką i można zrobić namiociki z włókniny na 'stelażu' z patyczków, albo inaczej osłonić przed zimnymi wiatrami, można gałązkami z iglaków
Geniu byłem po południu w Twoim wątku i nie widziałem burości, tylko paletę barw, piękne hortensje, kale
Nie smuć się, będziemy do Ciebie tłumnie przychodzić na kolorowe wspominki ogrodniczego sezonu.
Aniu nena08 miło mi, witaj. Wczoraj była dobra pogoda do robienia zdjęć ale nie wykorzystałem jej w pełni
Aniu sweety udało mi się dość to zdjęcie, słońce rozpaliło do czerwoności tego berberysa
Olgo dziękuję Ci. Halny zerwał liście i wykurzył z ogrodu? czy będzie trzeba grabić?

Pozdrawiam Tomek
Ewo dziękuję, te zdjęcia z przed ogrodzenia to nie u mnie, napisałem że od Wujostwa ze Śląska. Co do azalii, to jeśli są to wielkokwiatowe, to nie wymagają wiele zachodu, można jedynie trochę dosypać ściółki z kory czy igliwia, natomiast jeśli to azalie japońskie to mocno podsypać ściółką i można zrobić namiociki z włókniny na 'stelażu' z patyczków, albo inaczej osłonić przed zimnymi wiatrami, można gałązkami z iglaków
Geniu byłem po południu w Twoim wątku i nie widziałem burości, tylko paletę barw, piękne hortensje, kale
Aniu nena08 miło mi, witaj. Wczoraj była dobra pogoda do robienia zdjęć ale nie wykorzystałem jej w pełni
Aniu sweety udało mi się dość to zdjęcie, słońce rozpaliło do czerwoności tego berberysa
Olgo dziękuję Ci. Halny zerwał liście i wykurzył z ogrodu? czy będzie trzeba grabić?

Pozdrawiam Tomek
- e-genia

Tomku mój wątek jeszcze z jeden dzień będzie wspomnień ,potem zamykam na zimę .
Genia
Genia
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Tomku po Twoim ogrodzie nie widać, ze spadł przedwczesny śnieg, nadal jest cudowna, niesamowicie kolorowa jesień, taka jak kocham najbardziej
U mnie niestety, śnieg zniszczył większość liści na krzewach i drzewach, tak, ze kolorków jest niewiele, jakieś tam niewielkie berberyski gdzie nie gdzie się się czerwienia, a pozostałe łyse badylki wśród zieleni iglaków....
- piofigiel
- 1000p

- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Tomku witaj!
Dopiero taraz zauważylam, że masz nowy wątek, rzadko ostatnio bywam na forum
Nie wiedziałam, ze masz tyle pieknych róż w ogrodzie. 'Flamenco' cudna.
Ta nn to z pewnością 'Kronenburg'.
Czekam na maj i kwitnienie azalii. mam nadzieje, ze zasypesz nas w tym czasie fotkami twojego ogrodzu. Jest w tym okresie rewelacyjny!
Dopiero taraz zauważylam, że masz nowy wątek, rzadko ostatnio bywam na forum
Nie wiedziałam, ze masz tyle pieknych róż w ogrodzie. 'Flamenco' cudna.
Ta nn to z pewnością 'Kronenburg'.
Czekam na maj i kwitnienie azalii. mam nadzieje, ze zasypesz nas w tym czasie fotkami twojego ogrodzu. Jest w tym okresie rewelacyjny!