Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Aguś...a my byliśmy z dziećmi , były w wieku właśnie Twojego Filipa i mojej Oliwki .

Łukaszu ...witam Cię Rodzyneczku ( nie z sernika :;230 ) , w moim "Królestwie ..." . Jest mi niezmiernie miło , że Ci się podobają .
Zapraszam ponownie ....bardzo serdecznie :wit .

Justysiu...witam Cię bardzo serdecznie w kolejnej odsłonie " Mojego królestwa ..." i dziękuję za miłe slowa ;:196 . Gratuluję dobrych wyników w nauce Twoim synom ...prawda , jak serce rośnie ?
Tak , wybieram się ...autobusem i raczej z trasy nie zboczę ;:185 , a szkoda , bo chętnie wpadła bym w Twój " Rozczochrany " ;:108 .

Ewuniu ;:167 serce moje ...wiem ,że jesteś zarobiona po pachy i masz mało czasu na FO ...a tyle się dzieje ...co dzień , co innego kwitnie w ogrodzie ...a upał niemożebny ....pływam , doslownie w swoim ...pocie . Chyba na wodę nawet nie zarobię , bo bez przerwy się "ciaptam "- zewnętrznie i wewnętrznie .

Gosieńko..dziękuję , miło mi ,że tak uważasz ;:196 . Tylko , nie mów mi ,że Ty nie masz ręki ...wszak Ci wszystko kwitnie przepięknie i zebrałaś sporą kolekcję różnorakich roślin . notabene liliowce , to raczej żelazne rośliny - rosną bez problemu , więc warto w nie inwestować .
Przez Twoją - jak to sama nazwałaś - ' pipidówkę ' , nie jadę .

Obiecane wczoraj nowe kwitnące liliowce i ..taka tam ' drobnica ' ...ale bardzo cieszy .
Zapraszam bardzo serdecznie ;:180 .

Na pierwszy rzut idą domowe .

Hibiscia " Boreas " & Hipeastrum n/n .

Obrazek Obrazek

Skrętnik & Hibiskus pełny " Orange ".

Obrazek Obrazek

Czas na ogrodowe ...więc zaczynamy ;:167 .
Języczka dłoniasta * Ligularia x palmatiloba & Hibiskus syryjski

Obrazek Obrazek

Cyklamen europejski * Cyclamen purpurascens & Ketmia południowa

Obrazek Obrazek

A teraz liliowce .

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Róża " Rumba " na pniu & Czarnuszka damasceńska .

Obrazek Obrazek

Ketmia syryjska " Leopoldii " & ponownie " Rumba " , ale solo - zbliżenie kwiatu .

Obrazek Obrazek

Widok ogólny na "cebulową " , z jeżówką " White " na pierwszym planie & Psianka Rantonetti .

Obrazek Obrazek

Milin amerykański " Flamenco " & Goryczka długolistna * Gentiana affinis

Obrazek Obrazek

I jeszcze lilie ...nie widzę Triumphator- a , czy aby nie zmarznął ?

Pierwsza , to " Eyliner " & " Merlet "

Obrazek Obrazek

Piękna , pomazana jakby pędzlem malarza n/n z Biedronki & pełna Aphrodite ...coś słabo z jej pełnością :;230 .

Obrazek Obrazek

A na koniec ....dziękuję za poświęcony czas ;:196 .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAGÓDKO :wit
Jestem z rewizytą i z przyjemnością oglądam liliowce,bo mamy podobne i co ważne - podobają się nam :!:
Chciałem trochę dokupić nowych ale się nie udało.
Czego nie można kupić,to klimatu takiego jak w Twoim ogrodzie.I to jest wartość sama w sobie.
Zazdrosny o klimat,
Sławkowski
Awatar użytkownika
jdz11
200p
200p
Od: 7 lis 2011, o 20:04

Post »

No no co za kolekcja liliowców ;:138 ;:138 ;:138
Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Awatar użytkownika
maliola
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2012, o 16:01

Post »

Witam, tak na szybko przeglądnełam Twój ogród, cudnie, właśnie coś takiego mi się marzy w moim. Tez mam i brdzo lubię oleandry, próbuje wyhodować fuksje wysokopienne i z zachwytem podziwiam Twoje. Na pewno będę zaglądać. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku ...a wiesz , że czekałam na Ciebie ;:108 ? Nie wystarczy przyjmować ...trzeba też bywać :;230 .
Słuchaj Sławkowski..poczucie humoru masz zajefajniste ...dziękuję ...ale , ale ... klimat u Ciebie niczego sobie ...widziałam przecież na fotkach . Warto pisać się u Emila vel em , na liliowce i irysy ...ma fajne odmiany .
Ty masz w istocie rzeczy , że tak powiem wiele odmian z nowszej generacji - moje , to proste ,skromne , ale eleganckie - jak ich właścicielka ;:224 .

Justysiu ...miło mi ,że Ci się podobają . Znam Panią Marię z Biecza ...ma córkę mieszkającą na stale w Szwajcarii . Wysyłałam jej 9 lat temu roślinki .

Maliolu...witam w moich progach - bardzo mi miło za tyle ciepłych słów ;:180 . Moje oleandry mają już ponad 1.60 cm , a fuksja drzewkowa 1.70 cm . Zapraszam sercecznie , w każdej chwili ... ;:167 :wit
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Jagódko, te piękne zdjęcia są w 100% odzwierciedleniem tytułu Twojego wątku... 'uczta dla oczu i balsam na wszelkie zło'... dziękuję ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję Aguś. ;:196 ..oj , tak , masz rację ...gdy mi smutno i źle , to idę do ogrodu . Zapominam wtedy o całym świecie i problemach ...tracąc poczucie czasu . Czasem sobie podśpiewuję ... ;:224 . A to dla Ciebie ;:196 .

".... O świcie , boso , po rosie ...
Oprowadzę Cię po mym ogrodzie ...
Lecz gdy słońce będzie wysoko ...
Usiądziemy na ławeczce , w chłodzie ...

Dzwonki zadzwonią , maki spuszczą główki ...
Róże purpurą się obleją ...
Wiem , bardzo je kochasz ...jesteście jak dwie połówki ...
One za Tobą szaleją ...."
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Igo, pięknie śpiewasz ;:180
Czy nie można w ramach zwiedzania bliższej i dalszej okolicy wpaść na głębokie Kaszuby, w sam środek rozczochranego :?:
Czarnuszka urocza, siałam, ale zapomniałam gdzie :oops: . Może jeszcze się pojawi :?:
U ciebie wszystko kwitnie o dobry tydzień wcześniej ;:108
Awatar użytkownika
megi1402
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2010, o 00:28

Post »

Ja nie podśpiewuję w ogrodzie, bo nie umiem, ale poczucie czasu zatracam tak samo.
Piękności pokazujesz Jagódko, jak zawsze ;:333
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Witaj upalnie Jagódko,jeszcze na 4 stronę się załapałam!Zarobiona jestem podobnie jak Evluk...
Stewię po prostu obrywasz po listku,myjesz i tym słodzisz.Ja daję ją do sałatki owocowej ojczulkowi.
Podziwiam liliowce.Ketmię po tej zimie straciłam,jest jeszcze druga mała,ale nie wiem w jakim kolorze i czy w tym roku zakwitnie.W ogrodzie bardzo sucho.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Uwielbiam do Ciebie zaglądać , ponieważ oprócz uczty dla oczu mam też balsam dla duszy ;:167
Piękną poezję tworzysz . Pozdrawiam z tropikalnej Wielkopolski ;:196
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Justysiu ...ja nie jadę zwiedzać , ani też za długo bytować ...jadę po wnuczkę i zaraz wracam . Jeżeli jechała bym samochodem , to co innego ...ale serdecznie dziękuję za zaproszenie i miłe słowa ;:196 ...a to wiersz , jak zawsze stworzony z potrzeby ;:167 ..., w przypływie chwili

Gosiu...dziękuję ...miło czytać takie słowa ;:196 .

Ewka , ja wiem już co i jak się robi ze stewią , dostałam link od Gosi / megi 1402 - ale dziękuję za radę ;:196 .
Moje zwykłe , syryjskie , które rosły w ogrodzie - zmarzły podczas tej pokręconej zimy , ostały się dwie małe ... a te na fotkach rosną w dużych donicach . Remontu współczuję , jeszcze w taki upał ...ja to mam już za sobą .

Aguś ..a wiesz , że słowa Twe są też w pewnym sensie balsamem dla mojego serca ...bardzo Ci dziękuję , jest mi niezmiernie miło ;:196 .
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

No tak :oops: a ja dopiero teraz zajarzylam ,ze nie mam powiadomień z Twojego wątku .Wierszyk piękny masz talenty Jagódko a kwiaty słuchają także Twoich wierszy i dlatego tak pięknie rosną
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagódko przepiękne doniczkowe kwiatuszki, masz wspaniale kolorowo i w domu i w ogrodzie :D Liliowce zjawiskowe, bardzo lubię te kwiaty, a teraz z nimi czyste szaleństwo, tyle odmian, kolorków i kształtów....tylko się zachwycać :D
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu , a wiesz ,że ja też nie mam powiadomień ;:185 ...miło mi , że pamiętasz o mnie ;:196 . Tym nie mniej dziękuję za ciepłe słowa dotyczące moich wierszy ( takie tam wierszoklecenie ) i roślin - no , słuchają - bo chyba to lubią :;230 .

Agusiu...dziękuję ;:196 ...oj jest kolorowo ...jak to latem .." Lato , lato wszędzie , oszalało , zwariowało moje serce ...." chyba tak to leciało ;:224 .

Dzisiaj jadę do Oliwki , by ją przywieźć na wakacje do siebie . zawsze to jakaś odmiana dla Niej - z północy - na południe ;:108 .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”