Ogródek Robaczka cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 3

Post »

Kasiu pędzi ten Twój wątek jak szalony,nie było mnie od wczoraj ,a tu jeż czwarta strona ;:oj
Śliczny wstęp ;:108 zdjęcia jednak nie oddają rzeczywistości :D .Kolorki na zdjęciach zawsze oszukane,na żywo Twój taras jest przepiękny,te donice mnie zachwyciły i te kompozycje kwiatowe w nich ...cudo ;:oj
U mnie już postanowione ...wracam z wakacji i działam z różaną rabatą.Na początek wybrałam dwadzieścia róż,mam już wypisane teraz tylko podróż do rosarium i działam.Kasiu powiedz mi tylko czy róże można sadzić zawsze czy lepiej poczekać jednak do września?
Teraz już czeka mnie tylko wielkie pakowanie i zmykam od tej pogody :) ;:196
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

beata68 pisze:Wstawiaj proszę dla mnie Rooguchi, ciągle mi mało, tak pięknie go wkomponowałaś, że kojarzy mi się z niebiańską harfą.
Już kiedyś pisałam, że mam takie skojarzenie :wink: I gdyby harfy nie były takie drogie (ok. 70 -100 tys zl) to kupiłabym sobie taką harfę do ogródka i pociągnęła na niej Rooguchi. Swoją drogą mam dużo takich muzycznych pomysłów, wykorzystam w jakimś projekcie muzycznego ogródka :wink: W Kamionkach też tak wieje jak w Plewiskach?
Awatar użytkownika
edi13
1000p
1000p
Od: 14 maja 2007, o 13:21

Post »

Kasia i ja się zaraziłam już wykombinowałam gdzie u mnie może powstać rabata różana :tan

Twoje tak biją po oczach ;:oj cudne ;:138
Pozdrawiam Serdecznie i zapraszam do mnie
Edyta
No to jestem ogrodnikiem
Awatar użytkownika
marika2006
200p
200p
Od: 24 kwie 2012, o 09:37
Kontakt:

Post »

:wit
Pięknie :) Zazdroszczę zapachów :)
Pozdrawiam cieplutko i kolorowo :)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55916" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Kasiu Twój ogród pędzi jak oszalały, a z każdym dniem pięknieje ;:138 . Dlaczego tego nie widać w moim :evil:.
Jeśli chodzi o eko-bord też o tym myślałam, ale jakoś nie mogłam się do niego przekonać. Zresztą podobają mi się kostki granitowe i chyba przy nich zostanę, ale ze względu na finanse :wink: trzeba będzie z nimi poczekać do przyszłego roku.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasiu, a co ja tak w tyle zostałam ;:oj
Pięknie zaczynasz kolejny wątek. Pokazałaś Emmanuelle, podoba mi się ta róża.
Można ja kupić w kraju ?
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

No tak, ja obserwuję sobie poprzedni wątek i wciąż widzę 86 stronę i stwierdzam, że jakoś tak dziwnie u naszej Kasieńki ucichło, co zaczęło mi się wydawać bardzo podejrzane, więc sprawdzam i co widzę zaproszenie do nowego wątku ;:oj wchodzę a tu już 4 strony ;:223, normalnie struś pędziwiatr :;230. Robaczku kochany mam nadzieję, że się na mnie nie obraziłaś, że w sobotę nie dotarłam, cóż siła wyższa, goście , kawka no i ;:136 , ale na pewno nadrobię. Uwielbiam takie porównania jak było przed i jak jest teraz, super fotorelacja, u Ciebie w ogóle to wszystko bardzo błyskawicznie przebiega i zmiany i wzrost roślin, a nawet ich kwitnienie, oj kusisz, kusisz tą Heidi Klum.
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Ten busz przyścieżkowy wygląda wspaniale ;:167
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Jak możesz nawet pomyśleć "zanudzać tymi samymi widokami" goszczę u Ciebie regularnie bez wpisów a jeszcze nigdy nie poczułam się znudzona tylko oczarowana i zaczarowana pięknem Twojego ogrodu ,Twoich realizacji i harmoniom jaką tu odnajduję . Pozdrawiam Monika :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja zwróciłam uwagę na piękne nowe hortensje ;:108 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie! Kolejny zimny, deszczowy dzień..normalnie listopad za oknem..więc rozpaliłam w kominku, nalewam wina i rozgrzewam serce widokami róż w oczekiwaniu na prawdziwe lato... ;:224

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Fragolciu, busz przy ścieżce gęstnieje każdego dnia, ale taki był zamysł, więc bardzo mnie to cieszy :D
Tutaj fragment buszu

Obrazek Obrazek

Agness, bardzo dziękuję za tyle serdecznych słów ;:196 Miło mi, że Ci się u mnie podoba, mój ogród zawsze otwarty dla gości, zapraszam!
Tadek, witam i zapraszam! ogród to nie tylko moja praca, M duuużo pomaga, ale bardzo dziękuję!
Reniu, Jolu witajcie! bardzo mi miło widać "znajome" twarze ;:196 Cieszę się, że chcecie do mnie zaglądać :-))
Aguś te hortensje są tegoroczne, zamawiałam od Grzesia - przywiózł mi na zjazd. Na pewno były podpędzone w tunelu, inne jeszcze nie kwitną - poza Annabelle oczywiście, która szaleje. To nowe odmiany, bardzo jestem ich ciekawa, bo mają kwitnąć na pędach jednorocznych i dwuletnich - fioletowa to seria Everbloom Blue Heaven - u mnie inna kwasowość ziemii stąd kolorek, a różowa to seria You & Me Romance. Ciekawe jak przezimują..Jest też jedna ciekawostka - jedna ogrodowa przemarzła mi w marcu, miała zaschnięte pąki więc ciachnęłm i słuchaj tego - wypuściła pędy, a na nich pąki kwiatowe :shock: Może to też jakiś mutant? Nie znam odmiany, ale w ubiegłym roku kwitła tak:

Obrazek Obrazek

Aguś, April - witajcie! Miło mi, że jesteście! Zapraszam do mojego ogródka, dziękuję za odwiedziny!
Lulka, dziękuję ;:196 Rosarium U za chwilę obsypie się kwiatami, będzie cudna! Moja szaleje, choć ten deszcz trochę ją zmęczył..
Jule, Ty masz na taką pogodę najlepsze określenie..bura szmata na niebie... ;:222 I jeszcze zimno i wieje..ehh..lato w Polsce, a ja w kominku palę ;:223
Beatko, Rooguchi dla Ciebie ;:196

Obrazek Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Przepraszam, że na raty, ale to kasowanie emotikonów... ;:124

Marta, zastanawiałam się właśnie co z Twoim pawilonem przy tej wichurze..u mnie wiało okrutnie, myślę, że mogło go wyrwać bez cudzej pomocy. Ziemia podmoknięta, a ta płachta to niezły żagiel. Dobrze, że zdążyłyście uratować. Dzisiaj paskudnie jest..kiedy będzie słonko..? Ja chcę..do Australii! Tam nawet zimą jest 10 stopni więcej niż u nas w lecie.. ;:145
Oluniud, bardzo dziękuję!Jest mi bardzo miło, jeśli moje rabaty różane choć trochę przyczyniły się do Twojej decyzji o nowej różance! Wspaniale będzie pasować do Twojego ogrodu, jestem pewna :uszy Napisz koniecznie jakie odmiany wybrałaś, bo że kolory będą pastelowe, to już wiem ;:196 Róże w donicach możesz sadzić cały sezon, byle nie w upalne dni. Te z gołym korzeniem sadzimy wczesną wiosną albo jesienią. Życzę udanego urlopiku i czekam na realizację różanych planów ;:138
Bozuniu, chętnie obejrzałabym taki ogródek muzycznie inspirowany według Twojego projektu ;:oj To by było coś :uszy Twoje skojarzenie z harfą zapadło mi w pamięci, gdy na niego patrzę, zawsze o tym myślę ;:196
Edytko, bardzo się cieszę! Zdradż szczegóły! Twój ogród już obfituje w wiele cudownych roślinek.hortensje, clematisy..róże będą się pięknie komponować! Jakie odmiany wybrałaś? Gdzie powstanie ta rabata? Miejsca masz duuuuuużo :tan
Marika, witaj :wit Zapachy faktycznie cudne - zwłaszcza lawendowo-różane ;:170
Maddy, kostka granitowa to na pewno trwalsze rozwiązanie niż ekobord, lepiej poczekać :uszy Twój ogród też się zmienia, ale żeby się o tym przekonać najlepiej jest porównać foty sprzed roku, albo wyjechać na dłuższy urlopik..wtedy to jest dopiero szok!
Majka, witaj! Emmanuelle kupiłam u Kamili, w Rosaplant wczesną wiosną (występuję pod swoją drugą nazwą Dieter Muller) Jesienią będzie dostępna ;:333 Na razie mogę polecać, same pozytywne odczucia ;:333
Ilonko, witaj! Cieszę się, że mnie znalazłaś ;-)) Oczywiście rozumiem, że tym razem nie mogłaś dotrzeć, do następnego!
Heidi piękna, choć ciągłe deszcze jej nie służą, kwiaty marnieją, na liściach pierwsze objawy zmęczenia.

Lavender Lassie & Heidi Klum
Obrazek Obrazek

AniuDS, witaj! Miło mi, że wpadłaś! Cieszę się, że busz różany Ci się widzi - mistrzyni różanych kompozycji ;:180
Monia, tym bardziej się cieszę, bardzo dziękuję za takie słowa - uskrzydlają do dalszej pracy!
Edytko, dzięki! Pisałam wyżej, co do za cudaki ;:173 Cieszę się, że Ci się podobają :D

Popatrzcie jaki śmieszny czosnek - odmiana HAIR Trochę kudłaty, co nie? :;230

Obrazek Obrazek

kompozycja na tarasie - trochę przypadkowa - rozrasta się :D Smagliczka wysiana, lobelia też a to różowe....co to było..? nie pamiętam ;:131

Obrazek

I różyczki na osłodę chłodnego wieczoru...

Nostalgie & Octavia Hill
Obrazek Obrazek

Powojniczki

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
OLUNIA
500p
500p
Od: 11 sty 2012, o 12:47

Post »

Kasiu w moim wątku wypisałam parenaście gatunków róż jakie bym chciała ,ale wysłałam Ewuni do wglądi i opini :D
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A od jakiego Grzesia zamawiałaś te hortensje Kasiu? Ja w tym roku kupiłam Blue Heaven, Coco i Passion, ale od Adriana :D .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oluniu, już przeczytałam i napisałam coś tam o nich ;:196
Edytko, hortensje zamówiłam u tego Grzesia. Coco fajna, widziałam u Aguniady :uszy Pozostałe też piękne, ciekawe jak będa zimować..? ;:224
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”