"KROKIETY Z MIĘSEM ORAZ Z PIECZARKAMI I SEREM" - 16
Składniki:
- upieczone naleśniki,
- olej, bułka tarta, jajko.
a) Farsz mięsny:
- 1 kg ugotowanego mięsa np. od łopatki,
- 2-3 cebule,
- olej, sól, pieprz.
Mięso zmielić, dodać wcześniej pokrojoną w kosteczkę i podsmażoną cebulę, sól i pieprz.
b) Farsz z pieczarek i sera:
- 50 dkg pieczarek,
- ser żółty Gouda (co do ilości, to jak kto lubi

),
- łyżka masła, sól, pieprz, oegano.
Utarte na tarce o grubych oczkach pieczarki udusić na masełku, doprawić. Po przestudzeniu(

) dodać utarty ser żółty, doprawić.

Farsz nakładać na naleśnik.

Zawinąć boki, górę i zrolować.

Posmarować roztrzepanym jajkiem (ew. z dodatkiem łyżki mleka).

Obtoczyć w bułce tartej. I obsmażyć z każdej strony na oleju.
