RODoS

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p
Od: 27 mar 2012, o 21:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: RODOS-Rodzinne Ogródki Działkowe Okolice Sosnowca

Post »

Cześć Adrian :wit bardziej zagłębie :wink: ale zawsze jak ktoś pyta to śląsk :lol:
a możecie mi gdzieś pokazać na foto jak to wygląda ???
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam :wit
Odwaliliście na działce kawał dobrej roboty. Też od niedawna jestem posiadaczką działki. Współczuję z powodu braku wody u mnie na szczęście każdy ma swoją studnię i nie muszę się na nikogo oglądać czy płaci czy nie bo woda jest za free.
Pomysł z obsadzeniem ogrodzenia tujami bardzo fajny. Muszę teraz uciekać do kuchni ale będę tu zaglądać ;:108
Awatar użytkownika
as1112
200p
200p
Od: 28 mar 2012, o 15:39
Kontakt:

Post »

Witam,

Zmieniliście działkę nie do poznania ;:138 Już teraz tylko same przyjemne zajęcia - planowanie, sadzenie ;:63
Ja jestem dopiero na początku tej ciężkiej drogi :) Przyznam, ze tez kilka nocy mam nieprzespanych - marzyłam nie o śnie ale o tym żeby jak najszybciej usiąść do kompa i zaczynać projektowanie. Na szczęście już troszkę mi przeszło o cierpliwie czekam na swoją kolei :)

Pozdrawiam
Moje początki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=55280" onclick="window.open(this.href);return false;
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39

Post »

Dobrze wiedzieć że nie tylko ja ślęczę po nocach i skoro świt. Ja się kładę spać i budzę z myślą o roślinach i o tym co gdzie posadzić itp.
X-A-9
---
Od: 24 gru 2009, o 12:54

Post »

Ale województwo śląskie :D niestety mam młode własne sadzonki więc nie ma się czym chwalić i trzeba poczekać parę lat, ale widziałem takie w katalogu, pięknie to wyglądało.
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Ja też mam dopiero 40 cm krzaczki.
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

jednak wolę iglaki :D ładnie to wygląda, byłam na działce u koleżanki kiedyś, ona ma ligustr dookoła, super zasłania od sąsiadów, tło dla innych roślin, ale ja wolę jednak iglaki ;:167 jako dziecko dużo w lesie przebywałam i może dlatego ??? :lol:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tez lubie iglaki a jest ich do wyboru do koloru. Wcale nie trzeba robic nudnego iglaczego zywoplotu, mozna pomieszac kolory i formy. A z drugiej strony, do formalnego ogrodu, pstrokacizna tez nie wyglada dobrze i jednorodny zywoplot z iglakow robi kropke nad i.
Jest jeszcze pare zalet iglakow, bo jak sie korzysta z ogrodu nie tylko cieplymi porami, to robia dalej za oslone optyczna i wiatrowa. Do tego w zimniejszych klimatach lepiej sadzic iglaki, jak chce sie uprawiac bardziej wrazliwe rosliny.
Kazda roslina ma swoje za i przeciw - jak podobaja Ci sie iglaki to je sadz, bo sa piekne.
Debra
200p
200p
Od: 9 sty 2012, o 15:34

Post »

Dokładnie :!: Lubisz iglaki, to je sadzisz, bo liczy sie Twoje zdanie w Twoim ogrodzie :idea:
Każdy powinien kierować się własnymi upodobaniami, nie przejmując się zdaniem innych osób. Twórz ogród jaki lubisz, inaczej możesz nie czuć się w nim dobrze.
Awatar użytkownika
wosiek67
500p
500p
Od: 26 lut 2012, o 14:24

Post »

Tak tak rób co chcesz i nie przejmuj się tym co mówią inni to jest Twój ogród :wit
Historia magistra vitae
Pozdrawiam Wojtek
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

e tam ... tu nikt nie mowi co kto ma robic i ze cos jest bee a inne cacy, tylko stara sie podpowiedziec, moze to - moze tamto a co kto wybierze z tych czy innych czy tez swoich pomyslow, to juz jego broszka czyli zmartwienie :wink:
Awatar użytkownika
anushka
200p
200p

Post »

jak patrzę na pogodę dzisiaj za oknem to się zmartwiłam... niby fajnie ( od razu lepiej się spało :lol: ) , ale to mi krzyżuje plany dzisiejsze :roll: ;:185
poszeprałam troszkę po forum i okazuje się,ze kwiatki które dostałam to aksamitki i lobelia :lol: no i się tak zastanawiam czy na działkę ich nie wziąść i posadzić gdzieś ???
szkoda,że to rośliny jednoroczne, te aksamitki to już mi przekwitają, ale po dwa nowe pąki puszczają ;:oj , lobelia ciut przywiędła - ale to pewnie na skutek słońca w którym ostatnio stała ,a ja myślalam,że ją przelałam :oops:
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chabazie mozesz wyniesc na dzialke, Aksamitki powinny jeszcze troche pokwitnac, bo one dosc dlugo obsypuja sie kwieciem a Lobielia, to kwitnie do mrozow ;:108
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

anushka pisze:Lukrecja a ty "zieleninę" gdzie kupujesz bo widzę,że ty gdzieś w pobliżu :lol:
ja wczoraj byłam w praktikerze ( same cisy po 14zł, żadnych tuji) , LM ( też jakieś powybierane rzeczy, wierzba hakkuro taka chyba z 50cm za 25zł :shock: ciut za kolano mi była, miesiąc temu były za 17zł takie do szyji mojej :roll: ) i Auchan - w tym ostatnim tylko był wybór że szok :shock: ale np. żurawek i host nie było :shock:
modrzew ten szczepiony na pniu 149zł :lol: ale ogromny , w wielkiej donicy :wink:
Byłaś zobaczyć w szkółce nadleśnictwa rybnickiego na ulicy Wielopolskiej? Mam z tej szkólki wiele iglaczków. Prowadzą sprzedaz i dużych i małych roślin, w doniczce lub z gołym korzeniem. W Praktikerze byłam , zobaczyłam i przeraziłam stanem ich roślin ;:202 Ceny wzięte z kosmosu a jakość ;:222 Wiele osób kupuje na Wielopolskiej, ceny mają jak dla mnie do przyjęcia a rozrzutna nie jestem :wink:
Awatar użytkownika
jacekopole71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2012, o 17:28

Post »

RODOS ,a ja myśłałem,że będzie coś o wyspie ;:oj haha
Ktoś napisał...działka z dużym potencjałem,to fakt.Można na niej tworzyć różności a eksperymentować do woli...bo chyba o to w tym wszystkim chodzi :wink: Ważne ,że masz przestrzeń,i ten własny zakątek...
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”