Miałam Klauna,który u mnie był wysoki-to jest pewne, a Ty, drogi Waldku, wpisz sobie w wyszukiwarkę "aksamitka Mr Majestic" i przeczytaj opisZotti pisze:Udowodnij

Miałam Klauna,który u mnie był wysoki-to jest pewne, a Ty, drogi Waldku, wpisz sobie w wyszukiwarkę "aksamitka Mr Majestic" i przeczytaj opisZotti pisze:Udowodnij
Szkoda, że nie pamiętasz nazwy tej żółtej odmiany, na moje oko wyglądają jak "Fantastic" (fotki poniżej), ale może ktoś to potwierdzi...malgocha1960 pisze:
U wielbiam aksamitki,sieje je w kazde wolne miejsce,ale nie znam nazw odmian.W ostatnim sezonie kupiłam te ciemno żółte,wysokie,kwiaty piekne jak chryzantemy,sa przepiekne i baaaardzo długo kwitną.
Ciekawe czy ta pierwsza odmiana to ta sama co "Fantastic" innych firm:
No to wszystko jasnemalgocha1960 pisze:Znalazłam opakowanie z ubiegłego roku - zgadza się,napisane jest fantastic.
To już wiem dlaczego w sklepie ogrodniczym (w którym zresztą w tym roku nie zamawiano jeszcze nasion kwiatów - tak mi powiedziano, gdy pytałem o odm. "Fantastic") wisiały zapewne ze starej dostawy te biało-kremowe, z terminem przydatności styczeń 2014 r.malgocha1960 pisze:Miały na pewno około 50-60 cm wysokości,a kwiaty tych najbardziej okazałych wygladały jak chryzantemy.Jeden kwiat kwitnie bardzo długo,duzo dłuzej niz tych zwykłych,bo znajoma nie mogła doczekac się do przekwitniecia,zeby nasiona zebrac.Rozczarowałam się tymi białokremowymi.Łdne kwitnienie to dosłownie kilka dni,potem robia sie brzydkie.