Nelu 
słowa pochwały z takich ust jak Twoje dają mi szczególną satysfakcję. Do profesjonalistki jednak to mi baaaardzo daleko, zresztą sama najlepiej wiesz ile razy nękałam Cię banalnymi pytaniami a Ty z cierpliwością na nie odpowiadałaś

Jednak cały czas się uczę, i to od najlepszych Forumków. Co do gleby.... w przeważającej częsci - masakra. Nie wiem czy to nawet gliną można nazwać, babcia mówi "celizna." Czasami tylko kilof pomoże. Staram się wtedy zawsze zrobić drenaż i odpływ, a z tym już mniejszy problem bo wszędzie skarpa

. Na szczeście są miejsca gdzie ziemia jest naprawdę lepsza i tam staram się teraz sadzić róże i powojniki.
Nelu zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę - w realu i wirtualnie. Chociaż w realu naprawdę nie jest tak ładnie. A tymczasem dla Ciebie Morgengruss przekornie - w wieczornej poświacie
Uploaded with
ImageShack.us
Adrianno czytając Twoje pochwały czułam jak się rumienię. Zbyt dużo komplementów i do tego jakich.... Nie zasłużyłam na takie pochwały. Założenia pałacowe - brzmi niesamowicie dostojnie, ale chciałbym mieć ogród bardziej swojski ale z taką lekką elegancką nutą (określenie Ursulki-bardzo mi się podoba) Myślę, że dużą rolę odgrywa tu granit. Bo gdyby murki były z kamienia polnego, to byłby inny efekt. Chociaż teraz wprowadzam duże polne kamienie na schody

I tutaj muszę pochwalić mojego męża. Bo ja najczęsciej sobie coś wymyślę...a on często przekłada to na rzeczywistość. Co prawda trwa to..... baaardzo długo, ale jednak. Większość murków, schodów, obramowań rabat itd to dzieło mojego m

Co prawda główne murki dzielące ogród na tarasy robiła firma (potrzebny był ciężki sprzęt) ale on nad wszystkim czuwał. A ja przychodziłam z pracy i prosiłam np.ścieżkę przerobić (bo była prosta, a ja chciałam wszystko w łukach). Adrianno i powtórzę to co już pisałam. Przecież ja wybieram najładniejsze zdjęcia, które Wam pokazuję. W realu naprawdę nie jest aż tak ładnie. A miejsce w którym mieszkam to jak zauważyłaś zasługa losu, a nie moja. Wy mieszkając na moim miejscu stworzylibyście prawdziwy raj. Wszystko to nie zmienia jednak faktu, że uwielbiam moje miejsce na ziemi

Fragment mojej zeszłorocznej wiosny dla Ciebie
Uploaded with
ImageShack.us