Imer - Mój foto wątek...

Humor, psychologia, podróże, pokrewne.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Imer - Mój foto wątek...

Post »

Wybaczcie, że nie ma nic nowego, ale kompletnie nie mam czasu na obróbkę i wrzucenie, postaram się za jakiś czas coś dorzucić.

Dziękuje Dorotko,
Masz podobny aparat do mojego (D40), obsługa jest banalna, pod warunkiem, posiadania podstawowej wiedzy o fotografii.
Używanie auto przy bardziej zaawansowanym aparacie, to jak jeżdżenie sportowym samochodem na 3-cim biegu ;)
Warto poświecić troszkę czasu i doszkolić się - poczytać, a nawet spytać się - chętnie podpowiem, jeśli oczywiście tylko będę znal odpowiedź - a zapewniam że nawet prosta lustrzanka zaskoczy Cię bardzo :)
Chociaż powiem szczerze, że czasami brakuje mi "parę rzeczy" w moim D40.
davussum
500p
500p
Od: 26 sie 2010, o 15:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

W takim razie z niecierpliwością czekam na nowe zdjęcia.
Muszę usiąść wreszcie do tego aparatu tylko nie wiem czy coś z tego wyjdzie. Problem polega na mojej sklerozie i wszystko mi wypada z głowy. Jest to skutek uboczny siedzenia w domu. Odkąd przestałam pracować, "myśleć", mój mózg umarł. Czasem najprostsze czynności typu zakupy sprawiają problemu bo zawsze zapomnę czegoś kupić :;230 Czasami mam wrażenie że cofam się w rozwoju i niedługo "zniżę się do poziomu" mojego 4 letniego synka. Próbowałam raz poczytać o co w tym wszystkich chodzi ale czytałam i miałam wrażenie że to wszystko jest napisane po chińsku. Kiedyś taka lustrzankę rozgryzłabym w kilka godzin a teraz zbieram się już który rok i nie mogę się do tego zabrać ;:223 ;:223 ;:223
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Jeśli znasz podstawy robienia zdjęć, to wystarczy zapamiętać, gdzie co się ustawia... i ćwiczyć, a po jakimś czasie samo wchodzi do głowy. Jednak pamiętaj, że w żadnej instrukcji obsługi nie będzie napisane jak zrobić dany kadr w konkretnych warunkach i jakich ustawień użyć :)
davussum
500p
500p

Post »

co gdzie się ustawia to wiem, kadry też nie problem najgorsze to te ustawienia ;:223 jakoś nie mogę tego wyczuć ;:60
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

davussum pisze:co gdzie się ustawia to wiem, kadry też nie problem najgorsze to te ustawienia ;:223 jakoś nie mogę tego wyczuć ;:60
Oj a tego to ja nie zrozumiałem.... :)
davussum
500p
500p

Post »

ha ha ha ale napisałam masło maślane
chodziło mi że wiem co gdzie jest w opcjach aparatu tylko nie wiem jak to wszystko poustawiać żeby wyszło ładne zdjęcie a nie rozmazana plama
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

No tak i tu warto poczytać jakąś literaturę o podstawach fotografii. Zależności w niej występujące (czas migawki a przesłona, głębia ostrości, iso itd). Wbrew pozorom nie jest to trudne - szczególnie mając do dyspozycji lustrzankę. A później to już tylko znaleźć czas i uczyc się :)
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Remik jeśli masz patent gdzie znaleźć czas to podpowiedz,właśnie brak mi go na rozszyfrowanie mojego aparatu.
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Niestety sam bym chciał wiedzieć. Sporo czytam dojeżdżając do pracy komunikacja miejską, mam około godzinki w każda stronę to zawsze troszkę czasu mniej się marnuje. Można i kosztem snu, ale na dłuższą metę to nie zdaje egzaminu :)
Awatar użytkownika
Ania__J
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 13 lut 2012, o 18:10

Post »

To i ja melduję się u Ciebie:) i dziękuję za miłe przywitanie:) piękne masz zdjęcia... 8-)
davussum
500p
500p

Post »

imer pisze:No tak i tu warto poczytać jakąś literaturę o podstawach fotografii. Zależności w niej występujące (czas migawki a przesłona, głębia ostrości, iso itd). Wbrew pozorom nie jest to trudne - szczególnie mając do dyspozycji lustrzankę. A później to już tylko znaleźć czas i uczyc się :)
a nasz może strony gdzie to wszystko jest w prosty sposób opisane? to jutro poczytam a w piątek potrenuję
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Wybacz Dorotko, że nie odpisałem, ale totalnie mi wątek z głowy wyleciał. Muszę poszukać bo sam kiedyś sporo czytałem. Dam znać...
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Super foto wątek.
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Dziękuję za odwiedziny, cieszę się, że zdjęcia się podobają. Troszkę wątek zaniedbałem, ale to z powodu braku czasu. teraz sezon w pełni i każdą wolniejszą chwilę przeznaczam na działkę. Ale na pewno w wolniejszym czasie będzie się tu coś pojawiać.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37

Post »

Remi,czy u Ciebie też padało :roll: :( U mnie nic.Jest tak sucho,że czasami nawet nie mam już wody w studni do podlewania ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Strefa kreatywnego RELAKSU - Zagadki, humor, podróże, psychologia”