Nasz ogródek na gliniastym polu
Re: Nasz ogródek na gliniastym polu
Titonię obejrzałam w necie... na większych zdjęciach... cudo... 

-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O! Jakie morze kolorów! Na dodatek z własnej hodowli gratuluję ja ,jak czegoś nie spsuję z wysiewów to święto ogłaszają 

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki
- sosna1
- 500p
- Od: 23 mar 2010, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Halu - tak dalie z parapetu.
Kasiu - cynie też z parapetu
Roza333 Witaj! Nie wiem czy w następnym sezonie uda się nam powtórzyć taką ilość kolorów, ale zapraszam i wybieram się do Ciebie. Muszę mieć tylko chwilę, aby wszystko dokładnie obejrzeć.

Jolu ja też uwielbiam dalie z siewu. Trochę za gęsto je posadziłam. Poprawię się następnym razem.
Jo37 Witam i oczywiście zapraszam.
Siberio Titonie są fajne, ale na razie nie zamierzam ich więcej siać. Są ogromne! Wyższe od człowieka i strasznie szerokie. Rozstawa m x m to minimum. No i wiadro wody pod każdą w czasie upałów

Marzeno witaj! Ja też zawsze coś z siewem pokręciłam, a tym razem

- katja
- 500p
- Od: 2 paź 2008, o 13:32
Niezbyt lubię siać, dlatego tym bardziej podziwiam
Sadzonki cynii kupuję na bazarku, a na dalie /pierwsze w życiu/ zamierzam się wykosztować u p. Lipienia, tylko po co mi aż 10 /to min. zamówienie/. Może wysieję, jak tak zachwalacie
. Czyli kupuję nasiona w takim OBI na przykład i kiedy wysiewam do skrzynki?

Sadzonki cynii kupuję na bazarku, a na dalie /pierwsze w życiu/ zamierzam się wykosztować u p. Lipienia, tylko po co mi aż 10 /to min. zamówienie/. Może wysieję, jak tak zachwalacie

Pozdrawiam
Kasia
Kasia
- sosna1
- 500p
Dalie siałam w kwietniu. Pewnie w pierwszej połowie. No ale kupowałam też na sztuki bulwy np. w OBI i też były ładne. Tylko to znacznie drożej wychodzi.
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Śliczny ten zakątek

Oby następny rok był łaskawy dla Twojego ogrodu

Oby następny rok był łaskawy dla Twojego ogrodu

Pozdrawiam Hala
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Zaglądnęłam do twojego ogrodu śliczny , kolorowy. Kiedys miałam dalie jednoroczne ale nie z siewu tylko z rozsady kupionej.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- sosna1
- 500p
Halu, Azo, dziękuję. Pomyślności 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Pora póżna , ale zajrzałemZosiu do Twojego ogrodu .Początki masz bardzo obiecujące. Dużo energii i samozaparcia. Nie zazdroszczę Ci tej Gliny. Mam piasek z wszystkimi jego wadami , ale ma tę zaletę , że jest łatwy w grzebaniu. Wzmacniam go kompostem i rośliny nieżle rosną. Niektóre uwielbiają piasek. Nie wydaje się , by dalie były za gęsto. Z siewu są mniejsze , i chyba bardziej zdrowe i żywotne niż z bulw. Muszę się zmobilizować i posiać cynie. Po przekwitnięciu cebulowych to najbardziej odpowiednie kwiaty .

Życzę Ci w Nowym Roku dużo sukcesów w ogrodzie. I wszystko na fotki od początku, za kilka lat zobaczysz co dokonałaś.

Życzę Ci w Nowym Roku dużo sukcesów w ogrodzie. I wszystko na fotki od początku, za kilka lat zobaczysz co dokonałaś.

- sosna1
- 500p
Dziękuję Tadeuszu za odwiedziny i słowa wsparcia. Cynie po cebulowych muszę wypróbować. Miałam już bardzo ładne cynie, a z cebulowymi mam zawsze jakiś kłopot.
Nie mogę ich znaleźć i wykopać. To, że trudno jest grzebać w glinie jest dla mnie najgorsze. Czasami czuję się taka bezradna, ale jak już coś wyrośnie to jest na co popatrzeć. Dziękuję za życzenia i wzajemnie dobrej pogody w 2012 roku.
Nie mogę ich znaleźć i wykopać. To, że trudno jest grzebać w glinie jest dla mnie najgorsze. Czasami czuję się taka bezradna, ale jak już coś wyrośnie to jest na co popatrzeć. Dziękuję za życzenia i wzajemnie dobrej pogody w 2012 roku.
-
- 500p
- Od: 20 sty 2009, o 10:32
A nie próbowałaś sadzić cebul do koszyków. Łatwo je wtedy wykopać.
Koszyki chronią też cebulki prezed nornicami.
Koszyki chronią też cebulki prezed nornicami.
Pozdrawiam , Joanna
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Zosiu zaintrygowana tytułem Twojego wątku zajrzałam i oniemiałam.Ślicznie i kolorowo u Ciebie .Ja mam u siebie też glinkę ale ponieważ teren jest nierówny więc woda długo nie zalega i roślinki nie gniją. W jednej części ogrodu posypaliśmy przed sianiem trawy dosyć grubą warstwę torfu ale teraz to mam wrażenie jak by ten torf z trawą oddzielił się od gliny. Trzeba się przyzwyczaić do tego co się ma i pogodzić się z tym chociaż czasami jest ciężko wbić szpadel.
Pięknie u Ciebie kwitły dalie i niecierpki. Ja też sieję dalie ale co roku nowe bo nie chce mi się przechowywać one bardzo dobrze schodzą , niecierpki kiedyś siałam ale teraz nie chce mi się z nimi bawić .
Pięknie u Ciebie kwitły dalie i niecierpki. Ja też sieję dalie ale co roku nowe bo nie chce mi się przechowywać one bardzo dobrze schodzą , niecierpki kiedyś siałam ale teraz nie chce mi się z nimi bawić .
- sosna1
- 500p
Jo37 Jeszcze nie próbowałam, ale spróbuję w tym roku. Miałam kiedyś w doniczkach wkopanych w ziemię, ale to nie był najlepszy pomysł.
Jolu1 Wiosną, latem i jeszcze jesienią było kolorowo, ale teraz...
Czeka nas jeszcze bardzo dużo pracy. Całe szczęście, że nam się chce i to bardzo. Powiem więcej -nie mogę się doczekać 
Jeszcze mam parę zdjęć groszków mojej córki

Cynie

Jolu1 Wiosną, latem i jeszcze jesienią było kolorowo, ale teraz...

Jeszcze mam parę zdjęć groszków mojej córki

Cynie

- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Wpadłam z rewizytą i jestem mile zaskoczona Twoim pięknym i kolorowym ogródkiem. Podziwiam Twoją cierpliwość przy sianiu tylu roślin w domu. Ciekawa jestem czym zaskoczysz nas wiosną. Będę zaglądać i dopingować.
Pozdrawiam i życzę ogrodowych sukcesów w Nowym Roku.
Pozdrawiam i życzę ogrodowych sukcesów w Nowym Roku.
- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
No jestem pod wrażeniem rozmiarów groszku czy to ten wieloletni czy jednoroczny jak jednoroczny to jakiś gigant-mutant tylko pozazdrościć.