Kolejny <storczykomaniak> cz.2
- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Kolejny <storczykomaniak> cz.2
Super to zdj grupowe.Masz bardzo ładną nelly isler,chętnie u ciebie kwitnie???,nie masz z nią problemów??? 

Pozdrawiam Mariusz3357
- KwiAnna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Twoja Philadelphia powaliłam mnie na kolana

Zdjęcie zbiorowe super! Ten Phal. z poprzedniej strony zółty z różowymi paseczkami i pomarańczową ważką jest extra! Jeszcze nie spotkałam takiego koloru.
Nie mogę też nie pochwalić MM bo jest moim ulubieńcem

I Nelly! Moja też może zakwitnie tak pięknie bo pędzik rośnie

Jak znajdę czas to przeglądnę oczywiście pierwszą część ;) bo coś czuję że masz dużo więcej ciekawych cudeniek

Czy pokazany przez Ciebie phalaenopsis "Shanghai Stripe" jest ...hmm nie wiem jak to określić... "markową hybrydą" czy jest dostępny np. w markecie? Wydaje mi się że mam identycznego z Ikea dlatego pytam

- amatorka015
- Od: 12 kwie 2011, o 17:12
Melduję się w nowym wątku
Robisz pięknę zdjęcia no bo i obiekty fotografowania masz śliczne
Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progii

Robisz pięknę zdjęcia no bo i obiekty fotografowania masz śliczne

Pozdrawiam i zapraszam w moje skromne progii

- marwes
- Od: 28 lip 2010, o 09:50
Wszystkim bardzo dziękuję za odwiedziny mego wątku storczykowego i na początku w związku z dzisiejszym i ?Walentynkami? małe storczykowe serduszka dla wszystkich forumowych koleżanek i Jovanki (co prawda nie są to kwitnięcia tegoroczne ale już moje) i najważniejsze że storczykowe
- odwrócone serduszko masdevallia aqarius

-otwierające się serduszko dendrobium phalaenopsis emma green

- odwrócone serduszko masdevallia aqarius

-otwierające się serduszko dendrobium phalaenopsis emma green

- Mariusz3357
- 1000p
- Od: 10 paź 2011, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Marku jako, że uważam się za Twoją forumową koleżankę
za te piękne serduszka.
Ta zbiorcza fotka jest wspaniała, philadelphia faktycznie powala na kolana, a i MM wspaniale się prezentuje.
Wiosenne przebudzenia oby zwiastowały rychłą wiosnę, bo i ja i moje storczyki czekamy na nią z utęsknieniem.

Ta zbiorcza fotka jest wspaniała, philadelphia faktycznie powala na kolana, a i MM wspaniale się prezentuje.

Wiosenne przebudzenia oby zwiastowały rychłą wiosnę, bo i ja i moje storczyki czekamy na nią z utęsknieniem.

- marwes
Małgosiu oczywiście masz rację wśród tej całej kwitnącej menażerii znalazła się również buraegara Nelly Isler która właśnie kończy kwitnięcie i kwiaty jej powoli zaczynają robić się bardziej karminowe i zawijać płatki.
Jeśli chodzi o restrepię to przyznam się Tobie że miałem z nią kłopot tego rodzaju że wydawała ogrom kwiatów a nic nie przyrastała w zielone i dopiero teraz po rocznym pobycie u mnie zaczyna powoleńku się rozbudowywać .
Roślina praktycznie ma cały czas wilgotne podłoże nie dopuszczam do przesuszenia jej delikatnych korzonków.
Stoi w akwarium nieogrzewanym z temperaturą dzienną dochodzącą tylko do 19*C a w nocy potrafi sobie spaść do 15*C i cały czas pracuje maleńki wentylatorek z regulowaną siłą nawiewu . Wilgotność nigdy nie spada poniżej 77% i może tutaj tkwi cały szkopuł.
Mariusz ? z tą cambrią nie mam żadnych problemów.
Kwitnie dwa razy do roku ,chyba tylko że harmonijkuje mi liście ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić( mimo spełnienia jak myślę wielu warunków które ta roślina potrzebuje) a roślinie to nie przeszkadza .
Widocznie ten ?model? tak ma.
O warunkach uprawy pisałem już w moim wątku tak więc jak chcesz coś niecoś się dowiedzieć to musisz się trochę cofnąć.
Aniu aż się rumienię
od tak wielu pochwał a wiesz że męska część tego społeczeństwa nie lubi o tym mówić.
Bardzo dziękuję za pierwsze odwiedziny w moim wątku i proszę czuj się jak u siebie?.
Serdecznie zapraszam do przeczytania I części mego wątku.
Teraz jeśli chodzi o phalaenopsis Shanghai Stripe jest to markowa hybryda przywieziona w prezencie z Holandi dość popularna na tamtym rynku a wyhodowana przez holenderską firmę ogrodniczą Anthura .
Przyznam się że u nas w kraju widuję sporo storczyków o podobnej kolorystyce kwiatu ale nigdy nie spotkałem ich jako oznaczone.
Justynko bardzo mi miło że odwiedzasz mnie w wątku storczykowym i zostawiasz znak po sobie.
Zapraszam ponownie.
Witam cieplutko Arletko mam nadzieję że faktycznie tak to odbierasz bo tak jest !!!!!
Bardzo dziękuje za pochwały mych milusińskich a wiosny wyglądam z nie mniejszym utęsknieniem jak wiele osób na tym forum włącznie z Tobą.
Storczyki chyba już ją wyczuwają bo wiele z nich zaczyna puszczać nowe przyrosty i psb.
Jeśli chodzi o restrepię to przyznam się Tobie że miałem z nią kłopot tego rodzaju że wydawała ogrom kwiatów a nic nie przyrastała w zielone i dopiero teraz po rocznym pobycie u mnie zaczyna powoleńku się rozbudowywać .
Roślina praktycznie ma cały czas wilgotne podłoże nie dopuszczam do przesuszenia jej delikatnych korzonków.
Stoi w akwarium nieogrzewanym z temperaturą dzienną dochodzącą tylko do 19*C a w nocy potrafi sobie spaść do 15*C i cały czas pracuje maleńki wentylatorek z regulowaną siłą nawiewu . Wilgotność nigdy nie spada poniżej 77% i może tutaj tkwi cały szkopuł.
Mariusz ? z tą cambrią nie mam żadnych problemów.
Kwitnie dwa razy do roku ,chyba tylko że harmonijkuje mi liście ale jakoś nie mogę sobie z tym poradzić( mimo spełnienia jak myślę wielu warunków które ta roślina potrzebuje) a roślinie to nie przeszkadza .
Widocznie ten ?model? tak ma.
O warunkach uprawy pisałem już w moim wątku tak więc jak chcesz coś niecoś się dowiedzieć to musisz się trochę cofnąć.
Aniu aż się rumienię

Bardzo dziękuję za pierwsze odwiedziny w moim wątku i proszę czuj się jak u siebie?.
Serdecznie zapraszam do przeczytania I części mego wątku.
Teraz jeśli chodzi o phalaenopsis Shanghai Stripe jest to markowa hybryda przywieziona w prezencie z Holandi dość popularna na tamtym rynku a wyhodowana przez holenderską firmę ogrodniczą Anthura .
Przyznam się że u nas w kraju widuję sporo storczyków o podobnej kolorystyce kwiatu ale nigdy nie spotkałem ich jako oznaczone.
Justynko bardzo mi miło że odwiedzasz mnie w wątku storczykowym i zostawiasz znak po sobie.
Zapraszam ponownie.
Witam cieplutko Arletko mam nadzieję że faktycznie tak to odbierasz bo tak jest !!!!!
Bardzo dziękuje za pochwały mych milusińskich a wiosny wyglądam z nie mniejszym utęsknieniem jak wiele osób na tym forum włącznie z Tobą.
Storczyki chyba już ją wyczuwają bo wiele z nich zaczyna puszczać nowe przyrosty i psb.
- marwes
Wszystko piękne, ale Philadelphia mistrzostwo
A co hoduje w tym zbiorniczku w tle?

A co hoduje w tym zbiorniczku w tle?
- renatas
- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Marku
kwitnąca menażeria wspaniała
a philadelphia powaliła mnie na kolana
.
Też bardzo ją lubię ,u mnie też rośnie bezproblemowo i kwitnie ,ale nie tak obficie,muszę pomyśleć o zmianie na parapet południowy.
kwitnąca menażeria wspaniała

Też bardzo ją lubię ,u mnie też rośnie bezproblemowo i kwitnie ,ale nie tak obficie,muszę pomyśleć o zmianie na parapet południowy.
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Piękne storczyki i piękne zdjęcia, podziwiam.
- KwiAnna
- Od: 16 gru 2010, o 10:28
dziękuję

o to jest mój

chyba jednak jest tylko podobny... brzegi płatków ma bardziej białe i ma mniej intensywne "żyłki" na płatkach.
chyba że to wina różnego oświetlenia.
Marku - i ja jako 'forumowa koleżanka' dziękuję za pomysłowe walentynkowe serduszka
Storczykowy kącik z ciepłym oświetleniem, burzą kwiatów i akwarium w tle, bardzo przytulny i piękny !
A wiosenny ruch u Twoich maleństw (Restrepia, Dracula) cieszą nie tylko Ciebie. Nas również, bo zasiana została nadzieja na kolejne urocze kwiatuszki,
a wiesz jak lubimy je oglądać
Ja ich nie będę miała, więc pozostaje wypatrywać w koleżeńskich wątkach
Co do MM, przypomnij proszę, które to jego kwitnienie u Ciebie ? Uwielbiam te kwiaty w kropeczki

Storczykowy kącik z ciepłym oświetleniem, burzą kwiatów i akwarium w tle, bardzo przytulny i piękny !
A wiosenny ruch u Twoich maleństw (Restrepia, Dracula) cieszą nie tylko Ciebie. Nas również, bo zasiana została nadzieja na kolejne urocze kwiatuszki,
a wiesz jak lubimy je oglądać

Co do MM, przypomnij proszę, które to jego kwitnienie u Ciebie ? Uwielbiam te kwiaty w kropeczki

Pozdrawiam, Joanna
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
Uratowane storczyki Art cz.I, Ulubione storczyki Art cz.II
Ulubione storczyki Art cz.III
- marwes
Witam serdecznie i cieplutko w ten deszczowo-śniegowy wieczór;
Artexo-bardzo mi miło ,a Philadelphii zapewne jeszcze bardziej.
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie .
To coś w tle to 200-tka akwarium ze zwykłymi nie wyszukanymi rybkami dla zwiększenia wilgotności w moim storczykowym pokoju .
Renato (renatas)witam w moich progach . Również bardzo serdecznie dziękuje za pochwały Philadelphii . Sam przyznaję że kwitnie fantastycznie . Przepiękny widok takie drzewko obsypane kwiatami.
Polecam południowe okno moja właśnie tam stoi od początku zakupu i nieźle to wpływa na jej samopoczucie( tak myślę) skoro się tak odpłaca.
Zapraszam ponownie do odwiedzin.
Iza (aria) takie wpisy cieszą jak się je czyta, zapraszam ponownie.
Aniu (KwiAnna) fotka którą wstawiłaś kolorystycznie na pewno jest przekłamana ale czy warto się tym martwić . Najważniejsze że storczyk kwitnie i cieszy Ciebie a czy to jest storczyk oznaczony czy nie oznaczony to uważam za drugo planowe choć bardzo istotne. W tym wszystkim najważniejsze dla mnie jest to aby roślina przynosiła mi radość i pięknie się odwdzięczała za włożony trud w jej uprawę.
Art(Joanno) bardzo się cieszę że mogłem sprawić choć odrobinę radości naszym forumowym koleżanką tak ?nieprofesjonalnymi serduszkami?storczykowymi!!!
Tak lubię ten pokój jest typowo hodowlanym a zarazem wypoczynkowym pokojem w którym lubię przebywać i doglądać moich podopiecznych.
Akwarium daje też sporo wrażeń i przy okazji zwiększa wilgotność pomieszczenia .
Asiu mój MM kwitnie u mnie już trzeci raz i w tym roku puścił dwa pędy ale jakoś mu się nie śpieszy z rozwojem pączków na tym drugim choć też już zaliczyłem stratę w postaci zasuszenia dwóch pączkow.
Artexo-bardzo mi miło ,a Philadelphii zapewne jeszcze bardziej.
Dziękuję za odwiedziny i zapraszam ponownie .
To coś w tle to 200-tka akwarium ze zwykłymi nie wyszukanymi rybkami dla zwiększenia wilgotności w moim storczykowym pokoju .
Renato (renatas)witam w moich progach . Również bardzo serdecznie dziękuje za pochwały Philadelphii . Sam przyznaję że kwitnie fantastycznie . Przepiękny widok takie drzewko obsypane kwiatami.
Polecam południowe okno moja właśnie tam stoi od początku zakupu i nieźle to wpływa na jej samopoczucie( tak myślę) skoro się tak odpłaca.
Zapraszam ponownie do odwiedzin.
Iza (aria) takie wpisy cieszą jak się je czyta, zapraszam ponownie.
Aniu (KwiAnna) fotka którą wstawiłaś kolorystycznie na pewno jest przekłamana ale czy warto się tym martwić . Najważniejsze że storczyk kwitnie i cieszy Ciebie a czy to jest storczyk oznaczony czy nie oznaczony to uważam za drugo planowe choć bardzo istotne. W tym wszystkim najważniejsze dla mnie jest to aby roślina przynosiła mi radość i pięknie się odwdzięczała za włożony trud w jej uprawę.
Art(Joanno) bardzo się cieszę że mogłem sprawić choć odrobinę radości naszym forumowym koleżanką tak ?nieprofesjonalnymi serduszkami?storczykowymi!!!
Tak lubię ten pokój jest typowo hodowlanym a zarazem wypoczynkowym pokojem w którym lubię przebywać i doglądać moich podopiecznych.
Akwarium daje też sporo wrażeń i przy okazji zwiększa wilgotność pomieszczenia .
Asiu mój MM kwitnie u mnie już trzeci raz i w tym roku puścił dwa pędy ale jakoś mu się nie śpieszy z rozwojem pączków na tym drugim choć też już zaliczyłem stratę w postaci zasuszenia dwóch pączkow.
Z wielka przyjemnością gościłam w Twoim storczykowym wątku. Różnorodność gatunków i kolorów jest niesamowita
. Twoja Phal. Philadelphia po prostu powaliła mnie na kolana - to przecież prawdziwe drzewko
. Zbiorówka kwitnących przepiękna. Fantastyczna kolekcja - gratuluję
.