Zeniu dzięki za zaglądanie do mnie. Muszę poprzeglądać te wszystkie roślinki o których piszecie i coś wybrać

Niestety na główną część płotu który chcemy zakryć nie bardzo możemy bezpośrednio puścić roślinki. To taka zwykła siatka i nie bardzo podobno wypada, żeby coś co będzie przełazić na drugą stronę na niej rosło

, ale zawsze te roślinki będę mogła wykorzystać w innej częsci ogrodu, więc dziękuję za wszelkie wskazówki.
Ursulko- wielkie Dzięki za wizytę
A co byś powiedziała jakbym wybrała dla mojego ogrodu wariant wiejsko-miejsko-japońsko-leśno-relaksacyjno-owocowo-warzywniczo-trawiasty ?? Bo jak sobie myślę co bym tam chciała mieć, to własnie taki obraz widzę

Uwielbiam trawy ozdobne, zarośniete zakątki pełne kwiatów,piękne iglaczki miniaturkowe dokładnie poprzycinane oraz te większe- szczególnie takie z wiszącymmi igłami jak np. cyprysik nutkajski pendula. Marzą mi się także krzaczki agrestów, porzeczek, borówki, malin, obowiązkowo mały warzywniaczek. No i kwiaty,mnóstwo kwiatów. Hortensje już widzę oczyma wyobraźni- uwielbiam. I róże

Miejsce do grilowania, trawniczek..............Oj zabraknie tych metrów, zabraknie :P Aż strach pomyśleć co za miks mi wyjdzie jak się za ten ogród zabiorę
Dziękuję za wskazówki dotyczące trawnika. Pewno masz rację, że lepiej się wstrzymać i najpierw wszystko dokładnie obmyśleć i zaplanować.
A jeśli chodzi o wkład finansowy w "cudzy" ogródek. Ogród od zawsze był moim marzeniem, grzebanie w ziemi ( choćby u sąsiadki, czy cioci na ogródku- ubóstwiam od zawsze i samą przyjemnością będzie dla mnie zrobienie z tego placu budowy czegoś co mam nadzieję będzie kiedyś przypominało ogród. Za samo wypicie kawy na świeżym powietrzu jestem w stanie usunąć chwasty z 5m2 :P
Adrianie witam Cię w moich skromnych progach.
Hortensje bukietowe i inne będą na pewno

Uwielbiam je, cebukowe podobnie. Z całą resztą zaraz sie zapoznam, nazwy niby znam, ale nie do końca kojarzę co jest co. Kiedyś sie nauczę mam nadzieję. No i zaraz zerknę co to za cuda te roslinki w których tak zakochany jesteś

Pozdrawiam i zapraszam do zaglądania, a i ja na pewno będę do Ciebie zerkac bo jest co podziwiać.