Keetee Dziekuje za odwiedzinki -Pomidorki muszą byc podwiazane inaczej gałązki mają padaczke!!!! Jadziu Pomidorki rok tem posadziłem do gleby i wszystko padło ,zaraza Teraz sadze do wiaderek i jak ma padac to chowam pod dach i jest OK miałem teraz 8 wiaderek rózne odmiany,np. gruszeczki ,malinowe,żółte,koktajlowe,koralik itd srednio ok 30szt z 1 wiaderka Ruda2011 Dziekuje za wizyte ,Rh Rhododendron
rododendron, a właściwie rhododendron i stąd ten skrót Rh żeby nie trzeba było pisać w całości
Ryszardzie Twój ogród piękny, jestem też bardzo ciekaw jak rozwijać się będzie magnolia, w moim ogrodzie nie za bardzo chce rosnąć ...
Matrix2-Rysiek Magnolie mam dopiero od kwietnia na razie jest Ok ,Lipiec był fatalny cały miesiąc lało!! Rh rosną jak na drozdzach!!mam 3 lata od małych ,teraz siegaja pasa a nie jestem mały tzn niski (186cm) jak jest ciepło to podlewam dziennie 10l na sztuke lubią duzo wody tak jak tuje no i kwasne podłoże
-- 2 sty 2012, o 20:00 --
Mała przekąska[/b
-- 2 sty 2012, o 20:12 --
Pierwszy raz posadziłem czosnek wiosenny
-- 2 sty 2012, o 20:23 --
Pigowiec Japoński mam go 2lata jeszcze nie było kwiatów!!!
No może to jest jakieś rozwiązanie z tymi wiaderkami. Wilu litrowych wiaderkach miałeś te pomidorki one mają dość rozległe korzenie . Smacznie wygladają
Jadziu -to są wiaderka po śmietanie i marmoladzie ,niedaleko jest piekarnia -ciastkarnia stara Jaromin, oni to dziennie wyrzucaja to sa takie jak po farbie moze 5l nie wiem teraz ,jutro pojde na działke to zobacze jedna pani mi je przyniosła pełne skorupek po jajkach na nawóz,wielkosc jest odpowiednia do pomidorów
Witaj Ryśku,ślicznie u ciebie, rozumię cię całkowicie jak mówisz ze nie wyobrażasz sobie życia bez działki.Ja też traktuję swoją podobnie ,każdą wolną chwilę spędzam na działce i ciągle mi mało.Zapraszam do mnie.
Czy róze kupowałeś z nazwami to dobrze byłoby podpisać . Ta żólta to chyba Artur Bell tak po listkach i pąkach wnioskuję ,ale mogę sie mylić . Czy ta różowa również pachnie wyglada na dość napakowaną . To będą na pewno 5 litrowe te wiaderka tak na oko . Trzymasz je w szklarni czy altance
Jadziu jak kupiłem tą działke to te Róże juz były!!!!
Pomidorki trzymam w przedsionku altanki widac na zdjeciu! były okna stare ale je zlikwidowałem ,teraz mysle co dalej zrobic?
moze zrobie cos z tego na styl grecki z filarów zrobie kolumny itd,zobacze jak bedzie z czasem i z kaską na wiosne
Rh - no tak
Co do róż - jesienią kupiłam na all..o różę. Jej nazwa była.... -" róża pnąca czerwona - piękna"
Gołe patyki kupiłam więc identyfikacja będzie...z autopsji. Wiosną.
OOOOOO.... jakie śliczne !!!
Masz moje częste odwiedziny jak w banku
No to chyba parę Ci podpiszę ,chyba ,ze nie zależy Ci na tym . Ostatnia to na pewno Queen Elisabeth a pnąca to chyba Bonica . Czerwona może być Rotilia bo to kiedyś była bardzo popularna . Fajna altanka ,ale jak ją odrestaurujesz będzie super . Styl grecki no ,no
dziekuje Jadziu przynajmniej nie bedą bezimienne!!!
Ta pani co od niej kupiłem miała tą działke od 1970r tak ze to są stare odmiany,pedy były tak grube ze sekator nie dawał rady tylko piła !
W tamtym roku miałem duzą inwestycje , na środku działki miałem duzy basen ,zasypałem go i zrobilismy skalniak z fontanną nową instalacje elektryczną,nowa instalacja wodna do altanki (dwu komorowa umywalka) instalacja wodna do wc i do umywalki i oświetlenie i nowe wc ,ponad 2 miesiace to trwało ale teraz mam jak w domu
Tak to jest fontanna 3 granitowe kolumny w srodku jest dziurka i woda leci ,jak sie zrobi ciemno to sensor zapala diody ledy i są podswietlane Przydała by sie wieksza Fontanna no ale to kosztuje odpowiednio