Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
- FRAGOLA
- 1000p
- Od: 4 cze 2010, o 09:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Justyś szwagier już mi tyle pniaków naściągał że sama nie wiem co z nimi robic.Tylko że moje to takie stare,trochę przypróchniałe,omszone...ale takie właśnie lubię 

Ja by mój taki był muszę troche poczekać, bo dopiero tego roku z ziemi wytachany. A postanowiłam, że nie będę impregnować - niech natura robi to co musi 

Moje nowe hobby ;)
Pozdrawiam miłośników ogrodów - Justyna
Zajrzyj Pierwsze kroki - odnawiam bardzo stary ogród
Justynko,
Ty to jesteś szczęściara, ile ja bym dała za taki konar i wiem co bym z nim zrobiła, zazdroszczę ci ,ale tak pozytywnie
Ty to jesteś szczęściara, ile ja bym dała za taki konar i wiem co bym z nim zrobiła, zazdroszczę ci ,ale tak pozytywnie

Hej Izo to powiedz jak ty byś go widziała???
Moje nowe hobby ;)
Justynko,
Zrobiłabym w tym konarze parę wgłebień tak aby można było wsadzić drobne roslinki np rojniki, dookoła posadziłabym różnego rodzaju hosty bo pięknie się w takim otoczeniu prezentują , oraz żurawki które ożywią całość ,w konarze lubi też gnieżdzić się mech w nim dobrze wyglądają drobne rośliny ze skalniaków, widziałam pomysł na FO który mi osobiście się bardzo podobał muszę sobie tylko przypomnieć w czyim wątku to widziałam
-- 6 gru 2011, o 18:11 --
Justynko ,
Już sobie przypomnialam u kogo widzialam fajną aranżację konaru ,pnia - to wątku "w moim ogrodzie iglaków,goryczek ,krwawnikow " to wątek Adrianica
Zrobiłabym w tym konarze parę wgłebień tak aby można było wsadzić drobne roslinki np rojniki, dookoła posadziłabym różnego rodzaju hosty bo pięknie się w takim otoczeniu prezentują , oraz żurawki które ożywią całość ,w konarze lubi też gnieżdzić się mech w nim dobrze wyglądają drobne rośliny ze skalniaków, widziałam pomysł na FO który mi osobiście się bardzo podobał muszę sobie tylko przypomnieć w czyim wątku to widziałam

-- 6 gru 2011, o 18:11 --
Justynko ,
Już sobie przypomnialam u kogo widzialam fajną aranżację konaru ,pnia - to wątku "w moim ogrodzie iglaków,goryczek ,krwawnikow " to wątek Adrianica
Izuniu bardzo dziękuję za podpowiedź 

Moje nowe hobby ;)
- Zenia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyszłam zobaczyć ten plan a tu nici.jdz11 pisze: w przyszłym tygodniu narysuję plan ogrodu i wtedy wszystko będzie jasne. Tam będzie oczko wodne, altanka i zreszta zobaczycie.

Justynko,
Obejrzałaś ,podoba sie tobie pomysł ???
Obejrzałaś ,podoba sie tobie pomysł ???
Zeniu już dodaję
Izuniu nie mogłam znaleźć, ale wyobrażam sobie.
-- 8 gru 2011, o 09:40 --
Oto plan :

Uploaded with ImageShack.us
Brzozy posadzone już są - tylko czekać aż urosną, bo chce z nich takie kulki zrobić na pniu.
A tam gdzie pytajnik to nie wiem jeszcze - WAŻNE - musi być wysokie bo sąsiedzi tam mieszkają
Bez też musi zostać - od X lat tu rośnie i nie damy rady go wykopać. A przyciełam go dość radykalnie i myślę że ładnie się odrodzi na nowo.
Co do tuji to dopiero wiosną posadzona będzie. Co 60 cm myslę sadzić, żeby mi za kilka latek taki zywopłocik powstał.

Izuniu nie mogłam znaleźć, ale wyobrażam sobie.
-- 8 gru 2011, o 09:40 --
Oto plan :

Uploaded with ImageShack.us
Brzozy posadzone już są - tylko czekać aż urosną, bo chce z nich takie kulki zrobić na pniu.
A tam gdzie pytajnik to nie wiem jeszcze - WAŻNE - musi być wysokie bo sąsiedzi tam mieszkają

Bez też musi zostać - od X lat tu rośnie i nie damy rady go wykopać. A przyciełam go dość radykalnie i myślę że ładnie się odrodzi na nowo.
Co do tuji to dopiero wiosną posadzona będzie. Co 60 cm myslę sadzić, żeby mi za kilka latek taki zywopłocik powstał.
Moje nowe hobby ;)
- dodad
- Od: 21 cze 2009, o 18:22
Justynko, brzozy przy oczku to średni pomysł, chyba że jesienią przykryjesz je siatką. Ja mam liściaste w pobliżu oczka i jesienne lub wiosenne czyszczenie nie należy do przyjemności. A i tak u mnie wiekszość liści z orzecha sąsiedzkiego. Brzozy sobie nie wyobrażam 

Dorotko ja to już przemyslałam. Bez siatki się i tak nie obejdzie bo za brzózkami rośnie olbrzymia leszczyna. A co to brzózek to zamierzam je ciąć dość radykalnie, chce uzyskać wysokie pnie z malutkimi koronami - zależy mi na dekoracji.Codziennie koło takowych przejeżdżam, gdy męża do pracy odwożę rano i nadziwić się nie mogę 

Moje nowe hobby ;)
- Comcia
- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Justynko, szkoda że nie masz zdjęcia tych brzózek bo mnie bardzo zaintrygowałaś.
- nika28
- 500p
- Od: 11 lip 2011, o 19:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też chętnie bym zobaczyła 

Moje "chciejstwa" domowe i działkowe.
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Marzenia to niczym nie zmącona rozkosz, a oczekiwanie aż się spełnią to prawdziwe życie. Victor Hugo
Brzoza źle znosi grube cięcie, wiec jak najszybciej zacznij podkrzesywać
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
- Zenia
- Od: 6 wrz 2007, o 20:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Plan mi się podoba..oczko, mostek, naprzeciw altanka.
Co do brzózek się nie wypowiem bo takowych nie posiadam. Także wydaje mi się że im mniej przy oczku liściastych tym lepiej dla oczka. Czy tych brzózek nie można by zastąpić innymi
..pewnie nie bo tak właśnie ci się podoba.