Stokrotkania - kwiaty domowe cz.2
Re: Stokrotkania - kwiaty domowe cz.2
super gardenia
marzy mi się taka mała ślicznotka 
pozdrawiam
Kasia
Kasia
-
felekkartofelek
- 200p

- Od: 27 lis 2011, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Piękna gardenia.
Mam bardzo podobną. 
- mmaryla
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Nie widać po niej że przeszła chorobę. Ma piękne szklące liście i będą kwiaty

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Aniu Twój zamek szaleje
, a moje dwa się na mnie wypięły i strzelają focha.
Nie tylko nie wypuszczają nowych pędów ale co i rusz zasuszają jakiś z tych, które już mają.
Zupełnie nie wiem o co im chodzi. Nie przesuszam, nie przelewam, szkodników nie widzę.
Coś mi się wydaje, że muszę je postraszyć i zakupić jakiś nowy egzemplarz.
Może zrobi im się wstyd i ze strachu przed koszem zaczną wkońcu porządnie rosnąć.
Nie tylko nie wypuszczają nowych pędów ale co i rusz zasuszają jakiś z tych, które już mają.
Zupełnie nie wiem o co im chodzi. Nie przesuszam, nie przelewam, szkodników nie widzę.
Coś mi się wydaje, że muszę je postraszyć i zakupić jakiś nowy egzemplarz.
Może zrobi im się wstyd i ze strachu przed koszem zaczną wkońcu porządnie rosnąć.
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- anik
- 1000p

- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Aniu przyszłam i ja popodziwiać twoje roślinki. Muszę przyznać, że wejście zrobiłaś oszałamiające. 
- -Iwona-
- -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja mam pytanie co zrobić żeby zamio tak ruszył jak Twój?
- socurek

- Od: 5 kwie 2009, o 02:10
Przywędrowałam do Ciebie, nie po raz pierwszy, ale po raz pierwszy zostawiam ślad po sobie
Jestem pod wielkim wrażeniem Twojej kolekcji roślin różnego rodzaju... Jest ich nie tylko dużo, ale i są piękne, zadbane, błyszczące
I do tego wszystkie fotki tak pięknie oprawione w rameczki... Bardzo miło się ogląda Twój wątek 
- APe

- Od: 21 wrz 2009, o 23:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu gardenię masz śliczną (wielki szacun dla Ciebie ,bo to kapryśnica)a ogromne
dla zamiokulkasa za odwdzięczenie swojej Pani 
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
ale zami o tej porze
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Kasik pojęcia to ja nie mam, mam go od niedawna, dostałam go 11 października b.r. w fatalnym stanie, wyżej podałam linka, to sobie zobacz jak wyglądał, ledwo zipał. Stoi w kącie koło telewizora, bardzo rzadko podlewany, bo "ziomki" nie lubią wody. Zraszam co jakiś czas i tyle..
aryia1985, felekkartofelek, elcia1974, anik, Claudia, socurek, APe
mmaryla wiesz może faktycznie tak nie widać, jednak ja widzę, bo wiem, że wcześniej była cała w pękach teraz ma zaledwie jeden i była ciut gęstsza..
mniodkowa dzięki, tak to właśnie ten.
aryia1985, felekkartofelek, elcia1974, anik, Claudia, socurek, APe
mmaryla wiesz może faktycznie tak nie widać, jednak ja widzę, bo wiem, że wcześniej była cała w pękach teraz ma zaledwie jeden i była ciut gęstsza..
mniodkowa dzięki, tak to właśnie ten.
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Stokrotkaniu, to ja teraz mam dylemat ze zraszaniem zamiokulkasa, bo czytałam w "mojej biblii", ze zraszania nie lubi, ale gdzie indziej napisali, ze można zraszać i ty zraszasz i bądź tu mądry.
Ja swojego postawiłam na mokrym keramzycie, ale teraz zimą u mnie taka wilgoć, ze keramzytu nie moczę.
Ja swojego postawiłam na mokrym keramzycie, ale teraz zimą u mnie taka wilgoć, ze keramzytu nie moczę.
- monika1989
- 100p

- Od: 7 paź 2011, o 17:56
Kwiatki Moniki
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48522" onclick="window.open(this.href);return false;
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
"Przyjaciele są jak kwiaty doniczkowe - wymagają regularnej pielęgnacji. H. Jackson Brown[
Pozdrawiam Monika.
- Stokrotkania

- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
rapunzel można zraszać raz na jakiś czas, ale nie codziennie i nie intensywnie, bo na liściach zrobi się osad i będzie brzydko wyglądać. Ja mojego teraz zraszam tak od spodu, bo wypuścił dużo młodych i nie chce, aby uschły, tym bardziej, że u mnie dość ciepło. Ogólnie zamio nie lubią wody, w zimie podlewam co dwa, trzy tygodnie, latem częściej.
Mój stoi w plastikowej doniczce ze spodkiem - plastikowe do zamio są najlepsze, bo widać kiedy trzeba przesadzić.
monika1989 dziękuję.
Mój stoi w plastikowej doniczce ze spodkiem - plastikowe do zamio są najlepsze, bo widać kiedy trzeba przesadzić.
monika1989 dziękuję.
-
Lidka lmw
- 1000p

- Od: 23 sie 2011, o 13:47
Aniu gardenia wygląda cudownie !! Nic nie widać że coś przeszła . Zamek chyba pory roku pomylił ale niech Ci pięknie rośnie !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;