Storczyki KaRo - reaktywacja
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak Krysiu zaglądają tu :P
Syn kilka lat temu rejestrował się na innym forum, ale teraz powiedział że tam się nic nie dzieje i przeniesie się do nas :P
Powiem żeby zrobili zdjęcia :P
Mają tylko dwa storczyki
, bo mają małe mieszkanie i brak im miejsca, ale zawsze chodzą podziwiać je jak tylko jest jakaś wystawa :P już im powiedziałam , że w październiku idę z nimi :P
Syn kilka lat temu rejestrował się na innym forum, ale teraz powiedział że tam się nic nie dzieje i przeniesie się do nas :P
Mają tylko dwa storczyki

Uważam ze jest to forum storczykowe, gdzie sa super sympatyczni ludzie (takich zastałem dlatego tu jestem), którzy sa tolerancyjni dla poczatkujących -------to zachęca; a nie tak jak na jednym z forów ...
żal wspominać. ZetKa---- i ton jego wypowiedzi są porażka komunikacji gatunku ludzkiego
;:99 ;:22 ;;45
żal wspominać. ZetKa---- i ton jego wypowiedzi są porażka komunikacji gatunku ludzkiego
;:99 ;:22 ;;45
Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce
Pawle :P
nie przywołuj złych duchów ;:93 tam jest ich więcej , już powstało trio
jakby tenorów tyle, ze cieeeeeniutko śpiewają.
A fakt, nie ma moderowania więc , niektórym wydaje sie , ze wszystko wolno , łącznie z obrażaniem.
Szkoda dla pasjonatów tego największego forum społeczności storczykowej amatorów.
A tutaj i na moim rodzimym :P forum , musi być zgodna i przyjemna atmosfera.Te kwiaty i my wymagamy pewnie takiego dobrego klimatu. Inaczej , żle widzę powodzenie uprawy.Jak w złościach? nerwach? itp...----> nie da się.
Piękno trzeba dopieszczać ,a nie lekceważyć. Klimat tworzymy sami,my ludzie/mawiał poeta/
pozdrawiam J;:76 VANKA
nie przywołuj złych duchów ;:93 tam jest ich więcej , już powstało trio

A fakt, nie ma moderowania więc , niektórym wydaje sie , ze wszystko wolno , łącznie z obrażaniem.
Szkoda dla pasjonatów tego największego forum społeczności storczykowej amatorów.
A tutaj i na moim rodzimym :P forum , musi być zgodna i przyjemna atmosfera.Te kwiaty i my wymagamy pewnie takiego dobrego klimatu. Inaczej , żle widzę powodzenie uprawy.Jak w złościach? nerwach? itp...----> nie da się.
Piękno trzeba dopieszczać ,a nie lekceważyć. Klimat tworzymy sami,my ludzie/mawiał poeta/
pozdrawiam J;:76 VANKA
..... A niech Bóg broni, Pani kochana łod tych czartów, bo by my sie pozabijali jak by łone przyszłyy....

P.S. Jovanko, przepraszam, gdzies tu chyba czytełem o Twoim forum, ale zapomniałem,,,;;; przypomnioj mi- chetnie je odwiedzę
a swoją drogą to for_m, o którym mówimy to szkoda, bo nazwę ma chlubną ale odstrasza przez --jak to nazwałaś "tenorów"

P.S. Jovanko, przepraszam, gdzies tu chyba czytełem o Twoim forum, ale zapomniałem,,,;;; przypomnioj mi- chetnie je odwiedzę
a swoją drogą to for_m, o którym mówimy to szkoda, bo nazwę ma chlubną ale odstrasza przez --jak to nazwałaś "tenorów"

Jestem obcy i nic co obce nie jest mi obce
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
FIGA pisze:Tak Krysiu zaglądają tu :P
Mają tylko dwa storczyki, bo mają małe mieszkanie i brak im miejsca, ale zawsze chodzą podziwiać je jak tylko jest jakaś wystawa :P już im powiedziałam , że w październiku idę z nimi :P
Niekoniecznie musisz z nimi -możesz ze mną a ja z Tobą...

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ten drugi to ...chyba Falenopsis,
ale jeszcze nie wiem tego na pewno.
A pierwszy.... musi obydwa rozpoznać Jovanka,nie ma rady.
A może Ty wiesz FIGO jak sie nazywają.?
Uważam,że mając takie kwiaty i inne kwiaty i ostatnio działkę Twój syn Konrad i synowa powinnoi zostać uczestnikami naszego forum.
Mają o czym pisać ...
Zaproś ich FIGO do nas.
A propo's - gdzie Twoje wrażenia z pobytu na działce dzieci?

A pierwszy.... musi obydwa rozpoznać Jovanka,nie ma rady.

A może Ty wiesz FIGO jak sie nazywają.?
Uważam,że mając takie kwiaty i inne kwiaty i ostatnio działkę Twój syn Konrad i synowa powinnoi zostać uczestnikami naszego forum.
Mają o czym pisać ...

A propo's - gdzie Twoje wrażenia z pobytu na działce dzieci?
- FIGA
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu ja nie wiem jak one się nazywają może Konrad będzie wiedział
Już im mówiłam żeby się zapisali , a nie tylko czytali, ale chyba czekają żeby mogli się pochwalić, bo teraz działka wygląda mało ciekawie
Myślę że to tylko kwestia czasu i będą z nami :P
Jak ja przestanę zadawać pytania w ich imieniu to sami będą musieli :P
Teraz całymi dniami siedzą na działce to może jak wracają wieczorem już nie mają sił :P
Opisałam działkę jako " Działka P & K "
Pozdrawiam :P

Już im mówiłam żeby się zapisali , a nie tylko czytali, ale chyba czekają żeby mogli się pochwalić, bo teraz działka wygląda mało ciekawie

Myślę że to tylko kwestia czasu i będą z nami :P
Jak ja przestanę zadawać pytania w ich imieniu to sami będą musieli :P
Teraz całymi dniami siedzą na działce to może jak wracają wieczorem już nie mają sił :P
Opisałam działkę jako " Działka P & K "
Pozdrawiam :P
Witam storczykowo !!!! :P
Racja Karo- jeden to bardzo ładna forma falenopsisa- z tych mniejszych kompaktowych- słodziutkie są kwiaty.Jest to hybryda ,ale niec to jej nie ujmuje.Przeciwnie nawet więcej
dają nie jednemu zadowolenia.
A drugi
,hm...m kojarzę z popularnym sortem handlowym :cambria- ale co?? nie wiem
Jak przystało na grupę ,to ..są hybrydy przeważnie oncidiowate, więc
kształt pseudobulw , rodzaj wzrostu są zbliżone do gatunku Oncidium. Kwiaty , bywają bardzo różne
. Czyli będzie niespodzianka , jak zakwitnie.
Nie widzę wiele na fotce- ale jest nadzieja na nowy przyrost ,dostrzegam :P . Pomarszczenia sa oczywiste- to stara gwardia, po kwitnieniu, zasuszona w dużym stopniu.
Nie należy nic usuwać, stare psb są magazynem pożywienia dla młodych.
Mam nadzieję , że to coś nowego -przyrost , który jak wydorośleje , wyda cudowny kwiat.
Mała uwaga na....zawsze przy uprawie storczyków!!!
Ostrożność konieczna przy nowych przyrostach- uważać trzeba , aby nie zagniwały przy zraszaniu, podlewaniu. Są wrażliwe do momentu ~~3/4 wielkości pseudobulw dorosłych.
serdeczności J;:76 VANKA
Racja Karo- jeden to bardzo ładna forma falenopsisa- z tych mniejszych kompaktowych- słodziutkie są kwiaty.Jest to hybryda ,ale niec to jej nie ujmuje.Przeciwnie nawet więcej
dają nie jednemu zadowolenia.
A drugi

Jak przystało na grupę ,to ..są hybrydy przeważnie oncidiowate, więc
kształt pseudobulw , rodzaj wzrostu są zbliżone do gatunku Oncidium. Kwiaty , bywają bardzo różne

Nie widzę wiele na fotce- ale jest nadzieja na nowy przyrost ,dostrzegam :P . Pomarszczenia sa oczywiste- to stara gwardia, po kwitnieniu, zasuszona w dużym stopniu.
Nie należy nic usuwać, stare psb są magazynem pożywienia dla młodych.
Mam nadzieję , że to coś nowego -przyrost , który jak wydorośleje , wyda cudowny kwiat.
Mała uwaga na....zawsze przy uprawie storczyków!!!
Ostrożność konieczna przy nowych przyrostach- uważać trzeba , aby nie zagniwały przy zraszaniu, podlewaniu. Są wrażliwe do momentu ~~3/4 wielkości pseudobulw dorosłych.
serdeczności J;:76 VANKA
Figo miła :P
Nie martw się, nie jest opłakany stan, tylko czasami są sfatygowane upływem czasu , leżąc na albo pod regałem sklepowym. W dobrych rękach , szybko zaczną zyskiwać.
Nawiasem mówiąc wiele osób korzysta z takich zakupów
znam takich :P :
-bo taniej, bo to jest etap nauki, więc nawet niepowodzenie ma mniej gorzki smak.
Ważne, co trzeba mieć na uwadze, to , że samo nie rośnie i jak przystało na rehabilitację troszkę trzeba sie przyłożyć i chcieć.
Ale skoro synowi było żal - zlitował się to pewnie bedzie pilnował jak oczka w głowie.
Wielka radość jest z własnego kwitnienia,zapewniam - a jaka duma
.
:P życzę całemu przedsięwzięciu- P O W O D Z E N I A.Trzymam kciuki.
pozdrawiam J ;:59 VANKA
Nie martw się, nie jest opłakany stan, tylko czasami są sfatygowane upływem czasu , leżąc na albo pod regałem sklepowym. W dobrych rękach , szybko zaczną zyskiwać.
Nawiasem mówiąc wiele osób korzysta z takich zakupów

-bo taniej, bo to jest etap nauki, więc nawet niepowodzenie ma mniej gorzki smak.
Ważne, co trzeba mieć na uwadze, to , że samo nie rośnie i jak przystało na rehabilitację troszkę trzeba sie przyłożyć i chcieć.
Ale skoro synowi było żal - zlitował się to pewnie bedzie pilnował jak oczka w głowie.
Wielka radość jest z własnego kwitnienia,zapewniam - a jaka duma

:P życzę całemu przedsięwzięciu- P O W O D Z E N I A.Trzymam kciuki.
pozdrawiam J ;:59 VANKA