Amator97 pisze:Gratuluję tak pięknej gromadki oraz każdego z osobna ;)
Najbardziej podoba mi się ten biały sabotek - czy mogłabyś podać nazwę ?
Adamie to Paphiopedilum niveum jest napisane

Amator97 pisze:Gratuluję tak pięknej gromadki oraz każdego z osobna ;)
Najbardziej podoba mi się ten biały sabotek - czy mogłabyś podać nazwę ?
Adamie nie dziwię się ja czekam aż mój zakwitnie i też mnie zauroczy.Amator97 pisze:Ach tak, przepraszam, przez to zauroczenie nie zauważyłem![]()
Ale mi wstyd
![]()
Przepraszam.
Joane pisze:[
Moja obecnie kwitnąca gromadka.
![]()
Tomku to prawda, że one są trudne ale u mnie mają chyba niezłe warunki skoro to już trzecia zakwitła. Chociaż muszę się bardzo starać. Ta nie rozkwitła do końca bo nie przypilnowałam jej i słońce za bardzo ją nadwyrężyło i zwiędła.tom_mix pisze:Ciekawi mnie jak Ci się udało doprowadzić do kwitnienia? Przecież one są niezwykle trudne w uprawie
Marku wiele wskazuje na to, że to może być to Paphiopedilum, ale nie jestem pewna. Ja swoje dostałam z podziału od Justynki.marwes pisze:Asiu czy jeden z Twoich sabotków to czasem nie Paphiopedilum Leeanum
Małgosiu ja mam dwie i na jednej już się otwierają pąki. Ale to prawda, że trwa to całą wieczność. Zaraz wkleję fotki.Merghen pisze:A jak Masdevallia od Lucka - zakwitła już? Moja ma coraz dłuższe pędziki i sporo pączkow ale jakoś nie skoro im do otwierania buziek. Ciężko jest czekać
Vito każdy z nas uprawia to co u niego najlepiej rośnie.vito157 pisze: uprawia się nie tylko marketowe hybrydy..
Małgosiu u mnie też zasuszyła kilka pąków i jesen liść, ale reszta się ładnie rozwija.Merghen pisze:Joasiu, moja zasuszyła kilka pączków, i jeden pęd kwiatowy ale wypuściła kolejny pęd i nowy przyrost
Na pewno Ci rozkwitną. U mnie też nie wszystkie jeszcze rozwinięte.Merghen pisze:Mam nadzieję,że w końcu rozkwitnie,
Ja byłam zaskoczona bo w ogóle nie przypuszczałam, że zakwitnie po podziale i zmianie podłoża. A jeszcze na jesieni.Merghen pisze:Fajnie jest tak obserwować rozwijającą się roślinę i być przez nią zaskakiwanym.
Moje pierwsze zakupy (trzy lata temu) u niego były całkowitą porażką. Ale, że dostawał bardzo dużo negatywnych opini zmienił to. Obecnie u niego zamawiałam kilka razy i byłam bardzo zadowolona.Merghen pisze:Czy było to jednorazowe czy zawsze są takie?