Różne roślinki Marty... ;-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p
Od: 13 wrz 2011, o 19:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różne roślinki Marty... ;-)

Post »

nowika
Białe są piękne, chyba najczęściej spotykane, w sumie.. różowe też piękne. :-)

Lidka lmw
Dodam jutro rano coś :-) :D
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

O dwa razy Ci się napisało :wink:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Marta80 :wit

Bardzo ładny początek kolekcji ;:108 i widzę, że mamy dwa takie same hobby : kwiaty i stylizacja paznokci. :tan
Pozdrawiam i zapraszam do mnie. ;:65
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Kasik - No dwa razy, dziwne, ostatnio w ogole cos mam z internetem i ciągle mieszam w wątkach :D

Stokrotkania - czy to moje hobby, raczej bym tak tego nie nazwała.. :-) zarabiać 'tym' na życie a mieć hobby to trochę dwa różne znaczenia :P paznokcie to nie jest moje powołanie, stanowczo :-) robię jak muszę.
Moje zielone:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47930" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Myślałam, że stylizujesz dla przyjemności.. Właśnie dla mnie to hobby, żeby było śmieszniej z zawodu jestem pedagogiem. :;230

Przepraszam za offtopic.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

u mnie storczyków sztuk 3 - wyhamowałam się jak ten pierwszy zaczął przekwitać i uświadomiłam sobie, że nie takie proste je hodować... postawiłam sobie wszystkie 3 po zrzuceniu kwiatów na parapet, zapomniałam, podleję czasem ciutkę co 2 tyg..? i pojawiają się oznaki życia i obawiam się, że niech no zakwitną to nie powstrzymam się znów na jakiejś promocji ;:14
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Stokrotkania offtop - nie szkodzi, jednak nie wiem czy jest to dopuszczalne w wątku czy można rozmawiać tylko o roślinach?
Pedagog i robi paznokcie, dobre :-) co za zaskoczenie. Trzeba to lubieć, ja wolę farbować czy strzyc włosy niż paznokcie, w salonie zazwyczaj robiłam jak nie miałam klientki a kosmetyczka miała już kogoś. Tak to nie za bardzo :-)

mniodkowa trafiłaś w sedno. No właśnie - storczyki są piękne, kiedy kwitną, jednak po zrzuceniu kwiatów, kiedy pęd uschnie i musimy go ściąć to roślina wygląda średnio atrakcyjnie. Jednak mnie zawsze cieszy, kiedy kwitnie na nowo i wyczekuję nowych kwiatków :D
Moje zielone:
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

I zgodnie z wczorajszą obietnicą - dodaję zdjęcia.

Szczawik - oxalis.
Wstyd powiedzieć skąd go mam..A historia jest bardzo długa.. Kiedyś miałam takowego, bardzo wielka kępa liści i łodyg, kiedy kwitł wyglądał bardzo okazale - fioletowe listki i pełno maluśkich, białych kwiatków. Ale wyczytałam, że na zimę (strasznie marnieje!!!), kiedy zaczną usychać liście należy je ściąć, cebulki wykopać, wysuszyć i zasadzić na wiosnę. I tak zrobiłam :] mądry Polak po szkodzie. NA WIOSNĘ NIC NIE WYROSŁO Z TEGO!
Tak więc wściekłam się i chciałam kupić szczawika w sklepie, ale nigdzie nie było nawet cebulek. I tu zbieg okoliczności. Mąż miał wypadek miesiąc temu, chodził prywatnie do ortopedy z kolanem. Gabinet ortopedy był w ... SALKACH PRZY KOŚCIELE. I w owych salkach, w doniczce był właśnie ten oxalis.. No i sobie 'pożyczyłam' ;:224 3 cebulki z liściami i chyba 5 wygrzebałam z ziemi samych... Przysięgam, że nie było nawet widać, że coś ubyło. ;:224 mam go 3 dni, zobaczymy co z tego będzie. :tan
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Moje zielone:
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54

Post »

Martuś piękny Twój szczawik fakt jeszcze mały ale zobaczysz jak szybko CI urośnie :wink:
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Piękny ten pożyczony szczawik :lol:
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17

Post »

Wparowałam do Ciebie. Taki szczawik mam, każdy go chyba ma ;:7 . Ale pożyczonego masz tylko Ty. To pewne :uszy .
Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
Marta80
200p
200p

Post »

Dzięki dziewczynki :-) jeszcze malutki ale na wiosnę rozrośnie się raz dwa! :-)

kohleria
Nie sądzę aby dużo osób miało szczawika, ja nie umiałam ani nigdzie kupić, ani od nikogo wziąć chociaż jedną cebulkę. Może to kwestia 'regionu' że tak to ujmę. :-)
Moje zielone:
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marta80 raczej o roślinkach, bo jak będzie za dużo spamu, to modek wparuje i oczyści wątek ( w najlepszym przypadku).
kohleria ja też nie mogłam go nigdzie znaleźć, aż w końcu kiedyś dostałam od jednej z forumowiczki ;)

A z tym szczawikiem to dziwne, że nic Ci nie wzeszło, ja też słyszałam, że na zimę tak się robi, tylko ciut inną wersje, nie podlewać, wierzch ściąć i schować doniczkę w ciemne chłodne miejsce.
I teraz mam dylemat co zrobić z moim szczawikiem ...?
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Marto wreszcie i ja dotarłam do Twojego wątku :wit
Cieszę sie bardzo, bo widzę, że podobnie jak ja bardzo lubisz Dracenki. ;:196 U mnie to pierwsza miłośc wśród zielonych.
Posiadam kilkanaście odmian. :D
Tobie gratuluję przede wszystkim pięknej Maasangeany. Mimo kłopotów zdrowotnych wygląda rewelacyjnie. ;:138
Musze przyznac, że sama nigdy nie woskowałam przycinanych liści. Po prostu staram się uciąc tylko wyschniętą częśc nie uszkadzając zdrowej tkanki i tak potraktowane liście raczej nie schną mi dalej.
Zaskoczyła mnie również informacja o tym, że nie lubią one niczego dotykac. U swoich nie zauważyłam z tym problemów. :roll:
Ale informacja jest ciekawa, więc ją sobie zapamiętam. ;:108
Pozdrawiam
Ela
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Dracenka wygląda bardzo zdrowo. Nie widać po niej, żeby była przelana kiedyś...

Piękny z niej okaz ;:108
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”