Pozytywnie zakręcona cz. 2

Awatar użytkownika
goskle
500p
500p
Od: 18 sie 2010, o 23:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pozytywnie zakręcona cz. 2

Post »

No wiem, że niezbyt ciekawie to wygląda. Stoi w cieniu. Jak kwitł to stał troszkę w innym miejsca ale go przestawiłam bo słońce na niego troszkę świeciło. Starałam się, żeby na niego nie prysnęła woda... :(
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
tom_mix
500p
500p
Od: 3 sie 2007, o 13:46
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mam nadzieję że sobie poradzi. Mój póki jeszcze żył miał tylko liście na nowych przyrostach, reszta łysa.

Na pocieszenie pięknie kwitnie Ci "drzewko" ;:167
Pozdrawiam Tomek
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Gosiu może to tzw starość ale na pewno z tych bulw będziesz miała przyrosty .Tylko patrzeć ,choć wiesz może to to że go przestawiłaś, może teraz ma za ciemno .
Mój ma jasno ,nawet trochę słonka ma na sobie i ładnie rośnie i stare liście też przyzwoicie .Liście dumnie powiedziane sztuk dwie :;230 ale są :wink:

Drzewko cudne, tak mi się podobają te kwiatuszki .U mnie w Tesco był taki ale te liście choroba coś duże już nie mam miejsca na takie :roll:
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Czyli co szansa jest, że wypuści przyrosty? Może faktycznie przestawienie go to był zły pomysł. Postawiłam go na dwane miejsce. Zobaczymy ;:180
A drzewko to chyba jeden z pierwszych stoczyków. To kwitnienie jest bardziej obfite niż pozostałe... :tan
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

No widzisz jak storczyki doceniają Twoje starania drzewko jest tego dowodem :D
Obserwuj Zygusia mój puścił przyrost z takiej bulwy którą miałam wyciąć bo myślałam że z niej już nic nie będzie :roll:
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Oj Gosieńko, biedne Zygopetalum :( Tak jak pisze Katarzynka nadzieja w tym, że puści nowe przyrosty ;:108 Troszeńkę słońca mu nie zaszkodzi :D
Drzewko jest pierwsza klasa ;:167
Awatar użytkownika
nina1611
500p
500p
Od: 27 mar 2011, o 13:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

uroczy Phalaenopsis! :)
Pozdrawiam Małgorzatka :)
Niektóre z moich storczyków ...
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15

Post »

Gosiu moje zygopetalum stoi przez całe lato na południowo-zachodnim parapecie wiec słońca ma dużo, kwitnie regularnie, drugie niestety bardziej rozrośnięte na parapecie się nie mieści więc ma mniej słońca i kwitnąć wcale nie chce, tylko inwestuje w sałatę. Do tego wydaje mi się że trzeba uważać z podlewaniem, one chyba wolą bardziej sucho, no i kategorycznie nie pryskać liści.
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

katarzynka575 dziękuję ;:196 trochę mnie pocieszyłaś ;:108 przestawiłam zygę na stare miejsce. Może musi trochę odpocząć po kwitnięciu...Ale wygląda nieciekawie....
lucynaf no biedny zyguś. Ile razy na niego patrzę to mi smutno, że tak wygląda... A drzewko juz mówiłam musi się spikną z Twoim..,, Twoja philadelfia jest śliczna. Ja mam jedną ale malutką.. i nie kwitnie na razie tylko inwestuje w korzonki.
rysia13 no poczekam, żeby tylko zyguś mógł odpocząć i nabrać sił. Może kwitnięcie go tak zmęczyło... Drzewko ma jeszcze trochę pączków..
nina1611 ;:196
kasia74 liści to w ogóle nie pryskam a moje stoi od strony wschodniej. Widzisz u mnie kwitło ale liście do duszy ;:108
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Dzisiejsze zdjęcie sabotka.... jeszcze troszkę ;:65
Obrazek

"coś" na dendrobium...
Obrazek
kolejne dendrobium liście po efekcie działania przędziorków - ale pączki wypuszcza
Obrazek
i jeszcze jedno dendrobium, które nie chce rozkwitnąć
Obrazek
no i wszystkie moje kwitnące - tutaj widać jakie wielkie kwiaty ma biały storczyk:
Obrazek
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu sabotek już cudnie wygląda a jak pokaże swego pyzaka to już zachwyt będzie nie z tego świata :D Dendrobium nabiera kolorku mimo to że biały ale widać że na dniach się otworzy a to coś ten haczyk to raczej keieczka ale może się mylę .
Zbiorowe zdjęcie :shock: ;:152 ;:152
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

Na sabotka czekam niecierpliwie.... ;:65 ;:65 oprócz kwiatka ma malutką rozetkę... reszta na razie rozetki produkuje, może wezmą przykład z braciszka? Dendrobium już dwa tygodnie ma takie pączki ;:65 ;:65 też czekam i czekam tym bardziej, że pierwszy raz będzie mi kwitło....No właśnie się zastanawiałam co z tym haczykiem na dendrobium - dziwne takie :shock:
Zbiorówka - dzieło męża ;:170 ;:167
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

Zbiorówka, pędy, pączki śliczności :shock: ;:138
Gosiu, miałaś tych przędziorków :( Ja to nie wiem czy kiedykolwiek je do końca u siebie wytępię ;:223
Dziś chyba znów trafiłam na ich ślad, ale u mnie liście nie są takie uszkodzone :roll:
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Gosiu ja myślę że to wina chłodniejszych już dni .Moje dendrobium dwa pierwsze pędy rozwinęły kwiatuszki dość szybko a trzeci się namyślał i dopiero dzisiaj otworzył pierwszy kwiatuszek .
Widać że mężuś kocha wasze storczyki :D
Awatar użytkownika
goskle
500p
500p

Post »

lucynaf;:196
Miałam całe stada różnych żyjątek począwszy od prżedziorków po slimaki włącznie. Liście są sfatygowane ale może "pomógł" fakt, że były latem opryskane wywarem czosnkowym i stały na balkonie... Ale widzisz liście w stanie oplakanym a pączki wypuszcza. Ja staram się częściej spryskiwać liście...a jak coś na nich widzę to przemywam wodą z płynem do mycia.
katarzynka575 może faktycznie wina chłodniejszych dni.. ale sabotkowi to pomaga. A może wina sezonu grzewczego? No w każdym razie czekam ;:65
Tak mężuś ;:167 storczysie... ale chyba mnie też ;:167 :;230 :;230 ?
Pozdrawiam
Gosia
moje storczysie
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”