Filigranowa27 pisze:Trzymam mocno łapki za ratowanie storczusia...a miętę mocno podlewaj, to się szybko rozrośnie:D:D
Tak , zdjęcie stare, ale miód jeszcze się jakoś trzyma, dopiero parę miesięcy,hehhe..;) No faktycznie, nie pomyślałam o szkodnikach ogrodowych, chyba bedę trzymać miętę z dala od reszty póki co..rapunzel pisze:Witaj i ja wpadłam z rewizytą.![]()
Muszę się z tobą zgodzić, że bluszcze to bardzo fajne rośliny, mają mnóstwo odmian. Ja mam w tej chwili 3 bluszcze i każdy jest inny i na swój sposób ładny.
Mięta ma intensywny zapach i nie sądzę, aby miała amatorów wśród szkodników, ale jako roślinę ogrodową prześwietliłabym na obecność szkodników lub chorób. Nie masz jeszcze wiele roślinek, ale szkoda by było, gdyby coś ci się rozpanoszyło po domu![]()
Ten bukiet wygląda nader świeżo, czyżby trwał jeszcze miodowy miesiąc?Czy po prostu stare zdjęcie, a miód z miodowego miesiąca już zdążył wsiąknąć w starego piernika?
Lulka, dziękuję za wdepnięcielulka pisze:Moje dwa bluszczyki mieszkają razem ze skrzydłokwiatem, ale jakoś słabo rosną, skoro masz dośwaidczenie z tymi roślinkami, to może wiesz dlaczego? Myślisz, że zbyt dużo miejsca może mieć na to wpływ?