Kalyna z Zielonego Wzgórza..;)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
kalyna84
100p
100p
Od: 27 wrz 2011, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kalyna z Zielonego Wzgórza..;)

Post »

Oto kubek..Można wykorzystać, co jest pod ręką, bo nie nadążam z doniczkami..;)
Obrazek Obrazek
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
kalyna84
100p
100p
Kontakt:

Post »

Filigranowa27 pisze:Trzymam mocno łapki za ratowanie storczusia...a miętę mocno podlewaj, to się szybko rozrośnie:D:D

Dziękuję, mięta jest mega wielka..Nie wiem, gdzie ja ją będę trzymać, hehe :lol: Trochę ją oskubię, ale pięknie pachnie, herbata też.. ;:136
Zielono mi...Pozdrawiam.
Kalyna z Zielonego Wzgórza..;) http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47714" onclick="window.open(this.href);return false;
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Fajna miętka pyszna jest z niej herbata:) Bardzo fajny pomysł na doniczki wykorzystanie kubków ;:138
Awatar użytkownika
kalyna84
100p
100p
Kontakt:

Post »

Z innej beczki..Mój bukiet ślubny, to chyba storczyki.. :D Obrazek
Zielono mi...Pozdrawiam.
Lidka lmw
1000p
1000p
Od: 23 sie 2011, o 13:47

Post »

Pomysł na doniczki świetny i są bardzo ładne ! Mięta fajnie rośnie a świeża jest lepsza jak suszona ! i do sałatek się nadaje sama mam w doniczkach na parapecie bo ja lubię jeść jej listki . NO NO bukiet ślubny śliczny !!
Pozdrawiam Lidka Mój mały zielony raj część 1 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=47114" onclick="window.open(this.href);return false;
część 2 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48489" onclick="window.open(this.href);return false;
część 3 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=49364" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Witaj i ja wpadłam z rewizytą. :)
Muszę się z tobą zgodzić, że bluszcze to bardzo fajne rośliny, mają mnóstwo odmian. Ja mam w tej chwili 3 bluszcze i każdy jest inny i na swój sposób ładny.
Mięta ma intensywny zapach i nie sądzę, aby miała amatorów wśród szkodników, ale jako roślinę ogrodową prześwietliłabym na obecność szkodników lub chorób. Nie masz jeszcze wiele roślinek, ale szkoda by było, gdyby coś ci się rozpanoszyło po domu :wink:
Ten bukiet wygląda nader świeżo, czyżby trwał jeszcze miodowy miesiąc? ;:224 Czy po prostu stare zdjęcie, a miód z miodowego miesiąca już zdążył wsiąknąć w starego piernika? :wink:
Awatar użytkownika
kalyna84
100p
100p
Kontakt:

Post »

rapunzel pisze:Witaj i ja wpadłam z rewizytą. :)
Muszę się z tobą zgodzić, że bluszcze to bardzo fajne rośliny, mają mnóstwo odmian. Ja mam w tej chwili 3 bluszcze i każdy jest inny i na swój sposób ładny.
Mięta ma intensywny zapach i nie sądzę, aby miała amatorów wśród szkodników, ale jako roślinę ogrodową prześwietliłabym na obecność szkodników lub chorób. Nie masz jeszcze wiele roślinek, ale szkoda by było, gdyby coś ci się rozpanoszyło po domu :wink:
Ten bukiet wygląda nader świeżo, czyżby trwał jeszcze miodowy miesiąc? ;:224 Czy po prostu stare zdjęcie, a miód z miodowego miesiąca już zdążył wsiąknąć w starego piernika? :wink:
Tak , zdjęcie stare, ale miód jeszcze się jakoś trzyma, dopiero parę miesięcy,hehhe..;) No faktycznie, nie pomyślałam o szkodnikach ogrodowych, chyba bedę trzymać miętę z dala od reszty póki co..:)
Zielono mi...Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak jest, kwarantanna dobry pomysł, bo też nie wszystko da się zauważyć gołym okiem, zwłaszcza choroby ;:108 życzę ci, żeby była zdrowa jak rydz, ale jak to mówią: strzeżonego... :wink:
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

bukiet faktycznie śliczny ;:108 no i gratuluję miętki ;:138
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
Stokrotkania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2011, o 12:50
Kontakt:

Post »

Ładny bukiecik.
Ja tez lubię bluszcze, sama mam dwa.
Swego czasu również hodowałam ziółka...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Moje dwa bluszczyki mieszkają razem ze skrzydłokwiatem, ale jakoś słabo rosną, skoro masz dośwaidczenie z tymi roślinkami, to może wiesz dlaczego? Myślisz, że zbyt dużo miejsca może mieć na to wpływ?
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

lulka z moich niezbyt długich obserwacji mogę ci napisać, że świetny zestaw tworzy skrzydłokwiat z filodendronem. Natomiast w kompozycji bluszczu ze skrzydłokwiatem wszystko było na początku ok, a potem nagle bluszcz jakby sflaczał i musiałam go wywalić. Skrzydłokwiat za to miał potem tyle przygód, że głowa mała, wymienię w skrócie: dosadzenie nowego bluszczu, dwa lądowania kwietnika na ziemi i to w tym samym dniu i wreszcie przesadzenie do innej kompozycji, bo był strasznie sfatygowany tymi upadkami i to wszystko w ciągu góra 10 dni. Jednak póki co skrzydłokwiat jakoś się trzyma, choć sama się dziwię. Tak więc powtórzę skrzydłokwiat +filodendron pnący ;:108 , skrzydłokwiat + bluszcz :? Dodam, że podczas wywalania sflaczałego bluszczu jego korzenie chyba były nadgniłe, a skrzydłokwiatu bielutkie.
Awatar użytkownika
kalyna84
100p
100p
Kontakt:

Post »

lulka pisze:Moje dwa bluszczyki mieszkają razem ze skrzydłokwiatem, ale jakoś słabo rosną, skoro masz dośwaidczenie z tymi roślinkami, to może wiesz dlaczego? Myślisz, że zbyt dużo miejsca może mieć na to wpływ?
Lulka, dziękuję za wdepnięcie :) Co do mojego doświadczenia z bluszczami, to nie jest za duże, dopiero parę miesięcy :) Dopiero zaczynam je romnażać..Jedno, co zdążyłam już zauważyc, jeśli lubisz nieproblematyczne rośliny pnące, to polecam Epipremnum :) Co bym z nim nie zrobiła, przesuszyła, zalała, i tak rośnie jak szalone :) To moje obserwacje,hehe. Pozdrawiam!
Zielono mi...Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Jagodo, Kalyno ;:196 -w takim razie chyba muszę zabrać te bluszczyki :x
Xk-k
---
Od: 20 wrz 2011, o 16:54