Moje działkowo- parapetowe królestwo.

Zdjęcia naszych ogrodów.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka-Moje życie

Post »

ZENIU....szczęściara jesteś.....moje ciemierniki bogate w liście....szukam pączków i nie ma ......czy Ty swoje zasilasz nawozem na kwitnienie :?: :?:
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zeniu, nie do wiary, że tak kwitną jeszcze te roślinki, ale to wina pokręconej w tym roku pogody we wrześniu i październiku. A kwiatki się na kalendarzu nie znają :?
Mnie strasznie było żal begonie bulwiaste zlikwidować, ale cóż zależało mi na bulwach, więc trudno się mówi. Fajnie, że reaktywowałaś wątek swoich domowych, a ten pewnie do wiosny będzie leżał odłogiem. :wink:
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Witaj Zeniu u ciebie ciemierniki szykują się do kwitnienia a mój mi zniknął ciekawe dlaczego
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Ach, Zeniu też masz te zawilce co pomyliły pory roku :;230 :;230
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
ZosiaM
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 kwie 2007, o 14:46

Post »

Zeniu jesteś wspaniała umiesz ludzi podnosić do życia ;:196
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Zeniu, chciałam się przywitać po dłuższej nieobecności ;:196 ;:167 Wypadek samochodowy skutecznie mnie wyeliminował na jakiś czas z forumowego życia...
Zdjęcia jak zwykle piękne!!! Dziękuję za słowa otuchy ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maju...ku mojemu zaskoczeniu lilijka kwitnie dalej. :;230 . Dotykałam nawet czy ona nie zmrożona, jednak nie. ;:224 . Choć nie ma co się dziwić, latem w upały szybko przekwitają. Teraz już zimno więc długo się trzyma. Co do żurawki , jest to Solar Power.

Krysiu...moje ciemierniki raczej mało dostają nawozu. Jak mi się przypomni ;:224 . Pamiętam jednak zawsze aby podsypać je wapnem. To jest bardzo ważne. ;:108

Jagódko...ja także już wszystkie zmarzluchy wykopałam. Nie patrzyłam czy kwitną, a niektóre jeszcze kwitły. Trudno...szkoda cebulek i bulw. Co do domowych.....czymś trzeba zapełnić pustkę działową. :;230 . Ja tak lubię pogrzebać w ziemi, to chociaż w doniczkach pogrzebię. Tam też ziemia. :tan

Zosiu...dziękuję. ;:196 . Ty tak ciągle znikasz, kiedy już pojawisz się na dobre. :roll: . Co do twojego ciemiernika...czy aby miał zawsze mokro. One tak to lubią, nie znoszą natomiast słoneczka. Czy czasem twój w słoneczku nie rósł. :?:

Zosiu-zwkwiat...ależ te zawilce kwitną u mnie do tej pory. Ja z tych ich pomyłek bardzo się cieszę bo choć one. :heja

Witaj Moniu... ;:196 Bardzo się cieszę że już jesteś a to jest oznaką że już jest lepiej. Bardzo to przykre co cię spotkało. Niestety taki już nasz los. Nie znamy dnia ani godziny co się może wydarzyć. Miejmy nadzieję że z każdym dniem będziesz się czuła lepiej..czego ci życzę. ;:167

Dziś byłam na działeczce pozabierać resztę wartościowszych rzeczy do domu. W końcu mieszkałam tam całe lato..uzbierało się tego trochę. :;230 . Patrzyłam na tą moją smutną działeczkę, opuszczoną i żal było minionego lata, ciepełka. No cóż...czekać do przyszłego. :wink:

Nie patrząc na pogodę kwitną dalej.
Obrazek

I moja lilijka... :;230
Obrazek

Chryzantemy dopiero zaczynają, to z tych późniejszych.
Obrazek

Obrazek

Wrzosiki poszły już do ziemi.
Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU....chryzantemy i wrzosy informują nas, że do Ciebie też już ;:65 ;:65 ;:65 jesień......
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Zeniu jak u ciebie jeszcze pięknie a kwitną kwiaty typowo letnie, lilia zawilec i róża, jednak wrzosy i chryzantemki przypominają, że to jesień no i te liście na trawniku, u mnie podobnie. Ciemiernik piękny i chyba zakwitnie gdy jeszcze będzie kilka takich ciepłych dni. ;:3
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Zeniu ślicznotka z tej chryzantemy, taka różowa margaretka. ;:138
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22

Post »

Witaj, piękne zawilce. Ja mam 3 lata zawilce i nie kwitły, ba nawet liście słabo rosną.
Oj, chyba na wiosnę zdradzisz mi co robisz z nimi.
Awatar użytkownika
zwkwiat
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2011, o 09:30

Post »

Zeniu, masz taką samą chryzantemę /różowa/ jak ja. Prawda że są piękne?
No i żurawki pięknie na którymś ze zdjęć wychyliły "noski".
Ogród zwkwiat,cz.aktualnaSzydełko
"Nie starzeje się ten, kto nie ma ma to czasu." Benjamin Franklin
Awatar użytkownika
rapunzel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lip 2011, o 18:49

Post »

Różowe chryzantemy są przepiękne, wcale nie mają jesiennego charakteru. W ogóle nie chce się wierzyć, ze już na dniach listopad, jak się patrzy na twoje kwiatuszki. :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Krysiu...informacja o jesieni dotarła , choćby po tych spadających liściach na potęgę. Do duszy jakoś ciągle nie może dotrzeć. :wink: . Było tak pięknie, kolorowo a ja na działeczce wolna jak ptak. :heja . Kiedy tak znów będzie...... :wink:

Irenko...teraz gdzie nie spojrzysz wszystko przypomina jesień. Liście opadają, prawie już nic nie kwitnie i to słonko już tak nie grzeje a nawet inaczej świeci. ;:7 . Latem prawie cała moja działeczka w słońcu. Teraz nie dość że smutno, to jeszcze to słonko tak nisko świeci. ;:224

Maju...ta moja chryzantemka tak w tym roku wyładniała. :tan Widząc tak piękne na forum, swoją miałam wyrzucić. Jak dobrze że zabrakło mi na to czasu...ona teraz tak bardzo mi się podoba. :tan

Claudio...tak między nami, nic nie robię. ;:224 . No może jak mi się przypomni nawozem troszkę podleję. ;:108 . Może u ciebie coś z miejscem nie tak. Spróbuj może w inne przesadzić. ;:7

Zosiu jak wyżej napisałam miałam tą chryzantemkę wyrzucić. :wink: Ona ma taki ładny kolorek. Co ja bym narobiła... :roll: . A wszystko przez to że do tej pory słabo rosła i kwitła. :wink:

Jagódko...dziękuję. To tylko tak na zdjęciach wygląda. Rzeczywistość jest inna....liści tylko nie brakuje. Kwiatków jak na lekarstwo. :wink: . Dalej czekam na moje ulubione ciemierniki a one dalej w pączkach.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te czy zdążą się rozwinąć. :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

.....jakie urocze ostatnie zdjęcie.......
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”