Abecadło ogrodowe

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Abecadło ogrodowe

Post »

Zytuś ;:196 dzięki za róże cudowne...
....u mnie dziś też leciały żurawie ale mój aparacik nie uchwycił :( to jest niesamowity widok... to już naprawdę jest jesień...ii też piękna bo trzeba zawsze widzieć te dobre strony... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zytuś...piękna u ciebie jesień i ta różana i ta marcinkowa. Nie wspomnę o fasolowej , bo tej masz już dość. :;230 . Zazdroszczę polowania na krecika, mnie na nornice tą samą metodą się nie udaje. Wlewałam hektolitry wody, zapadały się tunele a krecik pewnie zmykał dalej. ;:14. Przesyłam.. ;:196
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No ludziska kochane, odwiedźcie wątek lubelski.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zytuś cudne marcinki :D Zaczynam je zapraszać do swojego ogródka, bo brakuje mi jesienią kolorków.....a one są niezawodne :D Szałwia, lwie paszcze wciąż piękne :D
Awatar użytkownika
mmarta1982
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 21:00
Kontakt:

Post »

Fasolnik Chiński wygląda tak tajemniczo.Trzmielinę zwyczajną muszę w przyszłym roku gdzieś kupić.
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Zytuś przesyłka doszła ;:196 . Pan listonosz pytał czy to przypadkiem nie atak terrorystyczny bo ktoś mi mąkę przysłał. Chlebek upieczony i już zjedzony trzeba dzisiaj nastawić nowy. Ja swojego kreta też chyba wyprowadziłam już trzeci dzień się nie pokazuje jak ta sytuacja będzie trwała nadal to napiszę czym go potraktowałam. Twój sposób bardzo dobry też kiedyś go stosowałam jak krety były bliżej domu.
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

jola1 pisze: Ja swojego kreta też chyba wyprowadziłam już trzeci dzień się nie pokazuje jak ta sytuacja będzie trwała nadal to napiszę czym go potraktowałam.
Napisz, napisz. ;:108 Na razie mam tylko nornice, ale i tych gości pewnie niedługo zagoszczę. ;:223 . Od kretów dzieli mnie tylko działka sąsiada, więc są już blisko.... ;:224
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31

Post »

Witam :wit Po raz pierwszy przeglądam Twój wątek i zadziwia mnie ilość kwiecia a Ty przekornie mówisz,że tylko marnować potrafisz :wink: A co do trzmieliny to zobaczysz jaka jesienią jest urocza :P Owocki zdobią niepowtarzalnym kolorem i kształtem a do tego przepięknie przebarwiające się liście ;:224
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Różyczki jeszcze pięknie kwitną u Ciebie Zytko i nie tylko one . Marcinki jak nigdy nie byłam za nimi teraz w uwielbiam te kwiaty dają tyle kolorów w jesiennym ogrodzie i nie tylko one . Również rozchodniki tez coraz bardziej mi się podobają
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No Zytko :D:D:D już jestem formalna:D:D:D:D ;:224
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Dziękuję wszystkim miłym Gościom odwiedzającym moje "Abecadło.."

Misiu ;:196

Żniwa fasolowe dobiegają końca i ja mam ich serdecznie dość tak że uroczyście zapowiadam odpoczynek od niej w wiadomych ilościach.
Dzisiejsze czyszczenie w toku...
Obrazek

Obrazek

Zenuś ;:196 u mnie nie widać nowych kopców i tuneli, czyżbym miała do czynienia z krecikiem samotnikiem?

Ula - Byłam, Gratuluję ;:138

Aguś ;:196 Oj daleko mi jeszcze do Twojego Ogrodu... a marcinki w kol. lila - wysokie,rosły sobie tak zanim ja się do tej przygranicznej miejscowości sprowadziłam. Wtedy ich piękna nie zauważałam.

Martuś ;:196 Witaj kolejna osobo z lubelskiego. Byłam podziwiać Twoje zdolności plastyczno -cementowe. Lubię takie inne ogrody - Twój młody może być przykładem dla innych. Gratuluję nowych pomysłów.

Joluś ;:196 Cieszę się bardzo. Liczę dni do spotkania. A krecików Ci nie życzę.

Zenuś ;:196

Miruś ;:196 Trzmielina kwitnie u mnie pierwszy raz, w ubiegłym roku szybko zgubiła liście.
Zapamiętałam ją smutną z podziurkowanymi liśćmi.

Mamy podobne gusta Jadziuś ;:196 - myślę że to z wiekiem idzie w parze, upodobania również. Jest pora na zabawy, zakładanie rodziny a na ostatku hobby.

Dar od Janusza
Obrazek

to warzywo kupiłam jako mieszankę warzyw egzotycznych i nie mam pojęcia z czym to się je... prosiłabym o identyfikację
. Obrazek
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...hi hi nie miała baba kłopotu...to jakieś kapuściane warzywko... ;:162
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Zytko witaj. :wit
Cieszę się, że praca przy fasoli dobiega końca i będziesz mogła trochę odpocząć. ;:196
Warzywo do rozpoznania, to z pewnością cykoria liściowa, jest trochę gorzka w smaku, ale ja dodawałam ja w niewielkiej ilości do sałat w sosie Winegret . :)
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zytko witaj. Żniwa fasolowe pewnie już skończone, a może jeszcze nie :?:. Pewnie teraz dużo w ogródku masz pracy. ;:224 . Ja już prawie nic nie robię bo się nie da. Najpierw było bardzo sucho, teraz deszcz, zimno wręcz okropnie. ;:223 . Część tych niezimujących z trudem ale wykopałam....reszta czeka. Żeby choć z jeden dzień ładniejszej pogody, wykopię resztę i działeczka pa, pa do następnego roku. Jak ja to przetrzymam. :wink:. Zapomniałam...mój biały ciemierniczek będzie kwitł i późne chryzantemy :heja ...mają dopiero pączki. Niestety przy takiej pogodzie nie nacieszę się ich widokiem. Przesyłam ;:196
hutkow
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 16:47

Post »

Witaj Zytko!
Pisałaś o jakimś leżeniu w Zamościu ,co Ty mówisz teraz nie czas na leżenie z tego co widzę to tylko Kazio pracuje.
Pozdrowienia dla rodzinki Edward :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”