Moja domowa zielenina

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Moja domowa zielenina

Post »

No to pięknie ;:138 ;:138 ;:138
A co z adenium???
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Domimika
500p
500p
Od: 20 kwie 2011, o 16:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dwa z kiełkiem siedzą w ziemi, kolejne dwa przełożę chyba jutro a reszta czeka na kiełek na mokrych ręcznikach papierowych. Jak tylko coś "wyjrzy" z ziemi, to od razu zrobie zdjęcie :wink:
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Oki to ja czekam :wink:
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2011, o 03:14
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gratuluję kiełkujących rosiczek ;:138 . Prawdę mówiąć też jestem mocno sceptyczna, jeśli chodzi o wysiew owadożerów :oops: .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
karolinab20
100p
100p
Od: 14 lip 2011, o 10:07

Post »

Tak wiec ja razem z toba oczekuje mlodych rosiczek :wit :wink:
Awatar użytkownika
Niutka89
200p
200p
Od: 4 paź 2010, o 13:11

Post »

Więc i ja życzę powodzenia w hodowli, maluszki niech ładnie rosną a Tobie życzę powiększenia hodowli :D
Poszukuję Melocactusa ;]
Moje kaktusy http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=30&t=38822" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam Aneta
Domimika
500p
500p

Post »

Czas na mojego "najulubieńszego" ulubieńca ;:167 Moja pierwsza roślina, o którą na prawdę dbałam jak umiałam, gdy inne absolutnie mnie nie interesowały. Jest już dość stara, ma chyba z 8 lat i bywało z nią kiepsko, rosła krzywo i doniczka nie była stabilna, przez co zdarzło jej się wylądować kilka razy za biurkiem i była kompletnie połamana. Dziś, już prawie prosty, w miarę ładnie (moim zdaniem) rozkrzewiony, w ciężkiej doniczce, która się nie przewraca- grubosz.
Obrazek
Przy okazji pokarzę jeszcze taką oto roślinkę, nazwy nie znam, jest ze mną krótko- bo od wiosny, jakiś czas nie rosła ale teraz ma już jeden odrost i wypuszcza listki.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grubosz faktycznie prościutki i ładnie rozkrzewiony :) i widzę, że ciągle mu mało - wypuszcza kolejne gałązki ;:138 . Ta druga też wygląda bardzo elegancko ;:108 . Gratuluję nowego odrościka :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Owadożerki nie należą do moich ulubieńców, ale za adenium z przyjemnością potrzymam kciuki. Niech urosną grubiutkie. :wink:
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Awatar użytkownika
nowika
200p
200p
Od: 3 lip 2011, o 16:11

Post »

Gruboszek bardzo fajnie prowadzony zapowiada sie na piękne drzewko , ja o swojego na początku tez nie dbałam kilka razy byl ''torturowany'' spadał albo się przewracał a jednak miał silna wole i teraz jest moim ulubieńcem i każdego zachwyca
Awatar użytkownika
theoria_
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sie 2010, o 00:54
Kontakt:

Post »

Domimika pisze: Obrazek
To Drosera capensis 'alba' lub 'red' (w zależności od koloru "wypustek" z rosą - na zdjęciu nie widać zbyt dobrze).
Dobrze byłoby zwiększyć wilgotność powietrza wokół dzbanecznika, np. poprzez postawienie doniczki na podstawce z keramzytem i/lub zraszanie - one kochają wilgotne powietrze - wtedy powinny pojawić się dzbanki. Od siebie mogę dodać, że dzbanecznik to moje (na razie) niespełnione marzenie - są po prostu przepiękne :!:
Gratuluję pierwszych sukcesów w wysiewach rosiczek :wink:
Domimika
500p
500p

Post »

theoria_ bardzo dziękuję za rady, ale już wcześniej właśnie tak zrobiłam i codziennie zraszam :wink: Tylko dzbanecznik stoi w keramzycie dopiero od jakichś 2 tygodni, więc efektów jeszcze nie widać. Jeśli mogę dopomóc w spełnieniu twojego marzenia, to odezwij się, a jeden dzbanecznik może być Twój, wczoraj właśnie rozsadzałam :wink: Niestety nie wiem dokładnie, co to za gatunek.
No to przedstawiam wam dwa z moich dzbaneczników, które od niedawna rosną już samotnie :) Jeden maluch niestety na razie w filiżance, zabrakło osłonek.
Obrazek
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chyba malutkie jeszcze te dzbaneczniki? Chociaż coś tam chyba na końcach się dzieje - pewnie wkrótce pojawią się dzbanki ;:108 .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
Domimika
500p
500p

Post »

Mam nadzieję, że coś się dzieje, czekam na te dzbanki niecierpliwie, w końcu dla nich hoduje się dzbaneczniki :wink: Czy ja wiem, czy takie malutkie? Największy liść u tego po prawej ma 10 cm.
Awatar użytkownika
Wiktoria_W
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie spojrzałam na moje. Też największy liść ma mniej więcej tyle, a wiosną były jeszcze bardzo malutkie i młodziutkie ;:108 . Życzę Ci, żeby wypuściły dzbanki jak najszybciej :) .
Miłego dnia, Wiktoria
Dom w odcieniach zieleni
Poszukuję
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”