Halinko, ale ja nie mam już wolnej pergoli Coś tam dla tej róży wymyślę
Mrówki Decisem? Jak to zrobiłaś , Halinko, podlałaś mrowisko roztworem?
Jeżówki czerwone bardzo oryginalne, ale ... jakoś wolę te zwykłe, różowe ...
Lilia w berberysie jest cudowna! Uwielbiam takie zestawienia kolorów
Halinko, wpadam z rewizytą i kłaniam się przed Twoim cud-ogrodem . Jest tak bogaty w kwiaty, dojrzały, coś, o czym ja na razie mogę tylko marzyć... Na jakiej zasadzie masz ogródek przy bloku? Czy to mieszkania własnościowe i spółdzielnia pozwala? Czy można "wykupić" taki kawałek ziemi?
Witam wszystkich odwiedzajacych mój ogród już jestem po krótkiej przerwie.
kilka fotek z wojaży, odpoczywałam w Turcji w mieście Kusadasi.
Zwiedziłam piękne starożytne miasto Efez.
Zwiedziłam tez ruiny starożytnego miasta Hierapolis wraz z otaczającymi to miasto ( na zboczu góry wapiennymi tarasami z gorącymi zródłami. Można było się w nich kąpac ja brodziłam w wodzie, woda była gorąca i biała jak mleko.
ruinystarożytnego teatr w Hierapolis
wapienne tarasy prawdopodobnie kąpała się w nich Kleopatra.
No teraz rozumiem,dlaczego nie było cię na forum Super wakacje zaliczyłaś Znając ciebie to zapewne przemyciłaś,jakąś roślinkę albo nasionka prawda? Przyznaj się bez bicia Pozdrawiam serdecznie.
DAWID - ja lubię upał lato jest po to żeby się wygrzać poczuć zapach łanów zbóż i kwiatów, czego u nas już nie ma. Pamiętam z dzieciństwa jak w upalne lato jechałam z ojcem na pole jak pachniało żyto cudownym zapach chleba.
RENIU to prawda zwiedziłam, bardzo lubię podróżować. Zawsze wybieramy wycieczki objazdowe żeby jak najwiecej zwiedzic danego kraju,ale ten wyjazd to był w ostatniej chwili . Miałam jechac nad jezioro Wigry tam jeszcz nie byłam a bardzo chciałam pojechać.Ale to zimno i dzeszcz jaki był to szkoda kasy zmarnować i tak wylądowałam nad morzem Egejskim.
BOGUSIU skały nie przywiozłam ale zwiedziłam cudowne święte i wyjątkowe miejśce domek w którym mieszkała Matka Boska po śmierci Jezysa zamieszkała tam z Janem uczniem Jezusa. Miejsce to jest na górze Bulbiil Dagi (Góra Słowików) kilka kilometrów od miejscowości Selcuk a w sąsiedztwie Efezu.W tym miejcu jest uzdrawiające zródło.Tak wygladał przed renowacją.
Halinko ,,jesteś szczęściarą takie miejsce widzieć ,a zarazem tam być
...ja też byłam ale piechotą jak co roku zresztą na pielgrzymce w Częstochowie ,,
to miejsce szczególnie sobie upodobałam...
Po drodze podglądałam ogródki ,i co zauważyłam ......dużo ,a właściwie bardzo dużo jest jeszcze ogrodów zaniedbanych .....mało gdzie są kwiaty a jak już są to miszmasz ,bez ładu i składu ....naprawdę ....
JAGUSIU - coś w tym jest może te białe błoto z dna tarasów Kleopatra używała do kąpieli i dlatego mówi się że kompała się w mleku.Szkoda że się cała nie wytaplałam w tym błocie to bym odmłodniała że by mnie M nie poznał
SzAMANKO- miło mi że mnie odwiedzasz.
ARABELKO a przywiozłam czosnek ozdobny co teraz w lecie kwitnie na niebiesko i kwiat o ciemnym niebieskim kolorze. Przypadkowo byłam w Castoramie i patrzę a te kwiaty stojąna regale to Eustoma. A ja ją taszczyłam taki świat drogi.
a to ten czosnek, mój będzie miał jeden kwiat, reszta się złamała w walizce.