Ogródek aleb-azi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grzesiu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek aleb-azi

Post »

Moja męczennica też idzie w liście jak na razie
kosmos mam na działce totalny....tylko marsjan brakuje
I co to jest GF...bo na bank jakaś róża :;230 albo clematis
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 gru 2009, o 18:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Maju - dziękuję za "rozgrzeszenie" :D

Grażynko - oj, coś w kratkę z tymi wieczorami... Ale zapraszam ;:196

Wiktorio- dobrze powiedziane "przypomina"... jest słodki... ale nie mdły... no, kakao ;:224 Nie ma co zazdrościć... prosto ze sklepu...

Martuś - cosmos sam zakwitł.... w sklepie :;230 Czekolada przez kolor się przekradła do zapachu. Tak... Cesar na pewno się zmieści :;230 O... spojrzenie Twe przenikliwe :;230

Dorotko- ;:196 ale ciągle nie mogę się zebrać na dokończenie prac maskujących przy oczku...

Nelu - oj, męczennica powinna mieć litość nad oczekującymi kwitnienia i otwierać pąk za pąkiem... taka krótka radość

GorzatkoMał - fajna ta hortensja, prawda? A kosmosowy zapach może nie jednoznacznie czekoladowy... Identyfikację zintensyfikuję w suche i ciepłe popołudniowe wieczory... Teraz czas cieszenia się deszczem... zapachy poczekają...

AniuRóżana - witam w nowym wątku i spieszę donieść, że to hortensja piłkowana... więcej nie wiem...

Agnieś - zawstydzasz mnie :oops: ;:196

Goś - co do kosmosa wykazuję kosmiczną ignorancję... znamy się zaledwie parę dni :;230 Ale wydaje mi się, że powinien pączkować parę tygodni. A jeśli go jeszcze nie wysadziłaś, to może zastanów się czy nie zakopać w większej donicy i wyjąć na zimę. Zebrane i uśrednione informacje nakazują potraktować go jak dalie...

Grześ- GF to róża... Ghislaine de Feligonde... skusisz się :?: :wink: Moja męczennica ma po rozwinięciu z dwadzieścia centymetrów :;230 M twierdzi, że ona czuje zagładę i postanowiła wydać kwiat i owoc na koniec żywota. Ja twierdzę, że odwdzięcza się za uratowanie jej życia, co w moim przekonaniu uczyniłam ;:170

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Zostawiam parę zdjęć i znikam... Dodam tylko, że nie aktualne... bo aktualnie ogródek wygląda jak mokra wielokolorowa szmatka...
A na fotkach : Tango Disco, powojnik... chyba jakiś mandżurski... clematis Polish Spirit i róża Uetersener Klosterrose
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Czyli zastosuję się do Twych rad i będe go przechowywać w domu.
Uetersener Klosterrose bardzo interesująca.
No i ten mandżurski też.
Chyba Iza sobie takowego na wyjeździe kupiła.
Teraz już wiem dlaczego
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

Polish Spirit rzeczywiście szybki :wink:
Jutro nawiedzam Kraków ale czy jakieś szkółki zaliczę to mało prawdopodobne :(
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Boćki do mnie nie zalatują. Za to dwa dni temu sąsiedzi mieli odwiedziny dzików :shock:
Mokra szmatka, no no - ale nie narzekasz na wodę? Przynajmniej można napełnić wszelkie zbiorniki.
Co do oprysków to u mnie już zaczęły chorować pomidory, prysnęłam Gwarantem, bo ma krótki okres karencji (3dni). Na ozdobnych szaleją mączniaki, na razie nie pryskałam.
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Margo2 pisze: No i ten mandżurski też.
Chyba Iza sobie takowego na wyjeździe kupiła.
Teraz już wiem dlaczego
To prawda Izka kupiła go w dobrej cenie i miała szansę wybrać najładniejszy :uszy
Fotki zajmujące, jak zwykle ;:196
Niech już przestanie padać, please ;:180
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

A moja Uetersener padła :( .
Awatar użytkownika
Alionuszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2009, o 23:21

Post »

Izka męczennica chce żyć to wydaje kwiat,mała... ,ale wszystkie inne krzaczki trudno nie nazwać krzaczorami :uszy ,powojniki chyba drożdżami karmione ,a różyczka ...wmuszona trochę... :wink: udana nad wyraz... ;:108 Piękny biały skrętnik rozjaśnia mój ciemny parapet okienny... ;:196
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Goś - na Uetersener Klosterrose Nela skusiła.... i miała rację ;:138 Mandżurski w rękach Tamaryszkowej Izy nakazuje zaglądnąć do białego zakątka...

Dorotko- chyba postanowił zdążyć przed deszczem :;230 Sypnął kwiatkami raz, dwa...
No i spóźnione gratulacje, raz jeszcze ;:196

Aniu Zielona- u nas dzików na razie nie widać... bo poszły na pola ziemniaczane :wink: Zbiorniki napełnione, ba... zabrakło miejsca w zbiornikach :;230 Gwarant zapisuję w pamięci... ale kiedy tu pryskać skoro albo pada, albo kropi :roll: Próbowałam dziś coś zrobić w przerwie między deszczem a deszczykiem... Leje się do rękawów, na głowę, w gumiaki... poczekam jednak na poprawę pogody.

Joluś- u mnie pada... ale ani błota, ani kałuż... Piasek wchłania jak gąbka. Nawet trawnik mi się zazielenił :D

Aniu Różana- o... podła Uetersener, szkoda, że padła bo zapowiada się interesująco. Jesienne sadzenie, więc zbyt wiele powiedzieć się nie da...

Nelu- za Uetersener widzięczna jestem bo urodziwa róża. I nawet w miarę sobie radzi z deszczem :uszy Skrętnik faktycznie świetlisty. Niech się chowa... a jak nie, to mam w zapasie :;230

Przeglądałam czerwcowe zdjęcia ogródka... hm.. to już historia, ba, nawet prahistoria.
Co deszcz robi z większością kwiatów pisać nie muszę, sami wiecie najlepiej. U mnie najgorzej wygląda biała rabata, więc na dobrą noc zostawię jej wspomnienie z lepszych czasów :D

Obrazek Obrazek

Natomiast Leonardo da Vinci, Pastella i Vanilla cośtam ( uprzednio Escimo :;230 ) udają, że deszczu nie ma...
Ale o tym już innym razem ;:19 .
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40

Post »

Żadnego umiaru - albo susza albo chce nas zalać :) Postanowiłam przyjąć to ze spokojem, niech się dzieje wola nieba. W czasie opadu opryski mają marne szanse, więc może to i lepiej że nawet nie mam czasu zajrzeć do ogródka.
Białe rabaty są niesamowite- nic nie wygląda równie świeżo w pełni rozkwitu, ani równie kiepsko gdy są złe warunki pogody. Bardzo bym chciała spróbować z tym tematem u siebie, nawet zaczęłam gromadzić rośliny, ale w tym roku muszę odpuścić.
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Izo zamknęłaś poprzedni wątek i Cię zgubiłam :( . Ale już nadrobiłam zaległości i mam nadzieję, że teraz będę na bieżąco. Wszystkie fotki w wątku są bajeczne. No i te zestawienia - super. Oj, to trzeba mieć już dużą wiedzę, żeby tak umiejętnie dobierać rośliny ;:180
Awatar użytkownika
artam
1000p
1000p
Od: 26 paź 2008, o 00:10

Post »

Męczennica się męczy ze wzrostem? Może jakaś miniaturka? :wink: Za to Twoje róże tego problemu nie mają, mimo że na piaskach ponoć :) Uważam i nie boję się tego powiedzieć, że jak na taką ilość róż nie zawaliłaś nas zdjęciami :( Może podczas drugiego kwitnienia będziesz łaskawsza :) Zwłaszcza, że słuchy krążą o jakichś kordesowych...A ja, która róż miałam nie kupować, przedwczoraj sobie gdzieś na forum upatrzyłam Concerto, zapisałam w zeszyciku, tak, tak, tworzy się lista pożądanych róż ;:14 i wczoraj podczas wizyty w OBI kupiłam wyprzedażową, umęczoną bidulę, reanimuję! :)
Muszę powiedzieć jeszcze, że kolor czyni wielką różnicę! Mam na myśli ostróżki, których nie lubię, ale białe ostróżki właśnie polubiłam :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Też potwierdzam, że jakoś wydzielasz nam fotki ostatnio..... :;230
Że tak powiem są reglamentowane. :wink:
Czekam na ten ciąg dalszy opowieści o białej rabacie a tu.....zero.....
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iza wspomnienia piekne.
Jak zwykle zestawienie robi wrażenie.
Biała różyczka to Chopin?
aleb-azi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam po przerwie :D Zmieniam dostawcę usług internetowych, co może być przyczyną wielu groźnych chorób :wink: I jeszcze ten stan potrwa, bo nic nie jest tak jak być miało :evil: Ale, nic to...

Aniu Zielona - deszczowa aura i pracowe perypetie też i mnie pozbawiły na jakiś czas dostępu do ogródka... Ale co po takiej przerwie tam się dzieje :shock: Co do białych rabat, to święte słowa... U mnie okazało się, że pomyliłam sadzonki floksów i na białą rabatę trafiły dwa... nie białe :;230 . Jeszcze nie wiem jakie, bo nie zakwitły. Hm... niespodzianka...

Asiu- jesteś, cieszę się. Dobór roślin doborem roślin, każdy z nas coś sobie tworzy, komponuje i dobiera. Ale pomyłki i inicjatywa własna roślin powodują stały "ruch w interesie". A ja lubię jak ogród się zmienia, dokazuje i swawoli. Pozwalam na roślinne samowolki... A o tej porze roku ogródek zazwyczaj dochodzi do takiego momentu, że całkowicie wymyka się spod mojej kontroli :;230

Martuś- oj, męczennica męczy... tylko siebie czy mnie :;230 Ale chyba się zawstydziła i zaczęła nabierać masy zielonej... za to pąków nie widać... Zdjęcia są, róże dalej kwitną... Nie zawalam, bo zamęczyć nie chcę :;230 W imieniu róży z OBI i własnym dziękuję za Twe dobre serce i wyswobodzenie jej z niewoli. I zapisanie Concerto zacnym czynem :D
Kordesowe róże... Hm... nie wiem czy do kupienia, bo cena w donicy więcej niż dość duża... Może lepiej zaczekać aż zaoczkowane urosną u zaprzyjaźnionego szkółkarza... to będzie ze dwa lata :;230 No może będzie trzeba coś kupić "na miejscu":;230
Nie lubisz ostróżek? W większości przecież niebieskie... więc ładne... :;230 A Ty sobie białe upatrzyłaś :;230

Grażynko - usprawiedliwiłam nieobecność, zaległości nadrobię. Opowieść o białej rabacie musi czekać na ciąg dalszy... róże zbierają siły, gladiole coś też chyba kombinują, biały floks rozkwita i nie białe są tuż, tuż... Ale będzie kolejny odcinek. Póki co rabata jest zielona :;230

Goś- biała róża ze zdjęcia to Elfe... więc tak nie do końca biała... Kurcze, aż trudno uwierzyć, że tak szybko deszcz sponiewierał te białe cudeńka... A Elfe przerwy w kwitnieniu ma dość długie...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”