Coś mnie wzięło tej wiosny :D

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Awatar użytkownika
Chrapka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2011, o 00:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Coś mnie wzięło tej wiosny :D

Post »

Oj nie wiem co u Was z tymi paprociami....:( Chętnie bym coś poradziła ale nie specjalnie wiem co... U mnie są to najbardzieje bezproblemowe rośliny...
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

bo paprocie tak już mają, że u jednych rosną a u innych stawiają się okoniem ;:64 ja swoją też mam od maciupeńkiej szczepki, raz chciało się jej rosnąć, innym razem tylko schła aż coś się jej odmieniło, przestałam się nią specjalnie interesować i zrobiła się ładna, sama nie wiem kiedy :oops:

a co do innych roślinek Bogna to muszę pochwalić - zami - ładniutki, naprężony ;:108 ; pieniążek wygląda już jak drzewko, chętnie się poduczę u Ciebie jak sobie z nim poradzić aby pięknie się rozrastał, bo mój rośnie samopas i co jakiś czas przestaje mi się to podobać ;:14 kalatea taka bujna, a kaktusy... ;:224
tak w ogóle to ja myślałam po tym co pisałaś, że masz kilka zabiedzonych roślinek a tu taaaakie okazy! ;:89 mnie

teraz z innej beczki
Anjja pisze:Aga widziałam kiedyś na stronce schroniska kotkę która miała problem z przysadką. Miała półtora roku a wielkość małego kociaka. Słodka była, niestety moja Paśka jest indywidualistką i do tego jeszcze gabarytowo - wielka, bałam się że to maleństwo nie bedzie czuło się komfortowo u nas :(

a o tym nie pomyślałam, choć teściowa też raz miała kiciaczka czarnego, któremu coś rosnąć się przestało, ciągle był malutki... nie pamiętam co się z nim stało :(
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Od dłuższego czasu siedzę (właściwie klęczę) w ogrodzie i walczę z chwastami, i gdyby nie Twoja wizyta w wątku Krysi, to przegapiłabym taki ciekawy wątek :twisted: Masz wszystko to, co kocham: dom pełen roślin i przemykający między nimi kot ;:97 ...a kiedy pisałaś o Mimi, to miałam wrażenie, że opisujesz zachowania mojej Majki ;:108 Podobnie, jak ty mam słabość do peperomii. Jest to roślina stworzona dla twoich sióstr i mamy, bo nie lubi przelewania :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
renata_22
200p
200p
Od: 25 mar 2010, o 19:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo przyjemny wątek i ciekawe kwiatuszki... fajny masz też avatar :wink: Na poprzedniej stronie ciemnotkę pokazywałaś, ale to raczej nie ona - mają mniejsze listki i okrągłe (chyba ze pomyliłam opisy)... w każdym razie wygląda na coś paprotkowego, mogłabym zidentyfikować przy dokładniejszym zdjęciu...
Pozdrawiam Renata :)...
Doniczkowce w przeglądzie...
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Od: 20 cze 2011, o 19:56
Kontakt:

Post »

Dziękuję kochani za odwiedziny, witam nowych znajomych... :lol:

Mam taki szalony weekend,że tylko wpadam i czytam...odpisywanie i kolejne wizyty będą jutro :)...
Chacha.... :tan mam też nową ,upragnioną od dawna roślinkę... :tan Zdjątka w najbliższym czasie...
Życzę wszystkim wspaniałego weekendu,choć troszkę deszczowego...ale przecież to dla naszych ogrodowych radość wielka,więc i ja cierpliwie to znoszę, choć dziś nocka w namiocie,daleko od domu :shock:

Można u mnie podjeść już żółtą porzeczkę,pyszna w tym roku :D Zapraszam :wink:

Obrazek

Kwitną też malwy,ulubione kwiaty mojej babci,oprócz konwalii :) Ślimaki też je lubią,najbardziej liście :;230

ObrazekObrazek

No i niedługo też wiśnie,a co za tym idzie, naleweczki i winko domowej roboty 8-)

Obrazek

Bez pozdrowień od Mimi się nie obędzie :D Właśnie molestuje pasek od aparatu ;:108

Obrazek

Odpoczywajcie ;:136
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Śliczny dorodny _aeschynantus_ :) uwielbiam malwy piękne są, Tobie również fajnego wekeendu :)
Awatar użytkownika
katkaR
200p
200p
Od: 18 mar 2011, o 21:48

Post »

No to miłego wypoczynku!!! ;:136
Awatar użytkownika
justus27
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 18:54

Post »

Piękne zdjęcia... Najbardziej zamarzyły mi się wisienki... U mnie mają podobny kolorek ;:224
parapetowce
Tylko marzenia serca się spełniają.
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

:wit
kotio z kioto zbieram porzeczki i do słoika będzie luks kompocik.
A z wiśni jest dobry dżemik.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

oj Ty nie wiesz co robisz zapraszając mnie na pożeczki ;:14 ja je uwielbiam i wcinam jak opętana ;:165
a od Mimi znów nie mogę się oderwać ;:97 ;:27
p.s. weekend był... hm... jak się połowy nie pamięta to chyba udany? :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Witam słonecznie ;:3

Jestem,żyję...moja sieć miała padakę przez ostatnie dni...już wszystko powoli wraca do normy,ale zrywa się co jakiś czas.

Pozdrawiam ludki miłe, będę zagospodarowywać czas, żeby coś dłużej poklikać :) ...ech...to życie...daje czasem popalić, co?
Adam12222
1000p
1000p
Od: 30 maja 2011, o 15:50
Kontakt:

Post »

Daje daje :wink:
Ale trzeba dać sobie jakoś radę.
Moje roślinki:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=44666" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06

Post »

Witam piękne roślinki . ;:108
Awatar użytkownika
arturo223
100p
100p
Od: 9 lut 2011, o 21:06

Post »

Miro78 pisze:Coś Cię wzięło tej wiosny powiadasz... ;:224 ;:224 ;:224 mnie tak wzięło kilka lat temu i nie chce puścić ;:224
Piękne i dość spore okazy ;:63
Mnie też tak jakieś rok temu wzięło i też nie chce puścić. :;230
Awatar użytkownika
kotio z kioto
50p
50p
Kontakt:

Post »

Kurcze...wypadałoby może nabazgrać coś u siebie w wątku, po tak długiej nieobecności to wręcz obowiązek... :oops:

justus27: wisienki to już mają kolorek,że ho,ho...jeszcze tylko parę dni słoneczka i zacznie się zbieranie :D

Obrazek Obrazek

Adam i mniodkowa: jak tylko przestanie lać i będę na działce to zrobię fotki czarnej i czerwonej porzeczki ....one też już "dochodzą"...zacznie się dżemienie i sokowanie :tan

arturo223 i pati22443: Witam u mnie,zapraszam ponownie :lol: Pochwały przyjęte,podane gdzie trzeba...ale im się liście trzęsły z radości :;230

-------*****-------

A teraz coś z zupełnie innej beczki...
Takie mam pociechy koło domu...lubię je kurcze mol :shock:

Czerwone malwy raczyły w końcu się pokazać...(z tyłu groszek pachnący dogorywa)

Obrazek Obrazek

Liliowce zmasakrowane troszku przez deszcz :?

Obrazek

Ocho!!!! Jest i pierwsza lilia niespodzianka :shock:

Obrazek Obrazek

Dlaczego niespodzianka??? już wyjaśniam...pracuję w firmie, która zajmuje się liliami. Sprowadzane są do polski z Holandii, my zajmujemy się tymi cebulkami i one jadą nazad. Dostajemy przeróżne gatunki,ale w tych gatunkach zdarzają się tak zwane "obce", zazwyczaj kilkanaście sztuk zabłąkanych z innej serii. Mamy przykazane by je wyrzucać...ale...no jak tak można... :shock: wyrzucać? Podwędziłam kilka tych obcych,nie będę ukrywać...i nie wiem jaki kolor będą miały :;230

Kwitnie sobie też i kana...i dobrze...można powiedzieć,że miałam stłuczkę samochodową przez nią pod sklepem ogrodniczym :evil: , więc miło ,że się odwdzięcza :lol:

Obrazek Obrazek

A tu liściasto i fikuśnie .... :tan

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pochwalę się też, że mam dużżżżżżżżo konwalii...oczywiście już dawno po kwitnięciu,ale liście też boskie, co?

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”