Szaleństwo ogrodowe Agusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p
Od: 30 kwie 2011, o 11:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Szaleństwo ogrodowe Agusi

Post »

Ja też pokochałam pełne malwy, ale ja nie siałam malw, chyba nasiona przywiał wiatr, tylko skąd, skoro najbliżsi sąsiedzi mieszkają 500 m dalej :shock: :wink:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pełne malwy sie pięknie prezentują .Ja mam tylko te zwykłe ,ale już pełne wysiane
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

andrzejek pisze:Pełne malwy sie pięknie prezentują .Ja mam tylko te zwykłe ,ale już pełne wysiane
Zastanawiam się nad kupnem nasion pełnych, aby mieć inne kolory, tylko wielokrotnie słyszałam opinie, że z siewu wyrasta mało pełnych, przeważnie są o pojedyńczych kwiatach :? i jak zasieję, to musiałabym zostawić wszystkie siewki, może któraś byłaby pełna??? ;:14
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na pewno się jakieś pełne trafią .
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

andrzejek pisze:Na pewno się jakieś pełne trafią .
Powinny :lol: Tylko dopóki nie zakwitną, to nie wiadomo co się ma, i w takim przypadku trzeba trzymać wszystkie siewki, tylko gdzie??? :shock: :shock:
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jakiś rozsadniczek sobie przygotuj ,albo kawałek poletka.Gdzieś czytałem jak rozpoznać ,po młodej roślinie czy będzie to pełna malwa ,ale zapomniałem gdzie.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

andrzejek pisze:Jakiś rozsadniczek sobie przygotuj ,albo kawałek poletka.Gdzieś czytałem jak rozpoznać ,po młodej roślinie czy będzie to pełna malwa ,ale zapomniałem gdzie.
Jak mojemu zabiorę znowu kawałek poletka, to mnie chyba udusi ;:224 Muszę go trochę przyzwyczaić do tego co już zabrałam :;230 :;230
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Proponuję mój sposób-u sąsiadek :;230 Zawsze ktoś się ucieszy, nawet jeśli nie co dzień, to w odwiedzinkach :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

ewamaj66 pisze:Proponuję mój sposób-u sąsiadek :;230 Zawsze ktoś się ucieszy, nawet jeśli nie co dzień, to w odwiedzinkach :D
To też dobry sposób, zwłaszcza że mam "sąsiadkę" - mieszka jakiś kilometr ode mnie, ale już pisałam że najbliżsi są jakieś 500 m - łyka wszystko co jej zawiozę, ale ona rok temu się sprowadziłam i w ogrodzie poza trawą nic nie miała :;230 ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

To i tak nieźle-cieszą się dwie osoby :D A ruch dla zdrowia niezbędny.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Agusiu :wit

Masz spory areał pod swoja opieką :shock:
Pięknie zagospodarowany warzywnik...na rabatach już sporo ciekawych roślin....moje ulubione hosty i lilowce też u Ciebie rosną ;:224
Bardzo mi się podobają Twoje malwy, z resztą zawsze mi się podobały, jednak u siebie nie widzę dla nich miejsca....a może tyko jeszcze go nie dojrzałam.....moja rabata dopiero w budowie, więc wszystko może się zdarzyć :wink: :?:
Śliczne masz dziewuszki....moja młodsza córka też sobie sprawiła króliczka-miniaturkę białego z czarnym oczkiem, śliczne zwierzątko i niekłopotliwe ;:108
Tyle tylko, że ona jest już całkiem sporą dziewczynką, za rok wychodzi za mąż.....zawsze lubiła zwierzęta, a one ją :lol: ;:108
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Zmojego wysiewy pełnych w ubiegłym roku wszystkie są pojedyńcze,ale wzeszła mi następna paczka wysiana pełnych,a co będzie czas pokaże za rok.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Witam Ellaa :wit :wit
Ja jakoś też nie byłam przekonana do malw, dopóki sama sie nie posiała, a że to była pełna, to zawładnęła moim sercem, niestety dopadła ją rdza, ale nie zamierzam jej wyrzucać, na razie kwitnie, a właściwie zaczyna znowu kwitnienie ;:63 ;:63 ;:65 Host trochę miałam a trochę dokupiłam, a co do liliowców to mam raczej takie zwyklejsze odmiany, ale marzą mi sie nowsze odmiany, z czasem na pewno sie dorobię ;:108 :tan

Małgosiu właśnie dlatego obawiam się siać malwy z paczki, ale przekonałam się że te kupione sadzonki to też nic pewnego, więc jeszcze nie wiem co zrobię :?
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39

Post »

Witam :wit
Ależ masz tego terenu :shock: Ogromny warzywniak - wow ileż to pielenia :shock: zakupy też robisz wielkością odpowiadającą ogrodowi :;230 Same rarytaski ;:108

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
agusia2410
500p
500p

Post »

Witam Jola w moich progach ;:138 :wit
Jak już wyciągnę mojego na zakupy muszę korzystać na maksa, następna taka okazja za rok ;:224 a z pieleniem to najgorzej wiosną, teraz warzywka już tak urosły że specjalnie nie mają gdzie rosnąć :tan :tan

Wczoraj zerwałam szparagówkę i zrobiłam w słoiki ;:65 , nie patrzcie na ściany bo to zdjęcie w letniej kuchni
Obrazek Obrazek
I mam ze dwie kępy liliowców, do tej pory miały kwiaty żółte, ale teraz wyszło kilka pędów grubszych o takich kwiatach
Obrazek
a przedtem były Obrazek
te kępy nadal mają pędy kwiatowe grubsze i cienkie :shock: czy to normalne???
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”