Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

Śliczne kwiatki , a piesek psoci .Pewnie chce ,żeby się tylko nim zajmować .
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

..Iwonko hi hi a mój piesek dziś złamał mi kiełek hosty taki malusieńki ledwo wynurzył się z ziemi...
..jak krzknęłam to wiedziała o co chodzi bo wie że na tą rabatke nie wolno wchodzić ...
..psinka śliczna... ;:108
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Andrzejku, Misiu ja bardzo kocham swoje zwierzaczki, ale czasami ręce mi opadają... :( Rozumie, że chcą mi pomagać w ogrodzie, ale ja za taką pomoc dziękuję :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko mój pies już nie pierwszej młodości ale jak się powali na roślinki to i mnie opadają ręce a najbardziej upodobał sobie przód domu .Nie można tam zrobić nic ładnego bo wszystko niszczy .Jak będzie gorąco to jeszcze legowisko sobie kopie .Sasanki śliczne ja też chcę.A psinie wybacz jest uroczy.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A ja żadnej psiny nie mam. Kiedy odszeł mój 17-letni Juno, postanowiłam, że odpocznę już od pieska i poszaleję swobodnie w ogrodzie. I chociaż zdarzają się sytuacje, że ktoś mnie namawia na wzięcie psa, trzymam się dzielnie i odmawiam. :roll:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aza nie jest moim pierwszym pieskiem. Wcześniej miałam pieska i suczkę. Cezar niszczył mi tylko iglaki (zależny jak wysoko podniósł nogę :roll: ), a Sonia wykopywała wszystko, co tylko przy niej zakopałam. Pamiętam, jak leżała i z uwagą przyglądała się, jak wkopuję krzewy róż. Na drugi dzień wszystkie co do jednego były wykopane i leżały koło świeżo wykopanych dołków :twisted:

Gosiu moja suczka też uwielbiała leżeć w kwiatach i podobnie, jak Twoja uwielbiała leżeć i kopać w przedogródku. W końcu posadziłam tam dwa krzewy ognika i musiała znaleźć sobie inne miejsce :)

Wandziu obydwa pieski musiałam uśpić mimo ich młodego wieku. Strasznie to przeżyłam i powiedziałam, że koniec...żadnych zwierząt :( Najpierw przyplątała się kotna kicia, a potem mój ślubny przyniósł puchatą kuleczkę, ze wzrokiem skrzywdzonego dziecka. No i jak ich nie przygarnąć :roll: Niestety mam miękkie serce :oops:

Dla wszystkich miłych gości kosz bratków ;:196

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Iwonko piękne bratki, super pomysł z tym koszykiem, piękne kwitnienia tulipanów a sasanki są ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jakie piękne zestawienie kolorystyczne. Do mnie mają przyjechać bratki dziś , zamawiałam w odcieniach fioletu.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
basiac
100p
100p
Od: 20 lut 2011, o 13:06

Post »

witam pieknie w Twoim ogrodzie.Najcudowniejsza sasanka i piesek.Mój piesek(niech mu ziemia lekka bedzie ;:170 ) nie robił szkód w ogrodzie. Może dlatego że był już wiekowy.
adrian90
100p
100p
Od: 16 paź 2010, o 16:42

Post »

przychodzę do Ciebie z rewizytą i muszę przyznać, że ogród jest bardzo efektowny. Twoje rabaty bylinowe zapierają dech w piersiach! Wszystko ze sobą pięknie współgra. Będę Cię często odwiedzał :)
nolina63
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 21 mar 2011, o 21:30

Post »

Obejrzałam ,piękny ogród,będę tu często zaglądała by coś podpatrzyć.Ja też lubię wiklinowe koszyki z kwiatami ale rosną tam pelargonie a pomysł z bratkami jest też bardzo ciekawy.Pozdrawiam.Jola
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Iwonko, jaki ty masz cudowny ogród :shock: , wygląda naprawdę bajecznie, będę jeszcze nie raz podziwiać twoje piękności.
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34

Post »

Witaj Iwonko :wit Masz ładniutki ogród...A te róże(mimo że nie lubię róż) bardzo mi się podobają :D
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Trafiłam do Ciebie od Kajbar bo wyczytałam o CAO?
Ja mam 2 (psa i suczkę) i niszczą oj bardzo, najczęściej jak szukają cienia . Nurana potrafi ładnie wymościć sobie legowisko w bylinach a Gajron kopie doły pod tujami.... ale i tak ich nie oddam- wściekam sie , zarzekam ale potem i tak wybaczam (moja pozostałe zwierzaki mała cavalierka i 2 koty nie robią takiego spustoszenia).
Ogród piękny (zwłaszcza pergole mi sie podobają)
Ogródek EdytyB

zapraszam
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich cieplutko i cieszę się, że w nawale wiosenno-świątecznej pracy znaleźliście chwilkę, aby wpaść do mnie ;:196
Wasze miłe komentarze są dla mnie nagrodą, za ciężką pracę włożoną w doprowadzenie ogrodu do obecnego stanu i motywują mnie do dalszej pracy :D Dziękuję ;:180
Edytko widziałam już wcześniej wszystkie Twoje urocze czworonogi ;:108
Ogród zmienia się z dnia na dzień, a ja jak głupia biegam po ogrodzie i sprawdzam, co przeżyło? co wychyliło "nosek" z ziemi?...a roboty mam jeszcze sporo, ale jak mówią...robota nie zając, nie ucieknie :;230 Kilka dzisiejszych fotek.
Nadal cieszą oczy sasanki...

Obrazek

...oraz forsycja. Mam nadzieję, że wytrzyma do świąt, bo ma stanowić trzon mojej kompozycji kwiatowej :roll:

Obrazek

Zakwitł pierwszy czosnek ozdobny.

Obrazek

Wybarwiły się również pąki u narcyzów. Oj...robi się u mnie coraz bardziej żółto w ogrodzie :D

Obrazek

Hiacynty też nie próżnują...ciekawe, gdzie schował się żółty ;:224

Obrazek

Ciemiernik zawiązuje nasiona.

Obrazek

Wychodzą z ziemi zimowity...

Obrazek

...i rozchodniki, ale je będziemy podziwiać jesienią.

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”